Adnan Bey’in şahsıyla, kişiliğiyle ilgili bir reaksiyon değil ki verilenler, yaptıkları veya yapmadıklarıyla ilgili, mesela bir üstte yazan arkadaş hiçbir yorunu yok sırf bunu yazmak için girmiş, burada kitle ilgili sorular soran arkadaşlar da var “ 8 yıllık tecrübe” si olan biri , çok yardımsever biri, buradaki kitçi arkadaşlara da yardımcı olmak için cevaplar yazabilir, ama yazım geçmişine baktığımızda tek taraflı fayda sağlamaktan öte gitmeyen bir tutum görülüyor,…
Selamlar, uzunca bir süre bira yapmama kararı aldım ve şuan elimde bulunan “başlangıç seti” adı altında satılan set (fermenter, 450gr kadar pbw, kapak kapatıcı, şeker ölçüm aparatı, bir miktar starsan, 100’e yakın kapak, şişe temizleme fırçası, karıştırma çubuğu, dolum çubuğu, 2 adet yedek conta), şişe arındırma fıskiyesi ve hidrometre + mezur mevcut. Bunları satmayı istiyorum ve düşündüğüm fiyat toplam 850TL
Not: fermenter 5 defa kullanıldı.
Edit: şehir Zonguldak
Merhaba, hangi şehirde olduğunuzu da yazarsanız daha açıklayıcı olur almayı düşünen arkadaşlar için.
Cenk bey tekrardan merhabalar
Size tüm detayları ile ilgili özelden dahi yazdım. Sanırım görmediniz. Artık önemi de yok
Sizlere durumu anlattım tekrar anlatayım
Forum olayında fazlası ile acemiyim nereden kime nasıl yazılacak bilmiyordum.
Reçeteler paylaştım ikaz ettiniz özür diledim ve akabinde sildim
Kişiden izin alın dediniz izin aldım ismini etiket yapıp teşekkür ettim tepki verdiniz hemen sildim
Aynı şekilde siz form üzerinde paylaşın dediniz onuda yaptım
Ve yine tepki verdiniz sildim
Ve ben ne yapacağımı şaşırdım artık bu platformu içindeki eleştiriler ve burada durmak beni rahatsız ediyor.
Formdan çıkış yapmak istiyorum
Çıkış yapıyorum tekrar giriş çıkıyor girdiğim de ismim kayıtlı olarak çıkıyor
Yöneticiler olarak tamamen silersen çok mutlu olurum.
Fıçı konusu ise kesinlikle faturalı ürün çıkıyor.
Denemek bedava ürün isteyen alsın geliyor mu gelmiyor bu kadar basit.
2. El cornelus satış yapan burada arkadaşlar var 1250 TL yazmış ben 1050 TL satınca sorun oldu sanırım
Son olarak formunuzun kurallarını bilmiyorum diyen birine verdiğiniz tepkilerden hazımsızlık olarak düşünmeye başlayacağım.
Tekila mıydı tıçıla mıydı işinin hakkını yapan dediğiniz o firma sıfır ürün satarken sadece fıçının özelliği yazıyordu şimdi girin bakın 2. El fıçı olayına nasıl tepki vermiş
He bu arada sizlerde benim grubundaki post ları izinsiz alıp buraya taşımışsınız aşk olsun yapmayın yaaaa ![]()
Neyse ben kibirli çamurcu değilim
Yukarıda benim hakkımda yorum yapan bir arkadaş var Yasin Gürkan minik bir eleştiri yapmış hemen saldır haline geçmişsiniz.
Emin olun tesadüfen görmüş
Onu tanısanız önünde ceketinizi iliklerinize.
Hayatım boyunca hep uzlaşıcı oldum öylede olmaya devam edeceğim
Sizler gibi kimseyi itip kakıp çamur atmadım atmayacağım da
Şuan buradan tekrar çıkış sistemi üzerinden çıkacağım
Lütfen mail yada ismimi formunuzdan silin
Bir çoğunuz gruplarımda varsınız ego yapıp sizleri atmayacağım.
Benim gruplarım kafanıza göre at koşturacağınız yerler değil
Oradaki paylaşımı buraya gelip yazamazsınız demeyeceğim
ben bira içen insanları seviyorum kafanıza göre takılın lütfen
Kalın sağlıcakla içtiğiniz her Biranın yudumunda en güzel mutluluğu yaşamanız dileğiyle.
Biz üzüm yemeye devam edelim, bağcıyla işimiz yok.
En sonunda 3-4 aydır beklediğim itapx elime ulaştı. Artık ihtiyacım kalmadı ve uzun zamandır da kullanmıyorum ihtiyacı olana 400 TL’ den aşağıdaki beergun’ i vermeyi düşünüyorum. Yurtdışı fiyatları da 450 - 750 arası bir de kargo ekleniyor üstüne. Bence fiyatı makul tuttum. Çalışır vaziyette bir sorunu yok.
Yani şu yazdıklarınıza uzun uzun cevap verebilirim ama hâlâ satış yapmaya çalışıyorsunuz, hiç gerek yok bir şey demeye. Kendi adıma, size yanıt yazmak için harcayacağım zamana kıyamadım.
Ben sizi forumdan çıkarıyorum. Siz de huzur bulun biz de.
Neden böyle negatif düşündügünüzü bir türlü anliyamıyorum,binlerce kişiyi evde bira yapmayı öğretmiş teşvik etmiş hep olumlu sonuçlar aldık… amacımız herkesin bir gün evde bira yapabilmesi…
Ayrica şunu da belirteyim şerbetçi otu yetiştirme hakkinda bilgi toplar iken keşfettim buraya manidar olmuş kelimesini asla kabul etmiyorum…
Yasin Bey, size önerim amacınız doğrultusunda hareket edip bilgilerinizi paylaşmaya başlamanız ve konunun amacından daha fazla uzaklaşmaması için bize yardımcı olmanızdır. Lütfen daha fazla uzamasın bu mesele.
Anlamak için anlamaya çalışmak lazım, empati yapmak lazım, siz binlerce kişiye kitten bira yapmayı öğrettik deyin biz yüzlerce kişiye tanm tahıl bira yapmayı öğrettik diyelim üstelik en ufak ayrıntılarıyla, bu iki söylem de bu konuyla alakalı değil, burası ticari bir oluşum değil tam tersi her ay/ yıl ceplerimizden bu döviz kurunda sağlam denebilecek bir para ödeyerek ayakta tutmaya çalışıyoruz, Türkiye’de bu forumdaki özellikle tam tahıl üzerinde bu kadar ayrıntılı bilgiye bu kadar üst seviyede ulaşabilmek hepimiz için büyük bir şans ve bunun da böyle kalması için uğraş veriyoruz; hiçbir konuda katkı yapmayıp buradan reçeteleri alıp kendi platformlarına götüren, kendi ticareti için başlık açan birilerine biz izin vermiyoruz, bu tepkimiz ne ilk ne de son olacak, forumunuza girip katkı yapacaksanız amenna, bu konuyu sorgulamaya geldiyseniz o zmn Adnan Bey’in seçtiği yolu tavsiye ederim…
Tabi ki de hiç sıkıntı yok, çıkarabilirsiniz forumdan👍
İtap hayırlı olsun, ben de aldım 2-3 ay önce ama şöyle düşünmekten de kendimi alamıyorum, bira şişeleyerek başladık, sonra şişelemek hamallık dedik, yorucu dedik, seviye yükseltelim dedik, fıçıya geçtik bi ton para harcayarak, şimdi de fıçıdan şişeleme yapmak için itap aldık bi ton para verdik yine, bu işin sonu nereye varacak
Sonu belli, 2 senedir size anlatamadım ama.
evet bakınız yine şişe ![]()
Teşekkür ederim. Ben fıçıdan fazlasıyla memnunum, şişeden uzaklaştığım için de çok mutluyum. Ancak benim itap almak için birçok sebebim var. Öncelikle bira seven bir çevrem var ve onlara sürekli ikramlık götürmek, yeni yaptıklarımdan tattırmak istiyorum daha doğrusu onlar daha çok istiyor ben de arkadaşları mutlu etmekten keyif alıyoum. Beraber bira yaptığımız arkadaş hala fıçı sistemine geçemedi, onun istediği kadar, istediği zaman taze taze gazlanmis halde dip torutusu olmadan alıp götürmesi ikimize de büyük konfor olacak. Şöyle kamp sandalyesni alıp bir yerlere gittiğide market birasina mecbur kalmayayım, marketteki craflara da uçuk rakamlar ödemeyeyim kendi biramı atayım soğutucuya keyifne varayım istiyorum. Ayrıca, itap’ ı musluk olarak kullanmak için G-Connetor’ de aldım. Şişe yerine bu musluk ucunu monte ediyoruz ve itap musluk haline geliyor, iki fıçılı dolabım var ve ikinci musluk olarak itap’ ı kullanmak istiyorum. Tabi bu teoride böyle, testleri yapınca ne kadar kullanışlı olup olmadığını göreceğiz ![]()
Uzun lafın kısası itap benim için ekipmanlarım arasında olması gereken bir parçaydı. Umarım düşündüğüm gibi faydalı olur.
Bu arada itapx, pet şişe dolum için aparat, cam şişe dolum için aparat ve G-Connetor ile birlikte Avrupa’da satılan fiyatının yarısına Rusya’ dan getirttim.
Muhtemelen hepimiz Rusçuyuz, itirazı olan?
Herkesin zevkine kimse karışamaz Özdemir hocam
Direkt musluktan şişeye doldursak ne olur?
Co2 çözünüp bira oksijene maruz kalır. Bu da istemediğimiz bir durum.
Merhaba,
Eve yeni aile üyeleri katılacağı için artık evde bira yapmak mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Tam tahıl bira setimi ve 5lt çelik bira setimi satışa çıkarıyorum.
Tam Tahıl Bira Seti : 9000 tl
“SIB40 Bira Makinası
(Devirdaim pompası tutukluk yapıyor, vidaları gevşetip çalıştırıp tekrar sıkmak gerekiyor)”
Malt Değirmeni
Serpantin (Paslanmaz)
Ölçüm seti
Stella Şişe Kapağı Kapatıcı
Aktarma Çubuğu Uzun
Şişe dolum çubuğuX3
Fermentasyon Kovası
Efes-Tuborg Kasa X7 adet
Şerbetçiotları (200 gr
3,5 kg malt
300 kadar bira kapağı
1 kg dekstroz
Hortumlar, temizlik ürünleri vb…
Fıçı Bira Seti : 4000 tl
2 adet 5 lt çelik fıcı (Fıçıbira.com)
Ball-lock Kapak
Musluk Ball-Lock tipi
Fıçı Gaz Aparatı, oringler vb…
Karşıyaka / İzmir de ikamet etmekteyim. Parçalı satmayı düşünmüyorum ilk etapta. Alacak kişilerin mesajlarını bekliyorum.
Selamlar