Smash Maya Denemeleri

Geçen @Amo nun bahsettiği ve @Durul ile hem forumda hem de telefonda konuştuğumuz üzere tek reçete ve 7 farklı maya denemesi yapacağız.
Aslında SMASH di niyetim ama pale malta %4 civarında caramalt eklemeye karar verdim. Tek şerbetçi otu, cashmere olacak ve tek kullanımlık 5 litrelik pet şişelere 4.16 litre litre civarında kurulumlar yapulacak.
Lager olarak m24
American Ale US05
British WHC British Pub
Wheat Wlp380 ya da 351
Trapist Wlp500
Belgian Wit Wlp410
Saison olarak Yeast Flow Kingster Saison
kullanılacak.
Farkları bir kaç arkadaş beraber test edip deneyeceğiz.
Ana reçete;

Scale edilmiş reçeteler;

Fermentasyonların hepsini 15-17 ⁰C lerde başlatıp sonrasında her stili kendi sıcaklıklarında fermente edeceğim.

Gerisi kısmet :beers:

7 Beğeni

Abi hopstand yapmak mayanın damakta algılanmasının önüne geçer mi? Yani sadece acılık otu kullanılsa mayaların bira üstündeki etkisini damakta algılamak daha kolay olur diye düşündüm tadım için. Tabi tadım konusu ayrı bir tecrübe.

1 Beğeni

Aromatikler zamanla azalır tabii ama cashmere zaten zarif bir ot, Cascade ve Northern Brewer çaprazlanması ile üretilmiş. Baskın bir ot olsa hangisinden ne geleceğini bilemeyiz ama aklımda first wort, 15 dk ve hopstand üçlemesi de var. Böylece 1 ay ve 3 ay sonra şeklinde 2 deneme de yapılabilinir.

3 Beğeni

Tadım videosu gelirse güzel olur yada zoom eş zamanlı canlı tadım yapılıp kaydedilebilir İzlemesi çok keyifli olur.

1 Beğeni

250 kargo + 250 bağış yapan 8 katılımcıya bira setlerinden gönderebilirim. :wink:
Dediğin gibi, aynı gün zoom veya meet üzerinden online buluşarak ve her sete numara vererek değerlendirebiliriz. Kör tadım. Numaraları ben de bilmeyeceğim.
8 gönüllü yazabilir, 33 lük şişelerde olacak 7 çeşit bira.

2 Beğeni

Ah o gemide bende olsaydım, açık denizlere yol alsaydım :microphone:

1 Beğeni

500 tl 7 bira için gayet uygun bir fiyat :grin:. Ben talibim ama zoom olayına söz veremem vardiyalı çalıştığım için.

1 Beğeni

Bira satmıyoruz :slight_smile: Lösev, Darüşşafaka, Ahbap, Haytap, Tema gibi yerlere bağış yapılacak, herkesin istediği kargo ile uğraşamayacağım için DHL üzerinden yollayacağım. Ayrıca online buluşmaya katılınmayacaksa anlamı yok. Çünkü bunun sonuçları merak uyandırıyor. Yoksa o 7 birayı kırmadan göndermek için uğraşmak açkkçası hiç işime gelmiyor.

6 Beğeni

Garanti veremeyeceğim yoksa çok isterdim. Sırma şişelerini kullan abi :grin:.

Bana uyar babacan, yaz beni

Seni yazmıştım zaten :slight_smile:
Şu an kalan kontenjan 7.

1 Beğeni

Beni de yaz ama ben ODTÜ Haydost, Bilkent Hayvan Dostları, Pativista ya da Sevpati’ye gönderirim, demiş olayım.

5 Beğeni

Bi yerlerde buluşup tatsak olmaz mı?

Beni de yaz listeye, derneklere bağış yapmam ama, burda yaralı, eziyet görmüş hayvanlara bakan bir çiftlik var, onlara mama götürürüm.

5 Beğeni

Dernek meselesi örnekten ibaret, İHH falan yazmadım dikkat edersiz :wink:

Müthiş fikir, harika proje. Mayaların etkisi merak uyandıran konulardı benim için. Kafamda bir çok soru işaretini gidereceğine eminim. Damak olarak çok kendime güvenmesem de bende dahil olmak isterim. İster Zoom , isterseniz ortak bir buluşma mekanında severek katılım göstermek isterim. (Koordinat olarak ortak bir mekan seçimi zor olsa da )
Beni de yazınız lütfen :grinning:

2 Beğeni

Abi zooma bende söz veremiyorum ama eksik varsa benide yazabilirsin tatları denemek isterim.

1 Beğeni

Tabii öncelik zoom üzerinden herkesin katılıp yorumlamasında. Zaten yanılmıyorsam 2-3 kişilik kontenjan kaldı.

3 Beğeni

Mustafa Bey şirket mi değiştirdi?
DHL / MNG nereden çıktı ki?
Mega zoom loading…

1 Beğeni

MNG, DHL oldu, günaydın :wink:

2 Beğeni

Günaydın. Birkaç gün önce gelen araba öyle demiyordu ama…