Sohbet Muhabbet

Gelirsen senin de olur :smile: Benim icin de tesadüf oldu bu markette bulabilecegimi düsünmemistim.

1 Beğeni

Tadım notlarını bekliyoruz, @Msk gelirse eisbock içirme, sonra… biliyosun😁

1 Beğeni

Giriş sınavını geçtim.

9 Beğeni

Arkadaşlar 900 gr tüplerin regülatör yerinde bu yuva 16 gr tüp takmak için galiba. Daha önce deneyimlemedim direkt olarak takıyor muyuz? Vidalanan yere bir conta gelmesi gerekiyor mu? Kullanan oldu mu?

Bu soda tüpleri doldurmak için kullanılan dolum aparatına benziyor. Büyük Co2 tüpünden gelen hava hattı takılıyor oraya. Bendekinin bağlantı tipi biraz farklı ama sizin elinizdekinin regülatör olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Hemen sol tarafta bulunan yuvarlak vida sökülüyor ve yerine 16 gr tüp takılacak yer oluyor. Bu tüplerin dolum aparatı ayrı. Bende de var. Bununla sadece fıçıya basınç veriyorum. Gazlama için 10kg tüp var zaten.

Doldurma aparatlarının bir kaç farklı tipi var. İkinci gösterdiğinizde doldurma aparatı evet. Temu linkini göndereyim , ürün sayfasında video’lu anlatım var. İncelersiniz.
Fakat dediğim gibi elinizde ki siyah ürün maalesef regülatör değil. Uygun bağlantı ile ancak gaz aç-kapa yapabilirsiniz , basınç ayarı yapamazsınız diye düşünüyorum.

https://share.temu.com/V3Kbt9YWHNA

Aynen basınç ayarı zor oluyor rakamlar bayağı yüksek. Ben en az olacak şekilde açıyorum 5 lt fıçıya hafif basınç versin diye. :smiling_face:

Soda tüplerindeki basınçta yabana atılmamalı, kendileri küçük olsalar bile nahoş sonuçlar verebilir .

https://craftbeertr.com/t/soda-co2-tupleri-mini-regulator/4091/3
Şu başlıkta konuşulmuştu inceleyin isterseniz. Mini regülatör yerine uygun dönüştürücü ile normal regülatörde kullanılabilir ama taşınabilirlik azalıyor. Mini regülatörlerde çok hassas değil maalsef ama en azından belli basınçlarda daha güvenli çalışılabiliyor.

1 Beğeni

https://www.homebrewtalk.com/threads/anyone-using-grok.735865/

Yani ben hala eyay’a reçete yazdırmanın nafile bir hareket olduğunu düşünüyorum ama, Grok kesinlikle ChatGPT’nin fersah fersah ötesinde bir iş çıkarmış.

Sanırım Grok’un kendisi de evinde bir yerlerde bira yapıyor.

2 Beğeni

Şerbetçi otu meyvelerini veriyor :heart_eyes:

10 Beğeni

Tum forum sakinlerine iyi bayramlar diliyorum. Sevdiklerinize ni mutlu, sağlıklı bayramlarınız olsun.

11 Beğeni

Dün akşam durul abi beni evinde ağırladı çok keyifli sohbet ile muhteşem biralar ikram etti. Burdan kendisine tekrar teşekkür ederim :pray: :smiling_face: @Durul

14 Beğeni

Ben de mutlu oldum, bol bol bira konuştuğumuz bir akşam oldu, her daim beklerim

5 Beğeni

Bize hiç… diyesim geldi.

2 Beğeni

Selamlar, şöyle keyifli bir tadım günü olsa da bir araya gelsek ne de güzel olur

6 Beğeni

Var mı bir plan program ?

1 Beğeni

Henüz yok ama organize olabiliriz aslında butik bir buluşma

3 Beğeni

Şerbetçiotlarını içinde şeker ihtivası olmayan sıvılar içinde kaynatınca bir ibu gelir elbette ama hem çok verimsiz olur hem de çok “harsh” hoş olmayan bir acılık verir, zaten kitlerde stile göre ibu var. , sadece dry hop yapmanı tavsiye ederim

1 Beğeni

Şimdiye kadar hep dry hop yaptım, yani torba ile kovaya ekledim. Bu sefer deneyeyim dedim daha keskin şerbetçiotu aroması olacak mı abarttım aslında.
Kaynatınca acılık vereceği için şerbetçiotunu kaynatmadım, suyu kaynattıktan sonra 80 dereceye kadar soğumasını bekledim. Bitki çayı demler gibi oldu yani.
Bakalım, sonucu beğenmezsem bir sonrakine yapmam böyle.
Butik Bira’nın English ipa kitini kurmuştum, bu kiti dry hop ile ek şerbetçiotu koymayınca çok da ipa tadı alamamıştım. Dry hop ile sonucu beğenmiştim bu sefer sıcak nasıl olacak merak ettim.

Keşke evde yer olsa da tam tahıl ile uğraşabilsem ama o kadar tesis yok.

1 Beğeni