ile birlikte kuracağım. Elimde dekstroz şekeri ve candy şeker mevcut bunlardan birinide alkol artırımı için kuruluma dahil etmek istiyorum sizce hangisini ilave etmem daha mantıklı olur?
Bir de ortalama 5.5 6 civarında abv elde etmek istiyorum ortalama 600 gr şeker bu karışıma yeterli olur mu?
Toplam yapacağım hacim 22-23 litre bandında olacak
Birde elimde fuggle şerbetçi otum var 50 gr kadar sizce bu karışıma fermantasyonun ortlama 5 inci günü civarı dry hop şeklinde ilave etsem çok mu acı olur?
www.thehomebrewforum.co.uk sitesinde fuggle dryhop için olumlu konuşmamışlar. Ot almadan önce dryhop için uygun mu ve hangi aromaları verdiğini araştırın. Fuggle için çok topraksı demişler. Şeker ekleyip ölçümü yapın ve alkolü hesaplayın.
Kit + sıvı malt özünü sulandırdıktan sonra ortaya çıkacak OG değerini bilmeden kafadan bir şeker oranı söylemek yanlış olur. Önce bu işlemi yapıp ölçüm alıp sonra hedeflenen değere göre hesaplamak gerekli.
Dekstroz kullanmanız daha iyi iş görecektir, sıvı içinde daha rahat topaklanmadan homojen şekilde karışır.
Dryhop acılık vermez, ancak koku katar. Ben olsam fuggle ile uğraşmazdım, uğraşacak olsam da 5. günde atmazdım. Fermantasyon tamamen bittikten sonra atıp 3-4 gün bekletirdim.