Sohbet Muhabbet

Bulursam 29luk denerim. Şişeleri çok güzel.

1 Beğeni

Macrocenterlarda var ama boykotlu, carfurlarda da var

1 Beğeni

Biz birkaç senedir Rom a dadandık :sunglasses::sunglasses:

Bir konuda destek rica ediyorum. Bu uygulamamıza ulaşamıyorum da, Android yeni telefonumda nasıl bulacağım acaba?

Bu derken neyi kastediyorsunuz bilemiyorum ama forum için diyorsanız, şuradan edinebilirsiniz.

1 Beğeni

Konu buraya uygun mu bilemedim ama hangi kategoride paylaşacağım ondan da emin olamadım. 1. Stuttgart ev biracilari festivaline katilmistim tadabildigim biralari paylaşmak istedim :beers:

!(upload://uVasbHq0fsCfhA0mrexemVLCers.jpeg)

4 Beğeni

8 Beğeni

Yorumları da alsaydık Apo, hangisini en çok beğendin, hangisi çok değişikti, kötüydü vb, tadım yorumları gibi, bir de festival nasıldı kaç bşra yarıştı, hangi blralar dereceler aldı vb

5 Beğeni

Sorular güzel ama lakin fakat korkarimki hepsini cevaplayamayacagim nitekim 14:00´´da baslayan tadim yerini 24:00´´da terkettigimi gözönünde bulundururmak gerek :smiley: Öncelikle festival tadim ve paylasim odakli idi hakemli bir yarisma olmadi ama misafirlerin oylamaliri ile en iyi ilk 3 secildi, gurur duymaliyim ki oyladigim biralar ilk 3´´ü paylasti :hugs: 7.1 ve 7.2 numarali biralar 1. ve 2. olarak oylandi ve 4.1 ise 3. oldu.

5 Beğeni

13.3 ve 21.1 en degisikler arasinda idi icerken bol bol @menegin abinin biralarini anlattim oradakilere, ilki kirmizi pancarla ve tripel maya ile yapilan bir belcika birasi, digeri ise domates salatalik ve biraz pancar ile yapilan saur biralariydi.

ilk defa denediklerim arasinda 4.3 huxelbere ve müller-thurgau beyaz üzümleri ile yapilan grape ale idi. 19.2 chili birasini Habanero ile yaptim dedi adam ama icimi cok güzel genizde hafif biber aciligi hissediliyordu ama önceki festivalde ictigime kiyasla cok yumusak kaldi diyebilirim. 2.1 gayet güzel bir guinness klonuydu diyebilirim ona da sordum %70-30 karisimini kullaniyorum dedi.

En begendiklerim arasinda tabiki belgian darkstrong ale ve 20.2 pastrysour vardi.

4 Beğeni

Domatesi, hıyarı görünce mi aklına geldim :slight_smile:

1 Beğeni

Farkli malzemelerle bira yapan sen varsin ondan dolayi yoksa salatalik domatesle alakasi yoktu :grin:

1 Beğeni

Burada @augurs @Taxym @Mephior a ayıp olmuyor mu :slight_smile:
Bu arada domatesli, biberliyi kimseye içirmedim :slight_smile:

Foruma yeni katıldım, biraz acemiyim kurallara ve sohbete ama sanırım farklı aromalı biralar konuşulmuş en son. Ocakta hazır kit butik stout’a yazdan kalan acı biber sosumdan ekledim. Gayet acısı konsantre bir biber sosuydu. Kaynatıp tülbentle süzüp tekrar kaynatıp mayadan önce ekledim. Sonuç; bence stout’la gayet iyi gitti. Birayı yuttuktan sonra dilin arka tarafında bir yanma bırakıyor. Stout’un yoğun/doygun tadını canlandırdı biraz diyebilirim. Tat tecrübesini kelimelere dökmekte zorlandım kusura bakmayın. Emin olarak şunu söyleyebilirim; şnitzel, steak gibi et yemekleriyle harika çift oluyor.

7 Beğeni

Selam tekrardan, firsat bulursam bu hafta benim bölgedeki en büyük icecek magazasini ziyaret edecegim. Özellikle fotografini cekmemi veya denememi önerdiginiz biralar varsa yazabilirseniz sevinirim, mümkün oldugunca uymaya calisacagim ama söz veremiyorum :smile:

2 Beğeni

Eisbock, doppelbock varsa affetme, başka da her türlü bock diyebilirim, hatta ticari eisbocka rastlarsan bana bi tane alırsan sevinirim

Uzun zaman önce bu öneriye göre kapağı delip termoveli kullanmayı düşünüyordum. Ancak fırsat bulabildim. Son durum bu şekilde oldu.

Daha sonra kapağı değiştirip direkt bu fıöıda gazlama ve servis yapacağım. Dip borusunu 3-4 cm kadar kesmiştim.

1 Beğeni

Videoyu yükleyemedim ama bir kac Fotograf birakayim​:beers::beers:

9 Beğeni

Oha eisbockla tap 5 bulmuşsun, keşke benim olsa