Sohbet Muhabbet

Hangi gönderi için sordun bu soruyu anlamadım :slight_smile:

Kabağı tatlı haline getirip saklamak. Zor iş. Kimse bilmese bile sen biliyor olacaksın yerini.

Kabağı uzun süre saklayamayacağı için en makul yöntem tatlı haline getirip saklama hacmini azaltması mantıklı olur diye dedim. Tabii onu da çok uzun süre orada tutamaz, sadece dolap yetmez dondurmak da gerekir.

o hiç sorun değil, ben kabak tatlısı sevmem :slight_smile: Sevsem de baklava memleketinde kabağa gönül koymak bize yakışmaz :wink:

Madem sohbet muhabbet başlığındayız, kendi kabak tecrübemi aktarayım. İçinde bira yok ama.

Bizim evde sabah kahvaltısında reçel-bal vs tadımlık değil doyumluk ölçülerde tüketilir. Reçel dediğin neredeyse safi şeker. Bal da safi şeker denebilir ama hiç değilse içeriğinde bazı değerli maddeler olduğu söyleniyor. Fakat market rafından aldığımız balın gıda değerine fazlaca şüpheyle yaklaşırım. Alternatif olarak, birkaç senedir tahin pekmezi kahvaltı soframızın daimi elemanı haline getirdim. Fakat, her ne kadar pekmezi tahine ancak az bir şey tatlandıracak kadar katıyor olsam da, sofraya konan meretin yağıydı, şekeriydi, kalori değeri çok yüksek.

Hem toplam kalori değerini düşüreyim, hem de gıda zenginliğini artırayım niyetiyle buna ne katarım diye düşündüğümde, aklıma balkabağı geldi. Halihazırda, mübareği güzelce dilimliyorum, şeker meker katmadan buharda haşlayıp püre haline getiriyorum. Bire bir tahin ile karıştırıp kafi miktarda pekmez ile de tatlandırıp sürüyorum sofraya.

Bu arada keşfettim ki, bazı balkabaklarını hiç şeker katıp tatlı yapmaya gerek yok. Kendi tadıyla gayet güzel yeniyor. Artık her haşlamadan sonra tadına bakıyorum, lezzeti yerindeyse bir kısmını püre etmeden tatlı niyetine tüketmek üzere ayırıyorum.

Gün gelir, biraya katma işini de tecrübe ederim inşallah.

4 Beğeni

Seyahate çıktım tatlı olmuş afiyetle gömülüyor :smiley::smiley::smiley:

3 Beğeni
1 Beğeni

Ben de tam Rahmi Koç Müzesi için bisikletle alakalı bir çeviri üzerinde çalışıyordum. :slight_smile:

En son gördüğümde firindaydi. Adam her uğraştığı şeyden tecrübe edinir. O yüzden devam. Eline sağlık.

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, cornelius fıçıların giriş ve çıkışı için o-ring ihtiyacım var, ölçüsünü bilen yada alım yaptığınız yer var mı ?

Daha hesaplı olması adına aşağıda linkte bulduğum, ölçülerde uyum sağlayacak gibi duruyor.

Hazır izinliyken, başladım yine sabahtan kaynatmaya :beer:

6 Beğeni

izinliysen 4 kaynatmayı görür müyüz bugün?

1 Beğeni

:grin: 2 yeter, 2 iyidir :slight_smile:

1 Beğeni

Reyhan Saison ve English Best Bitter kovalarına girdi. Şimdi fermantasyonun başlama ve bitme zamanı @hozkan tabiriyle :slight_smile:

7 Beğeni

Selamlar herkese,
3D baskı için önerebileceğiniz online veya İstanbul içi uygun bir yer var mı?
Hatırladığım kadarı ile @cNoyd almıştı 3d baskı.
Genel olarak arama yapınca internette, aynı malzeme için 50TL den başlayıp 2750TL kadar değişen aralıkta fiyat teklifi çıkaran yerler mevcut.

Merhaba Alpay bey, ne baskısı alacaksınız ? Yardımcı olabilirim.

@onrgcynr aşağıda görseli mevcut, STL uzantıya izin verilmediği için gönderemiyorum.

Stl dosyasını bana atabilir misiniz? [email protected]

Merhabalar.
Ben baskıları Armut uygulaması üzerinden kişilerle görüşüp yaptırmıştım.

2 Beğeni