Smash Maya Denemeleri

Erteleyelim gibi bir şey söylemedim zaten. :slight_smile:
Hatta bu konuyu hiç açmadım şu ana kadar dikkat edersen.
Ben her iki maçın da tümünü sonradan izleyeceğim, kazma spikerler her maçta diğer maçların skorunu verdiği için mağdurum zaten, o yüzden dediydim.
Sevinme diye demedim, bir şekilde laf açılırsa böyle bir hassasiyet olduğunu bilsin herkes diye ifade ettim kendimi.
Reklam da değil.
Dolayısıyla, alles gut.

2 Beğeni

Yok yok, benden başka kimse çok alakadar olmayacağı için rahat ol demekti benimki. Ama sanırsam biz tadarken bir taraftan da izlemiş oluruz.

1 Beğeni

Bugün bi sürpriz nedeniyle kayılamayacağım. Çıktıyı tek başıma buraya bakmadan yapıp karşılaştıracağım. Toplantıyı video olarak çekebilirsek sevinirim

Hazırız :beers:

5 Beğeni

Hazırız bekliyoruz :beers:

3 Beğeni

Hazırız, sanki anlayacak gibi

5 Beğeni

7 Beğeni

7’de 2 doğru tahmin ile şaşırtıcı bir sonuç oldu doğrusu. Tahminleri tamamen ters köşe yapan sonuçlar doğduğunu gördük. Çoğunun sonucuna inanmadık bile.
Aynı deneyi tekrar yapalım ama daha nötr bir şerbetçiotu ile yapalım :slight_smile:

Tekrar eline emeğine sağlık @menegin , bizler için harika bir deneyim oldu :slight_smile:

9 Beğeni

@Engin muazzam bir deneyim oldu. Her ne kadar skor konusunda başarılı olmasam da, böyle bir tecrübeye dahil olmak paha biçilemez. Senin ve İlker beyin emeği ve fedakârlığı için çok teşekkür ederim :clap: :clap: :clap: :pray: :pray: :pray:

10 Beğeni

Böyle bir organizasyon için çok teşekkürler. Ben bütün biralarda Efes lager tadı aldım nedense… 7de 7 ile en doğru tahminleri ben yaptım sanırım.

6 Beğeni

Gecenin sonu

7 Beğeni

Enginciğim eline sağlık, çok keyifli bir akşam oldu benim için.
“Bildiğim tek bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir,” sözünün doğruluğunu kanıtladım kendim için.

8 Beğeni

Tahmin ve sonuçlar şaşırtıcı olsa da, bu tecrübe çok iyi oldu. Emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Ellerinize ve emeğinize sağlık. @menegin ve @iozuslu . Katılan arkadaşların da ağızlarına, damaklarına ve dillerine sağlık :grinning:

7 Beğeni

Çok keyifli, eğlenceli, bilgilendirici ve güzel bir gece oldu sanırım hepimiz için. Elimden geldiğince fermentasyonları düzgün idare etmeye çalışmıştım. Bu konuda sıkıntı alanınız oldu mu bilmiyorum ama bizi en çok yanıltan cashmere şerbetçi otuydu sanırım. Belki daha nötr bir şerbetçi otuyla deneme yapmak lazım bilemiyorum. Aslında amaç hangi stil olduğunu bilmekten ziyade mayaların etkisini anlamaktı. 7 biranın hiçbirinin birbirine benzememesi de bunu bize çok iyi gösterdi. Bundan sonra farklı farklı denemelere devam etmek gerekir bence. Sanırım @anon79215167 128 litre bira yapıp dev bir deneme yapacak gibi duruyor :wink:

8 Beğeni

@menegin emeklerin içim çok teşekkür ederiz. Çok keyifli ve bir o kadar da öğretici bir etkinlik oldu. Bazları aynı olsa bile farklı mayalar sayesinde tam olarak 7 farklı bira tatmış olduk. Emeğine sağlık, katılan ve yorumları ile etkiniğe katkı sağlayan herkese de ayrıca teşekkür ederim.

7 Beğeni

Önerin için çok teşekkür ederim Enginciğim.

Benim aklımda biraz daha farklı bir fikir var ve sanırım sizler için de çok keyifli olacak bir deney olacak bu.

Dün akşamki toplantıya katılan herkese aynı reçeteyi ve şerbetçiotu profilini vereceğiz. Birer fıçı bira göndereceksiniz (dün akşam gösterdi ki damak biraz zorlanıyor, tek şişede anlayamıyorum) ve ben de hangi biranın hanginizden geldiğini anlamaya çalışacağım.

Bu güzel fikrime destek verdiğiniz için şimdiden çok teşekkürler.

3 Beğeni

Alttaki ifade bölümünde uygun ikon olmayınca en uygun bu ifadeyi buldum. :+1:
Bu arada paylaşmayı unutmuşuz;

7 Beğeni

Mayanın çok önemli olduğunu biliyorduk ama başlı başına yeterli olmadığını da gördük. Stile göre dengeli bir malt ve ot tabanının da gerekliliği ispatlanmış oldu bence?
Yoksa us-05’ten belgian wit/wheat notaları alıp, M24 lager mayadan saison notaları almanın sebebi başka türlü açıklanamaz gibi? :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

İşin o kısmı oldukça karışık. Aslında çok öğretici idi. Dikkat ederseniz 2 kademeli mayşeleme var ve beklenenden daha yüksek fg de bitmesi özellikle saisonu etkiliyor. Sonuçta bildiğiniz bir şerbetçiotu değildi. Ben kısmen biliyorum, çünkü daha önce de kullanmıştım.

Cashmere şerbetçi otu, Cascade ve Northern Brewer çeşitlerinin melezlenmesiyle 2013 yılında Washington Eyalet Üniversitesi tarafından geliştirilen, limon, misket limonu, kavun ve hindistan cevizi notalarıyla karakterize edilen çok yönlü (dual-purpose) bir Amerikan şerbetçi otudur. “İpeksi” bir doku sağlayan düşük-orta seviyeli acılığı ve meyvemsi aromasıyla özellikle IPA, pale ale ve hazy (bulanık) biralarda tercih edilir

Kısacası lageri wit zannetmek ya da saison zannetmek çok aykırı değil. Orada ayrıştıran;

Diğer konu çok hızlı ve arka arkaya tüketme ile alakalı da duyu organları yoruluyor ve yanılıyor.

Mesela bunu önce trapist sandım ama düşük gazlılıktan bu ingilizdir dedim.

Neticede güzel deneyimdi. Belki şerbetçi otu saaz olsa herkes stilleri daha rahat tahmin ederdi.

7 Beğeni