Herhangi bir kimyasal kullanmadım. Kaynayan suya pompa ile bağlantı yapıp devirdaim yaptım. Pek bir kir çıkmadı temiz gibi duruyor. Birazdan soğutma yapacağım.
Ph ölçüm cihazı almak istiyorum böyle bir cihaz iş görür mü ?
Umarım iş görmüyordur
Yani bu kadar ucuz bir ph metreyi ben almazdım., turnusol kağıdı bile daha pahalı olabilir.
Bu cihaz benzerini kullandim, başta sorun yoktu ama çok çabuk ayar tutmaz oldu, hatta akılsızca bir tane daha aldim daha paketten ilk çıktiginda bile ph ayari olmuyordu, iade ettim. Rakama acimadan biraz daha yüksek rakamli olanlara bakmak lazum, amazon üzerinde cok secenek vardi.
Hocam bunu sabun ölçümü için aldım fiyat neredeyse aynı. O sizin etiketlediğiniz cihaz suyun kalitesini ölçmek için kullanılabilir. Genelde arıtma su kullananlar alır. Arıtma cihazlarının filtrelerinin etkisini kaybettiklerinde anlaşılabilmesi için de kullanılıyor. Bira için uyumlu bir cihaz değildir.
Peki öneri var mı bu cihazı alırken neye dikkat etmeliyim bilmediğim için soruyorum
Vinomarkette böyle bir cihaz var. İş görür. Bu tarz bir cihazı amazon ya da temu’dan daha uyguna alabilirsiniz
Ben bu ucuz cihazların çok işe yaramayacağını görünce ve kalite olarak çok iyi olup da ço pahalı bir ürün de almak istemediğim için amazondan PH metre diye aratıp, yorumlara, aldığı puanlara bakıp bir de sensörü değişen bir ürün seçmiştim. Elbette kaliteli uzun yıllar sağlıklı çalışacak olanların maliyeti çok daha yüksek. Labor.com.tr gibi labratuar malzemesi satan bir kaç site de çok çeşit var, burada sizin bütçe esas kriter. Kafa karıştıran çok seçenek çıkıyor…
Birde alırken yedek parça temini yapabileceğiniz bir ürün alın. Prob. Bozulunca değiştirilebilir olsun. Ben kegland phmetre almıştım ve prob ucu ekstradan satılıyordu. Şu an yeni gümrük mevzuatı dan dolayı türkiyeye gönderim yapmıyor olabilirler ama biraburada getirmiş. Proba birşey olursa aliexpresten alabilirsiniz.
Ben bunu aldım geçenlerde 700TL ye geldi herşey içinde. 3 adet kalibrasyon tozu da var. Ucu değiştirilebilir bir cihaz. Kalibrasyonu da çok kolay tek tuşla yapılabiliyor.
Şöyle bir ürün buldum galiba bunu alacağım.