Yabancıya Gitmesin | Satılık-Takaslık-Hibe

Selamlar, İstanbul içi hazır keg sistemi arıyorum. Satmak isteyen mesaj atabilir

Biraz yukarıdaki gönderilere baksana orada var.

Selamlar,

Elimde falcon içerisinde 1 adet 20 gr kuru W34-70 ve 1 adet 10 gr US-05 maya var. Buzdolabında buldum. Zamanında toplu alıp bölmüştüm ama son kullanma tarihini hatırlamıyorum. Sanıyorum en az 1-2 ylı geçmiştir :slight_smile: . Starter yapacak malzemem olmadığı için denemek isteyen olursa vermek istiyorum. Kargo pahalı olur sanırım ama isteyen olursa Ankara içinden birine verebilirim.

3 Beğeni

https://shbd.io/s/D7XBlzzr

Şöyle bir ilan var. İki cornelius, büyük tüp, süt güğümü ıvır zıvır şeyler var. Adres muğla bodrum. 6500 yazmış. İlgilenenler varsa iyi duruyor iki fıçı fiyatına hepsi.

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar bira yapımında tedarik sağlayamadığımız veya bulunmayan ara parçaları 3d yazıcı ile yapıyorum, aşağıda fıçı temizleme sistemi yaptım, daha bir çok ara parça var yaptığım fırsat buldukça paylaşacağım, ihtiyacı olan arkadaşlara tedarik konusunda yardımcı olabilirim. https://youtube.com/shorts/NcoSSrXzK-s?si=Htt1pRoRB2-TXr3X

3 Beğeni

Sevgili forum ailesi kişisel sebeplerden dolayı bira yapmayı bırakıyorum. Hala faal olarak kullandığım (içinde bira mevcut) sistemin ayrıntısı aşağıdaki listede ve fotoğraflarda mevcuttur. Alan kişi sadece bira kiti veya tam tahıl ekipmanları ile bira yapımına sorunsuz başlayabilir. Tek eksik hidrometre (bir süre önce kırılmıştı, yenisini almaya fırsatım olmadı)

• Arçelik 100 Litre Kegeratör
  • Codifesa marka akış ayarlı musluk (2 Adet)
  • Yıldız marka Regülatör
  • Cornelius Fıçı 19L (2 Adet)
  • STC 3018 Termostat
  • Bira başlangıç Seti içeriği
  • Şişe Dezenfeksiyon Fıskiyesi
  • 10 Litre CO2 Tüpü (%80-90 Dolu)
  • Fermantasyon için Isı Yalıtımlı Köpük Kutu
  • Ball Lock Konnektör (4 Adet), Duotight Adaptör (2 Adet)

ve fotoğrafta görülen ürünlerin tamamı verilecektir, parça parça düşünmüyorum. Düşünenler mesaj bölümünden ulaşabilir. İstanbul Küçükçekmece tarafındayım.
Bol biralı günler

2 Beğeni

Herkese selam, bir süredir ara verdiğim bira hobisindeki muhtelif ekipmanı satma kararı aldım.

Starsun: 1900 TL
Resimlerde olmayan Stella Şişe Kapağı Kapatıcı (600),
Resimde olmayan bir adet 2 el olarak alınmış Cornelius fıçı: 3500
Kegland Gaz konnektörü MFL çekvalf 500
Nukatap Gen1 Musluk Akış Kontrol 2800
Nukatap Stout Nozülü 500
Resimde olmayan Bira Musluk Borusu Kısa 500
Nukatap Bira Musluk Borusu 10cm
Resimler arasında olmayan Hat Regülatörü 1000
Resimlerde olmayan Spunding Valf 1000
Muhtelif Duotightlar tanesi 100
Stainless Gas Lock Disconnect MFL Thread 1000

hepsi bir arada alırsanız 12.000

https://shbd.io/s/ATrbEFGP

Şöyle bir ilan var. 50lt kapasiteli jet30 modeli bir makine.

Yanında malt değirmeni, refraktometre, şişe ağacı, hop spider beraberinde. Fiyat 35bin. Pazarlıkta yapılabilir.

İlan benim değildir.

Aflarına sığınarak anmak istiyorum, hanginizdiniz hatırlayamıyorum ama @menegin , @anon79215167 üstadlardan biri, bir konuda “Bu iş senin herşeyi satmanla bitecek sanki” minvalinde bir tahminde bulunmuşlardı.

Taşınma sürecine girdim, o esnada hadi şimdi girişmeyeyim yeni evimde yaparım dediğim iş maalesef çok sancılı ve çok ama çok pahalı bir tadilat ve taşınma süreci sonrası neredeyse 1,5 yıla uzadı. Tatile gitmeden alelacele ve yalap şap TTET’si geçmiş kitlerden yaptığım ve hiçte istediğim gibi olmayan bir kurulum sonrası da son heves damlaları kurudu gitti.

Inception filminde olduğu gibi düşünceyi beynime zaten ekmiştim ve yeşerdi en sonunda.

Tümü kendi el emeğim olan kegeratör ve jet 30 dahil setin tamamını elden çıkartmaya karar verdim :frowning:

Kegeratör’ün yapınıma dair bir kaç mesaj var bu konuda,

Jet 30 bildiğiniz makine, 12 metre serpantin ve şerbetçiotu sepeti var, serpantine kolay bağlantı için pnömatik uçlar monte etmiştim.

Uğur ued 125 model sandık tipi hem soğutucu hemde derin dondurucudan yaptım keg’i.

Nukatap musluklar, uzun shank ile bağlı, yükseltme kısmında içten yalıtım yaptım.

10 kiloluk CO2 Tüp 2 yıl önce alındı, tüpte fazla bir gaz kalmadı,Kegland 2’li mk4 gaz regülatörü, 3’lü manifold, duotight bağlantılar, evabarrier bira hortumları (yanlış hatırlamıyorsam bira hatları 3’er mt.) tümü kegland marka

3 adet 19 litre bir tane de 10 lt fıçı var, Küçük fıçı içinde gazlama kapağı ve nukatap mini musluk var. 19 luk fıçılar için karbonasyon kapakları da almıştım kegland’dan aliexpress’in yassak olmadığı geçmiş güzel günlerde.

Bir tane de biraburada dan alınmış ısıyı ölçebileceğiniz termovelli kova var.

Kapak kapatma, bir iki ıvır zıvır daha vardır muhakkak verilecek.

Fiyat olarak 50.000 TL düşündüm, Kargo konusunda maalesef yardımcı olmam mümkün değil, İstanbul, Ümraniye, Atakent elden teslim tek seneçek :frowning:

Buralardayız elbet daha ama şimdilik bir sayfayı kapatma vaktidir.

3 Beğeni

hocam serpantini tek satmayı düşünürseniz talibim

Selamlar, 10 lt fıçı tek satışı olursa talip olurum. Nukatap mini ile beraber alabilirim.