Türkiye Ev Biracıları: Forum - 18 Eylül Ankara Buluşması

Herkes bir çeşit getirsin en azından.
Fazlasını getirmek isteyene de itiraz etmeyelim derim.
Dört ya da beş şişe yeterli olur gibi geldi bana…
Şehir dışından gönderecekler de var, artarsa benim mahzende saklarız bir sonraki tadıma kadar.

5 Beğeni

Bu çok mantıklı bak :+1:

3 Beğeni

Ben aklımızda kalacağına midemizde kalsın taraftarıyım :slight_smile:

3 Beğeni

15 kişi olursak ve kişi başı en az 15cl tadım yapacağımızı düşünürsek 225cl eder aynı tür biradan. Yani en az 5 şişe getirmeliyiz.

1 Beğeni

Nasıl hesapladın?
Ben daha zor bir yöntem önereyim.
Herkes kişi başı 5 şişe getirse, 1 de mekan verecek, kişi başı 6 şişe içilmiş olur.
Haricen gönderime gerek kalmamış gördüğüm kadarıyla :wink:

2 Beğeni

Ben kişi başı ne kadar içeceğimizi hesaplamadım ama en az ne kadar getirmeliyiz onu hesapladım.

1 Beğeni

Mekandan sağlam çıkında :slight_smile:

1 Beğeni

Tek çeşit herkes 4 er tane getirse zaten adam başı 4 er şişe eder, 1 de mekandan 5, dışarıdan gönderilenlerle 6 şar eder, yani 5 er şişe çook çook fazla bence, sonra iş tadımdan çıkıp başka bişeye evriliyor, tattığımız biralara yorum yapamıyoruz sonrasında

1 Beğeni

Benim yaptığım hesap tadım için içebileceğimiz miktar ve 15 kişiye göre. Senin dediğin gibi 4 şişe getirirsek yaklaşık 175cl doldurabiliriz 175cl/15kişi 11cl eder yani bir çay bardağı kadar.

2 Beğeni

16 kişi olsak 4 er şişe getirsek 4 kişi bir birayı tadar, bir şişe 500 ml olduğuna göre 125 ml düşer işte, bu da yeterli bence,

3 Beğeni

Çokta milimetrik hesap yapmasak mı? Getiren olur getiremeyen olur, hayat bu…:see_no_evil:

4 Beğeni

Fazlası var merak etme :slight_smile: tadım bu, içim Antakya da

5 Beğeni

O zaman burda efendi gibi takılalım da Hatay için yüzümüz olsun :slight_smile:

5 Beğeni

Tadılan bira içilen biraya dönüşünce iş tadımdan çıkıyor, esasen istiyorum ki(şahsen) tadacağımız tüm biraların hakkını verebilmek, o yüzden , tadım sonrası zaten kafaları çekeriz

10 Beğeni

@Durul’un önerisi bence de doğru olan. Kesin bir tadım saati belirlenmeli, ki bence hemen başlasın. 16 çeşit bira, her birine, aç, doldur, hakkında konuş vs. 10 dk ayrılsa bile iki buçuk saati aşıyor. Kendi adıma konuşayım, temelde gerçek bir dipsomanım ve herşey bol olsun istiyorum ama tadım tadımlıktan çıkar öyle. Herkes kendini tutsun, başta sadece tadım yapılsın az miktar ile (bir çay bardağı kadar). Sonra oturur içeriz tabii. Herkes yine de fazla getirebilir. Tadım sonrası istenirse biraların daha fazlası da tadılabilir böylece.

11 Beğeni

26 Beğeni

Harika bir akşam, afiyetler ve bol sohbetler olsun. :beers:

5 Beğeni

Yalan yok, keyfimiz yerinde.

4 Beğeni

16 Beğeni

21 Beğeni