Tahıl ile Kendi Biramı Yapmaya Nereden Başlayabilirim?

Merhabalar, bir süredir bira yapma olayını araştırmaya çalışıyorum fakat nereden yapmaya başlasam bilemedim. İlk başta kit ile başlamayı düşündüm fakat sonrasında tahıl ile kendi biramı yaparsam biranın tadı üzerinde daha fazla etkim olacağını öğrendim (yanlış öğrenmediysem tabii ki de xd). İlk başta direkt olarak kocaman tencere almak istemiyorum. Evdeki normal büyük tencere ile başlamak istiyorum sizce öyle yapabilir miyim? Sevdiğim biralar sarı tuborg ve Grimbergen Ambrée(çok açık renkli biraları sevmiyorum sanırım). Sizce araştırma/üretim işine nereden başlayabilirim? Özetle bana yol gösterecek birilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. Bu zamanda kendi başıma araştırmalarıma devam edeceğim.

Edit: Hedefim alkolü çok yüksek olmayan ve tadı dediğim biralara benzeyen bir alkol yapmak. Kırmızı tuborglar falan oluyor ya onları sevmiyorum.

Buradan okumaya başlayın bence.
Yıllar yıllar önce gitar dersi almak için arkadaşlarla bir hoca bulmuştuk ve ben ona istediğim melodileri tek telden çıkarabiliyorum, akor basıp şarkı söylemek istiyorum dediğimde Rus Ekollü Hocam, “Sen bu işin sonunu öğrenmek istiyorsun” demişti :slight_smile:
Bu yazdığınızı emin olun 2 sene sonra çok komik bulacaksınız. Şimdiden başarılar dilerim :beers:

2 Beğeni

Bende tam o postu okuyordum.

Hocanız gerçek bir öğretmenmiş. Yeni bir konuyu öğrenmeye başlayınca insan son ürüne odaklanıyor gerçekten.

1 Beğeni

Paraya bakar, varsa bir jet 30 veya muadili all in one bir makine alıp tam tahıl, yoksa meşekkatli biap la başlanacak mecburen