Yok öyle olmaz sadece gazı kaçar, istenilen gazlanma elde edilemez
Benim bildigim Cks Metal var pinarbasinda,
Aynı şeyi söylemişiz ![]()
Oksijene maruz kalmıyor ama
Kapalı transfer yapılmayan bira oksijene nasıl maruz kalmıyor bana bunu açıklayabilir misiniz?
Gazlanmış fıçıdan şişeyye transfer ediyorsunuz, yani içi co2 dolu bira şişeye doluyor, , co2 o2 den ağır yani şişe içine dışarıdan oksijen giremez ama dolana kadar co2 bir miktar kaçar, o yüzden zaten itap vb alıyoruz, konunun oksijenlenmeyle değil gazın kaçmasıyla alakası var
Co2 sıvı içinde zor çözünen ve sıvıdan çok kolay ayrılan bir gaz. O2 ise tam tersi. Birayı kapalı transferle aktarmadığınız sürece şişeyi doldurana kadar sıvının yüzey hareketi nedeniyle içerisinde oksijen çözünecektir. Miktarını tartışabiliriz elbette ama bu kaçınılmaz.
Sizin bahsettiğiniz co2nin ağırlığı kısmını, karşıt basınçlı şişe doldurucularla doldurduktan sonra kapağı kapatana kadar geçen sürede kullanıyoruz.
Dolayısıyla ikisi farklı şeyler.
Hocam şöyle diyeyim musluktan şişeye aktarmadaki sorun biranınokside olması değil istenilen gazlanma seviyesinde olamaması
İşte yine başa dönüyoruz, hem co2 kaybı olacak hem de okside olacak. En başında bunu belirtmiştim zaten ![]()
itap ile boş şişeye önce CO2 dolduruyoruz. Bu CO2 aşağı çöküyor, sonra boşaltma vanasını yavaşça açıyoruz. Yuıkarıda kalan oksijen buradan dışarıya çıkıyor. Tekrar CO2 gönderip yine şişeyi Co2 ile basınçlıyoruz. Sonrasında birayı gönderip CO2’ yi dışarıya salıyoruz. Duvarlardan bira aşağı inerken CO2’ ye temas etmiş oluyor aslında. Biraz da olsa oksijen kalır mı evet kalabilir. Ama ne kadar birayı okside eder? ![]()
Tekrar Merhaba,
Masan eksiliyor dostlar
Fıçıları forumdan bir arkadaş aldı. Tam tahıl setini aşağıda güncel hali ile paylaşıyorum. Fotoğrafta görülmeyen bira kasaları ve bir miktar şişe de var ilave olarak.
Tam Tahıl Bira Seti : 9000 tl
“SIB40 Bira Makinası
(Devirdaim pompası tutukluk yapıyor, vidaları gevşetip çalıştırıp tekrar sıkmak gerekiyor)”
Malt Değirmeni
Serpantin (Paslanmaz)
Ölçüm seti
Stella Şişe Kapağı Kapatıcı
Aktarma Çubuğu Uzun
Şişe dolum çubuğuX3
Fermentasyon Kovası
Efes-Tuborg Kasa X7 adet
Şerbetçiotları (200 gr
3,5 kg malt
300 kadar bira kapağı
1 kg dekstroz
Hortumlar, temizlik ürünleri vb…
Seti kutularken farkettim, şişe dolum çubuğunun başlığı kayıp, bu yüzden fiyat güncellemesi yapıyorum.
Güncel fiyat: 750TL
Karıştırma çubuğu 20 tl
Doldurma çubuğu 20 tl
şişe temizleme fırçası 10 tl
şeker ölçüm aleti 10 tl
225 kapak değişik renklerde (40 tl)
5-6 adet şerbetçiotu torbası (100tl)
8 adet conta kapak ve Musluk için (20tl)
2 adet kristal hava kilidi (30tl)
Kapak kapatma aleti Gloria model (150 TL)
Bunlar kaldı sadece hepsini 250 TL’ye verebilirim
Elimdeki floatyi kullanmayacağım. Almak isteyen olur ise kargo hariç fiyat 600 TL.
Merhaba,
Sete fermantasyon sıcaklığı takibi için kablo problu termometre de ilave edildi.
Tam Tahıl Bira Seti : 9000 tl
SIB40 Bira Makinası
(Devirdaim pompası tutukluk yapıyor, vidaları gevşetip çalıştırıp tekrar sıkmak gerekiyor)”
Malt Değirmeni
Serpantin (Paslanmaz)
Ölçüm seti
Stella Şişe Kapağı Kapatıcı
Aktarma Çubuğu Uzun
Şişe dolum çubuğuX2
Fermentasyon Kovası
Efes-Tuborg Kasa X7 adet
Şerbetçiotları (200 gr
3,5 kg malt
300 kadar bira kapağı
1 kg dekstroz
Digital kablo problu derece (Fermantasyons sıcaklık takibi)
Hortumlar, temizlik ürünleri vb…
Floaty satıldı. 20 karakter.
Yaptığın biraları içmesem hiç kullanılmamış diyeceğim valla, pırıl pırıl maşallah.
Birde pompayı kırmasaydım iyiydi ![]()
Slmlar elimden cikartmak istedigim kegaratörü parcalayarak satisa cikartmak istiyorum ilgilenen varsa ulasabilir.
Mini Buzdolabi kule uyumlu 0-6 derece ayarlı 1500tl
Kule tek cesmeli 800 tl
Stout cesme 800 tl
Lager ayarli cesme 700 tl
Corni 17lt 3 adet 750 tl adet
Sise doldurma aparati 650 tl
30lt paslanmaz celik kapaklı tencere 600 tl
5lt nitro tüp ve regülatör 1250tl
5mt civari bakır kalın boru var sogutma icin uygun 300tl
Uygun yazdığımı düşünüyorum.
Setin tamamı satılık. (tüp sete dahil değil)
Ficila.com dan alındı.
Fıçı 4 litre. Yalıtımlıdır.
Balllock kapakta deformasyon var. İşleyişinde sıkıntı yok. İsteyene fotoğrafını atarım.
4550 TL. Pazarlık yapmayacağım. Arabayı sattığım için satıyorum. Sağa sola sahile giderken götürüyordum ama şu an kullanamıyorum.