Maya şekeri sindirir ama bunun yanında şeker sindirimi arttıkça alkol de artar dolayısıyla zaman içinde alkol dayanını da önemli hale gelir bir de sta pozitiflik var burada da uzun polisakkarit cincirlerini de sindirebilmek girer işin içine
Dehşet farkın sebebi pazaryerleri.
Komisyonlar, kesintiler, kargolar, vergiler derken satıcıların tüm karlarını kendi hanelerine çekiyorlar.
Firma da etmesi gereken karı edebilmek için mecbur fiyatını yükseltiyor.
Al birini vur ötekine…
Artık utanma falan kalmadı vergi vb de kesmiyor, iyi kazanan şirketlere direkt çöküyorlar
Burada satıcı panellerimde kesintisi yapılan kargo, komisyon, platform kullanım bedeli, e ticaret stopajı vb. Ödeme planını paylaşırdım ama ciddi anlamda mental sağlığı bozabileceğini düşündüğümden yapmıyorum.
@Piizman bu aldığım dyzer marka hortum ile keglandin verdiği hortumlar arasında yarı yarıya et farkı var. Asla aynı değiller.
İçi 6 mm., dışı 8 mm. geliyorsa farklı olması pek mümkün değil.
Belki hammadde kaynaklı daha yumuşaktır o sebepten size öyle hissettiriyordur. Zaten 1 mm. et kalınlığı kalıyor, ondan da çalacaklarını pek sanmam.
Sistemde pipet görevi yapıyor sadece, basınca maruz kalmıyor, çok önemli de değil.
Bugün çok sevdiğim bir buğday reçetesini yaptım. Kişniş aromasını seven biri olarak bol olarak kişniş ve portakal kabuğu kullandım.
Belgian witt mayası kullandın di mi
Pomona ale ile denedim. Son 5 fermantasyondur aşırı beğendiğim bir maya. Bugüne kadar kullandığım mayalara göre çok daha hızlı ve tam istediğim düzeyde narenciye aromaları var. Normalde buğday mayası kullanırım ama bu sefer değişik birşey denedim. ![]()
Uygulamayı nasıl yaptınız, reçeteyi paylaşacakmısınız.
Normalde standart reçete programları kullanmam. Kara tahta, el yazması ya da Excel ile yapıyorum. Bilgisayar başına geçince reçete paylaşırım. Kabaca bir şekilde; 25 lt ana su, 8 lt durulama, 5 kg w.man buğday 1 kg münih1 75 dk demleme 70dk kaynatma oldu. 15.dk 23gr Magnum 50.dk 26gr aloha-40grkişniş-ort.3 portakalın kabuğu. 65.dk 20grkişniş-1portakalın kabuğu. Soğutma daldırma serpantin ve ters serpantin olmak üzere 2 ayrı soğutma sistemine bağlanarak yapıldı. 22dk gibi bir sürede 26 dereceye düşürdüm.
Tam bir buğday görüntüsü alacağınızdan eminim ama gerisi buğdaydan uzak olur sanırım.
Bu maya tamamen Hazy biralar elde etmek için üretilmiş bir maya bence. ‘Game Changer’ denilmiş hep ecnebi videolarda, iyi maya tabi bişey demiyorum da, bütün Ale mayaların alternatifi gibi değerlendirilmesi ne kadar doğru bilmiyorum.
Evet ben de sonradan öğrendim. Kullanılacağı bira stillerinde buğday biraları yazınca bir an gaflete düştüm ve kullandım. Biraz uzak bir tat oldu dün denedim. ![]()
Slmlar İzmirde havalarda bozmaya başladı şansımıza
kimler geliyor festivale ![]()
Ben gelemiyorum da, bira da yollayamadım ![]()
İçim giderek, gidecek herkese iyi eğlenceler diliyorum
Bu bozmuş hali mi? Gerçi iyi yağmur yağdı ama memleketiniz çok sıcak.
Hoşgeldin abi bugünden itibaren düzeliyor gibi şanslısınız…