Bence Türkiye’deki bira kültürünün gelişimine destek olmak için böyle bir organizasyon yapmamız şart.
Ben yarışma fikrine karşıyım ama Boğaç abinin parkında yapılırsa katılırım
tamamen ileriye dönük gelişimi destekleyici olacağını düşünerek merak etmiştim açıkçası . ( ki bu jüriye verdiğimiz değeri gösterir, yoksa zaten çevremizde herkes biralarımıza bayılıyor orası geri dönse ne dönmese ne de diyebilirdik ) Eksiklerimizi bilir sonrakine daha iyi hazırlanır , şunlara şunlara
dikkat ederiz diye bir düşünce ile beklenti olmuştu. Yoksa, hocam benim gidiş yoluma puan vermemişsiniz demek için değil tabi ki Bir kişinin, yaptığı ürünü tabi ki öncelikle kendisinin bilmesi gerekir fakat sonraki yarışmalar için heveslenebilmesi için de otorite olarak görülen kişilerin bu konuda fikir beyan etmesini beklemesi çok yadırganacak bir durum değil bence. Çok fazla bira katılmış olabilir o zaman da ön eleme yapmak gerekirdi. Naçizane fikrim.
Çok da güzel yapmışlar
Tıpkı burada sizin de bahsettiğiniz ‘‘gelişim’’ kısmı önemli.
O zaman ben de İzevbir’den bana gelen scoresheet, katılım belgesi ve madalyamı ekleyeyim aşağıya…
.
.
.
Malum, Amerikalıların büyük bölümü bu yarışmalara biralarının ciddi bir yorumunu almak için katılıyor. Şimdi adını hatırlamadığım aklı eren birinin yazısında, “Yarışmalara katılıp da detaylı bir değerlendirme almayı beklemeyin. En yakınınızdaki bir homebrewer club’ı ziyaret edin, oradaki tecrübelilere tattırın biranızı” diye bir tavsiyesini okumuştum. Hak veriyorum. Gerçekten bu konuda Miniçiftlik Homebrewers Club’ın katkısı daha yüksek olur.
Ama profesyonel hakemlerin yer aldığı ciddi yarışmalara karşı değilim tabii ki. Sadece, Türkiye’de daha emekleme aşamasında olan bu organizasyonlardan şimdilik fazla birşey beklenmemesi kanaatindeyim.