6. Tübikok Buluşması ve Homebrew Yarışması

Tebrikler arkadaşlar @menegin @Sehirkackini

7 Beğeni

Ben kaçırmış da olabilirim, hangi kategorilerde kim ne aldı?

3 Beğeni

Benim bildiğim kadarıyla (öğrendiğimde kafalar hep güzeldi)
Belgian Kategorisinde;

1. Mustafa 2. ben.
    Kraftmaster Kategorisinde;
    1 Ben 2. Mustafa
    Lagered Kategorisi
  2. Olmuşum
    Biraz birbirimizle yarışmışız :slight_smile:
15 Beğeni

Şampiyonlara kocaman tebrikler​:clap::clap::beers:

5 Beğeni

Çok çok tebrik ediyorum, gönüllerin şampiyona olmakla beraber yarışma kazanını da olmuşsunuz :clap:t2:

4 Beğeni

Kazananları tebrik ederim. Ben ilk defa katılmıştım yarışmaya bir beklentim yoktu zaten ama geri bildirim almayı çok isterdim kendimi geliştirmek için. Acaba bilginiz var mı tubikok sitesinde dereceye girmeyen biralar için sıralama , yorum vs bir şey açıklanacak mı ?

5 Beğeni

Inanın onu biz de merak ediyoruz :slight_smile:

5 Beğeni

Tebrikler hocam ikinizede. Başarılarınız daim olsun.

Hangi biralar derece aldı şimdi tam olarak :slight_smile:

4 Beğeni

İkinizi de tüm kalbimle kutluyorum ama, şunu demeden de geçemeyeceğim:
Ya ne olacağıdı?
Elbette bu forum sakinleri taşıyacak en büyük iddiayı.
Baksanıza, yarışma kavramına kategorik itirazım olsa da, ben bile bu forumun en büyük iddiayı taşıyacağı konusunda iddialıyım.

Bu, etkinliğin başarılı olması anlamında en önemli nokta.
Şeffaflık bir yana, amaç gerçekten el birliği ile ilerlemekse, verilen puanlar, nedenleriyle birlikte açıklanmalı.

21 Beğeni

Ben bu forumda çoğu arkadaşımızın derece (yani herhangi bir yarışmada) alacağına inanıyorum. Bizden katılım fazla olmalıydı, malesef yeterince olmadı. Yaptığımız biralar ve reçetelerle ilgili en büyük ödül buradaki saygın ve alçakgönüllü insanları tanımaktır elbette. Ben hep söylüyorum, herşeyi buradan ve buradaki dostlarımdan öğrendim. Öğrenmeye de devam ediyorum. Hiç bir soruya burnu havada cevaplar almadım ve almayacağımı da biliyorum. Güzel düşünceleriniz, destekleriniz ve dostluğunuz için sonsuz teşekkürler…
Köpüğümüz ve keyfimiz yerinde olsun :beers:

21 Beğeni

Teşekkür ederim herkese :blush:. Ancak zaman buldum yazayım kısaca. İçmek sohbet muhabbet ve yeni ev biracıları ile tanışmak çok keyifliydi. Bunun üzerine ticari craft bira içip onu üretenler ile bira üzerine 5-10 dakika muhabbet de ayrı güzeldi… :beers: :beers: :beers:

Bu çaplı bir organizasyon yapmak tabiki kolay değil. Organizasyon kısmında çok güzel şeyler olduğu gibi eksikler, problemler ve geliştirilmesi gereken tonla konu vardı. Yarışma konusunda tadılan biraların nasıl puanlandığı, yorum yazılıp yazılmadığı benim içinde de bilinmeyen maalesef. Yarışma sürecin daha şeffaf olması gerekir diye düşünüyorum. Bence bir yarışmayı yarışma yapan katılımcılardır, o yüzden her katılımcının en azından biralarına yorum alması gerekir.

16 Beğeni

Ben biralarımın yarışmaya sokulup sokulmadığını bile bilmiyorum. açık konuşmak gerekirse standlarda tadına baktıklarım sonrası beklentisiz yolladığım biralarımın sonucuyla ilgili baya umutlandım ama sonuçta adımız ödül alanlarda yoktu.
Bu arada kazanan herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Ev biracısından çok koleksiyonerler vardı ama ortam gayet güzeldi, eski dostlarla görüşmek güzeldi, craft biracılarımız her zamanki gibi her konuda paylaşıma açıklardı.
Oranizasyonun gelişerek ilerlemesini can-ı gönülden diliyorum.

10 Beğeni

Naçizane ben de yanımdaki arkadaşlarımla beraber aynı şeyi düşünmüştük. Stantlardaki biralarda beklentim daha yüksekti. :slight_smile: Fakat yarışmaya sokulmama gibi bir durum da mı var, sanıyorum yakın zamanda sitede paylaşılırsa merakımızı giderebileceğiz bu durumda :slight_smile:

9 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, evet TUBİKOK açıklamış sonuçları ama zaten bildiğimiz, derece alan arkadaşları açıklamışlar. Geri bildirim alamayışımıza şaşırdım açıkçası.

5 Beğeni

Açık konuşmak gerekirse bende geri bildirim beklenmesine şaşırdım, hiçbir yarışmada böyle bir şey yapıldığını duymadım da görmedim de.

İzevbir scrosheetleri göndermişti. Örnek;

9 Beğeni

En azından vadedildiğine denk geldim daha önce. :slight_smile:

2 Beğeni

Süpermiş, demek bjcp tadımı şeklinde yapılan yarışmalar böyle oluyormuş, öğrenmiş oldum, çok sağol. Bu yarışmada tadımcılar craft bira firmalarımızın sahipleriydi.

3 Beğeni

Sonuçta puanlama bir esasa göre yapılıyor. Bjcp veya başka standartta bir ölçüt olması şart. Yoksa biz de Boğaçların parkında oturup bu iyi, bu kötü olmuş deriz :wink:

6 Beğeni

Oranın adı da Miniçiftlik parkmış :slight_smile:

1 Beğeni