Bu Cuma için hazırlıklarımızı yapalım. Saat olarak 21.00 herkes için uygun mu?
Uygundur biralar dolapta
Yarın hepsini dolaba atıyorum. ![]()
biralar dolapta, bekliyoruz
![]()
Bu arada Cuma veya Cumartesi tercihi de yapılabilir. herkes için hangisi daha uygunsa. Bana şu an için Cuma daha uygun görünüyor.
Bana da cuma uygundur
Cuma iyidir cuma
(20 karakter)
Cuma bana da uygun. ![]()
![]()
.
Hocam şimdi şişeleri kaç derecede soğutalım, bu bilgi önemli mi? ![]()
Senin dolap bozuktur benimkine mi koysaydık riske girmemiş olurdun ![]()
Elimde örnek puan tablosunun Türkçesi var.
Sizden istediğim şu şekilde; ilk olarak aromada hissettiklerinizi basitçe yazmanız (meyvemsi, çiçeksi tabii hangi meyveyi ya da çiçeğin kokusunu alıyorsanız daha da iyi olur).
ikinci olarak görünüm (parlak, berrak, kremamsı köpük ve kalıcı gibi…)
Üçüncü bölüm lezzet; tattığınız zaman aldığınız tatlar, şerbetçi oyu ya da maya kaynaklı lezzetler.
Dördüncü bölüm ağızda bıraktığı his. (gövde, kremsilik, kuruluk, gazlılık v.b)
Hatta bu sayfayı çıktı alıp kısaca yazabiliriz, uzun uzun yorumlamaya ya da puanlamaya gerek yok. Her stil için 10 dk fazla bile. yazıp bir kenara alacağız ve bir diğerine geçeceğiz. Önerim 100 er ml tadıp kalanları hep birlikte konuşurken içmek yönünde. Konuşmayı moderasyon şeklinde diğerlerinin mikrofonu kapalı tek kişi konuşacak şekilde yapmayı düşünüyorum. Yarın saat 21.00 de başlamak uygun gibi. Birayı dolaptan çıkarır çıkarmaz tatmanızı önermem, en sağlıklı tadım buzdolabından çıkarıp bardağa aldıktan 5 dk kadar sonrasında tatmak. Hatta önce koklayıp, bakıp, sonrasında tatmak. Aklına başka fikir gelenler lütfen yazsın.
Tadıma katılacak tüm arkadaşlardan bir ricam var, lütfen tadım sırasında basketbolla ilgili herhangi bir şey (NBA ya da Euroleague ya da sizin mahallenizdeki maç sonuçları, maçların nasıl gittiği, kimin önde ya da kimin geride olduğu gibi…) konuşmayalım. Maçları canlı takip etmiyorum ve uzaktan bir ima bile olsa sonradan alacağım keyfi mahvediyor.
Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkürler.
Lütfen biri video kaydı alabilir mi? Ben izlemek isterim tadımı. Yorumları merak ediyorum.
Tadım sırasında 1 tane maç var zaten, başka da yok. Onun da muhtemelen 1. Devresini izlemiş olacaksın, hatta tadım bittiğinde 2. Devre de bitmiş olması muhtemel. Kimse kimseden etkilenmesin diye sesler de kapalı olacak. ( isteyen görüntüsünü de kapayabilir) Buna rağmen sıkıntı olacaksa diyebileceğim bir şey yok, çünkü artık daha fazla ertelemek istemiyorum. Durul zaten bir gecede olacağı için katılamayacak, (1 aydır eurolig den dolayı başımın etini yemesine rağmen) ben de en son 35 sene önce sokağa çıkıp kutlamaya katılmışımdır. Takımım kazansa da sevincimi içimde yaşarım. Durul ile senin kadar hassasiyet gösterecek birilerinin de bu grupta olduğunu sanmıyorum. Niye bu kadar açıklama yaptım
tahmin etmişsindir diye düşünüyorum.
Pardon bu arada, 2 maç varmış, diğerini unutmuşum hatta. ![]()
Burası çokomelli
Tadım öncesi 5-10 dk bu konuyu konuşuruz zaten .
Acaba kör tadım yaptıktan sonra bir turda hangi biranın hangi maya ile fermente edildiğini bilerek mi tadım yapsak hep birlikte?
çok uzun sürer o zaman Cüneyt.
*** Pardon yanlış anlamışım, zaten kör tadımdan sonra herkes neyin ne olduğunu bilecek. Ajandayı açıp hangi numara hangi maya söyleyeceğim. Yani herkes tattığını anlatırken hangi mayanın kullanılmış olduğunu öğrenecek ya da öğrenmiş olacağız.
Harika bir yöntem, tadım böyle olur
Çıktılarımı aldım akşamı bekliyorum ![]()
Mayaların güncel halindeki liste aşağıdaki gibi midir?
Lager olarak M24
American Ale US-05
British WHC British Pub
Wheat Wlp380 ya da 351 (hangisi?)
Trapist Wlp500
Belgian Wit Wlp410
Saison olarak Yeast Flow Kingster Saison
Bence bizler taddıktan sonra bu mayaların tahminini de yapalım, not alalım, sen açıklayınca bakalım kaçta kaç tutturmuşuz? ![]()
Ufak tefek değişiklikler oldu, onları daha sonra belirtirim. 2 tane maya sanırım farklı. Şimdi bakmayayım, çünkü hepsi defterde yazılı ve görmek istemiyorum ![]()