Türkiye Ev Biracıları: Forum - 18 Eylül Ankara Buluşması

Çok güzel bir gün geçirdik sayenizde. Organizasyonda emeği geçen ve gerek bizzat katılımları ile gerekse bira göndererek bu günün böyle güzel geçmesini sağlayan herkese teşekkür ederim. :clap: :clap: :clap:

11 Beğeni

Güzel bir gündü gerçekten de.
Misafirlerimiz de keyif aldıysa çok mutlu oluruz.
Dostlarımızla birlikte, yanımızda olamayanları sık sık anarak, güzel biralar tadarak günün keyfini sürdük.
İnsan bunun için yaşıyor aslında.
Hep olsun…

Let’s meet where the religions meet!

10 Beğeni

Harika bir tadım günü oldu!

Değerli dostlarla yüz yüze tanışmak, tadım yapmak, fikir alışverişinde bulunmak müthişti gerçekten. Kendi adıma herkese çok teşekkür ederim.
Bu posta tadımda içtiğimiz biraların tadanlar tarafından yorumlarını kısa kısa paylaşacağım;

1. @FAtE Wheat Ipa
    250gr ot için aroma az. Acılık dengeli, ipa için kararında. Gazlanma yüksek, güzel. Oksidasyon, off-flavor yok.

2. @anon79215167 Mısır Maltlı Kölsch
    ers: hidrojen sülfür var. Görünüm çok bulanık. Gazlanma yüksek, güzel. Köpük ve dayanımı çok güzel. Ferahlatıcı güzel bira ama kölsch mü?

3. @Msk ESB
    Köpük çok güzel. ers; uzun zamandır ilk defa EKG tadı aldığım bira oldu. Alkol yüksek hissediliyor. blackroad: İbu yüksek gibi.

4. @Durul Scotch Export
    Gazlanma az, Köpük iyi. Oksidasyon, off flavor vs. yok. Tatlı, Gövde düşük. Dark Mild birayı anımsattı. Akşamları içmelik güzel gidecek bira.

5. @ers Matcha
    5ml özüt koyulmuş belki 3ml daha iyi olurdu. Aroma, tat çok zengin. Köpük dayanımı yerinde. Tadım için güzel bira ama 50cl fazla gelir.

6. @FAtE IPA
    Herkes çok beğendi. Maya karakteri önde ve güzel. Simcoe kendini belli etmiş. Acılık, malt, ot uyumu yerinde. ers: o kadar otu, parayı bana bas ben de güzel olurum. Blackroad: 10.1

7. @Gulendam Sour Mango
    Tropik tat ve aromalar hala güzel. Ekşilik fazla değil, dengeli. Cider gibi hissediliyor. Kettle sour için başarılı. Köpük dayanımı yok.

8. @Gulendam Wee Heavy
    Aroma; karamel önde. Köpük dayanımı çok güzel. Alkol hissedilmeyecek kadar dengeli. OG:FG oranı çok güzel. Herkes çok beğendi.

9. @Taxym Damla Sakızlı Stout
    Aromada damla sakızı güçlü ama tatta yok. Tatta ekşilik/acılık var. Damakta “astringent” .Koku hafif “solventy”. ers: damla sakızı stout ile değil daha pale bir birayla kullanmalıydı.

10. @CeyhunMisir Wit
    Kişniş portakal baskın ve güzel. Gövde, abv düşük hissediliyor. Fresh, yazlık bira. 50gr/40lt kişniş kullanılmış. Beğenildi.

11. @Taxym Wit
    Ekşi, bir tat vardı. Muhtemelen fermantasyon kaynaklı?

12. @Msk Orval Klonu Klonu
    Brett karakteri var ama az. Gazlanma, köpük, görünüm iyi. Genç orvale benziyor. Beklemesi lazım. calpay: fenoller az. Boğaç: beklediğimden hafif buldum. çok kararında keyifli, petit orval gibi.

13. @Lacivert Orval Klonu Klonu
    Aroma Msk orvale göre yüksek ama gövde daha az. Brett daha belirgin. Bir iki ay sonra daha iyi olabilir ama bekledikçe “degrade” olacak. Msk’nın orval 6 ay sonra daha iyi olacak. Msk orvale göre daha meyvemsi.

14. @Gulendam Belgian Dark Strong Ale
    Renk, görünüm, köpük harika. Sadece Pilsen malt ve Candy sugar varmış. Kuru meyve aromalar patlamış. Abv’yi güzel gizlemiş bira 10 abv civarıymış?. Tam Belçika birası olmuş.

İçilen biralar sanırım 20’ye yaklaştı ama ben not almayı bıraktım :slight_smile: Hatırladığım kadarıyla; benim dry stout içildi, Onur abinin burton ale içildi. İçenler yorumları eklerler artık.

17 Beğeni

Eline sağlık @Msk.
Bu notları almak çok iyi fikirdi ve bence değer kattı.
Çok teşekkürler.

5 Beğeni

Tadımdan kareler;

21 Beğeni

Tadımdan içime dönüldüğü an olmuş :grinning::grinning: bu kadarını bile okumak keyifliydi, teşekkürler.

8 Beğeni

Aslında öyle kimse sarhoş falan olmadı ama ben yoruldum yazmaktan :slight_smile:

6 Beğeni

13 abv @Gulendam barleywine vardı, muhteşemdi, @Msk dry stout da nitrojen olsa guinessti, @Taxym un burton ale için @ers abi daha önce ticarisini içtiği için yorumu; renk ve tat profili burton ale değil ama tadı güzel bir bira, bence gazlanmadı düşüktü

7 Beğeni

[quote=“Msk, post:44, topic:394”]
@Durul Scotch Export
Gazlanma az, Köpük iyi. Oksidasyon, off flavor vs. yok. Tatlı, Gövde düşük. Dark Mild birayı anımsattı. Akşamları içmelik güzel gidecek bira.
Gazlanma az kısmı da aslında stile uygun olarak az diye düşünüyorum

5 Beğeni

Fıçıdan şişeye doldurmanın etkisi de olabilir.

5 Beğeni

@CeyhunMisir Wit
Kişniş portakal baskın ve güzel. Gövde, abv düşük hissediliyor. Fresh, yazlık bira. 50gr/40lt kişniş kullanılmış. Beğenildi.

Burada 250 gr portakal kabuğuna rağmen hiç gelmiyor demiştik. Gerçi biz sadece köpük içtik ondan mıydı acaba :slight_smile:

Adam zaten ondan sonra terk-i diyar eyledi.

@Lacivert Orval Klonu Klonu
Aroma Msk orvale göre yüksek ama gövde daha az. Brett daha belirgin. Bir iki ay sonra daha iyi olabilir ama bekledikçe “degrade” olacak. Msk’nın orval 6 ay sonra daha iyi olacak. Msk orvale göre daha meyvemsi

Buraya kendin için “benimkinden güzel olmuş” yazmayı unutmuşsun. 6 ay sonra daha iyi olacak kısmını @ers çok üzülme diye dediydi sanki :slight_smile:

@FAtE IPA
Herkes çok beğendi. Maya karakteri önde ve güzel. Simcoe kendini belli etmiş. Acılık, malt, ot uyumu yerinde. ers: o kadar otu, parayı bana bas ben de güzel olurum. Blackroad: 10.1

Bundaki ot miktarı Wheat IPA ile aynıydı esasen (246 gr) ama 10 gün daha tazeydi.

11 Beğeni

Bu arada @emreturkis de sağlık nedeniyle tadım yapmasa da sağolsun katıldı

12 Beğeni

:joy:bardak tırtıklı düz farkı vb vs diyordu en son

10 Beğeni

Fotoğraf konuşuyor bence abi :slight_smile:

12 Beğeni

Birada sorun varsa benden dolayıdır.

5 Beğeni

Engincim çok mütevazisin ama sonrasında aynı bardakla benzer sorunlar yaşandı gördük. @FAtE beni çok sever , ağam benimle eyleniyyy😀 ha bu arada benzer sorunlara dair elimde fotolu kanıtım da var😀

9 Beğeni

Evet ya burada daha biraları üstüne dökmeye başlamamıştın dimi, gömlek tek renk :joy:

7 Beğeni

Ne münasebet abi

Bak kanıtım var, dökülmüş olsa şurada six packlerimde izi olurdu di mi :slight_smile:

10 Beğeni

Yok mütevazilik değil, öyle konuşmadık mı? Sorun varsa benim, iyi olursa senindir diye, olmayana yamuk metodu :wink:

4 Beğeni

bunların çoğunun reçetesi eskide kaldı galiba.

misal ben şunu gayet merak ettim ;

6 Beğeni