Stratejim Hakkında Önerileriniz

herkese selamlar aranıza Kıbrıs’tan katılıyorum. Fermente olayında tecrübem var ekşi maya ekmek konusunda iyi birikimim var. yeni şeyler öğrenme isteği sonucunda evde bira yapımına adım atmak istiyorum. İyi bir bira içicisi olduğum söylenemez ama yeni şeyler öğrenme ve üretme, deneme hoşuma gidiyor.

1 hafadır bulabildiğim herzeyi okudum form’a a baktım . söyle bir strateji belirledim .

vise,ipa ve cider ilgimi çekiyor bunun için tavsiye edilen yöntemlerden biri de basınç altında fermantassyon. daha teknik bilgi istemesine rağmen fermzilla alarak ve ilk olarak kit’lerle başlarım dye düşünüyorum. sonra belli bir birikim oluşunca yolculuk nereye götürür görürüz.

bütçe ve yer kriterleri konusunda büyük bir sorunum yok

sizden ricam bu düşündüğüm yöntem mantıklımı ? veya siz nasıl başlamamı önerirsiniz ? sonuçta ayda bir içen biriyim :slight_smile:

teşekkürler…

not: hafta sonu eğitimi gibi veya online eğitim gibi birşeyler varsa ve bilgilendirirseniz sevinirim

4 Beğeni

Öncelikle hoş geldiniz. Ben de haftada iki bira içerken bulaştım bu sürece ve geldiğim nokta ortada :slight_smile: şimdiden kolaylıklar dilerim.
Mantıklısı kit ile başlayıp ilginizi çektiği ölçüde devam kararı almanız. Kıbrıs’ta özellikle yabancı üretimleri bulabiliyorsanız şanslısınız. Brewferm kitleri, Muntons’un special ürünlerini bulabiliyorsanız çok da şahane olur. Gerisi tamamen sizin ilgi alanınızla alakalı.
Tam tahıl ve bira yapım sürecini yemek yapımı gibi düşünün. İnternette milyarlarca tarif olmasına rağmen herkes her yemeği yapamıyor. Bizim ülkemizde bu işe genelde ekonomik ve vergilerden dolayı bulaşan bir çok insan var. Bira yaptığımızı duyan bir çok insandan ben de rakı veya viski yapıyorum laflarını çokça duyuyoruz. Artık aynı şey olmadığını anlatmaya da gerek duymuyorum :wink:
Sözün özü bolca kaynak okuyun, aklınıza gelen soruları aratın, bulamazsanız da burada sorulara kapımız her zaman açık. Kıbrıs için basınç altında fermente fikri mantıklı. Ya da ısı kontrollü yapmanız gerekecek. Bir de Kıbrıs’ta craft bira üreticisi bir yer vardı sanırım adı o-live idi. Daha sonra brew art diye bir yer daha duydum. Fırsatınız olursa ziyaret edin derim.
Tekrar aramıza hoş geldiniz ve köpüğünüz bol olsun :beers:

6 Beğeni

Hoşgeldiniz, ayda bir bira içiyorsanız ipa-neipa gibi bir birayı yaptığınızda şişeledikten 2 hafta sonra oksidaayon başlayacağı için çabuk tüketmeniz gerekecek, bilginiz olsun

2 Beğeni