Alışveriş Siteleri ve Tecrübelerimiz

Sitelerinde Vienna ve pale maltı Weyermann ve bestmalz ile aynı şekilde eşleştirmişler

1 Beğeni

Ben teknik verilerin yalancısıyım :slight_smile:

image

Pilsner maltını merak ediyorum .Weyermann kadar nötr ve kuru olmadığını okudum .Lagerde denemek istiyorum açıkçası.

Anlıyorum😊 Asıl merak ettiğim maltların eşdeğerlerini ararken renk tek kriter mi

Bir bakıma evet. Baz maltlarda kürleme süresi rengi direkt etkiliyor.

Çok hatırlamıyorum ama olabilir. Kesinlikle tat olarak aynı malt değil, ikisini de tadınca farkı anlıyorsunuz.

Bir whatsapp grubunda Weyermann buğdaydan çok farklı olduğu ve yüzde 30 dan fazla kullanılmaması gerektiği yazıyor . Buğday maltıyla ilgili bilginiz varmı

Caramunich 3 olmuyor mu

Malt eşdeğerleri tablosu ezberimde değil ama caramalt yerine sanırım caramunih3 kullanılıyordu…

Bilgim yok, hiç almadım.

1 Beğeni

Şöyle bir ikame çizelgesi (substitution chart) var ama sanırım yalnızca renge göre hazırlanmış.

1 Beğeni

@hozkan sitede şerberçiotları için 50grlık seçenekler çıkarmayı düşünüyor musunuz? Yine 100 gram satın ama 50grlık paketlere koyulma opsiyonu olsun. Açıyoruz ama hepsini kullanmıyoruz. Tekrardan vakumlamak gerekiyor. Herkestede yok bu makineler.

Merhaba,
önceden yapıyorduk ama artık yalnız 100 gr lık düşünüyoruz. Şerbetçiotu , daha doğrusu tam tahıl hammaddeleri çok sattığımız ürünler değil ne yazık ki. Ambalaj ve işçilik 50 gr lık paketlerde fiyatı cok yükseltiyor.

7 Beğeni

Egemalt"a daha önce ulaşabilen var mı? Kimse ne maile ne telefona bakmıyor vinomarket dahil

Her ikisinden de alışverişi kestim. Vinoya kesinlikle ulaşamazsınız.

1 Beğeni

Neden kestin? İletişim mi sadece sorun

Egemalta ulaşabilirim sorunuzu iletmek için.Vino marketten geçen hafta aldığım ürünler kargoda kayboldu .Ulastım kendilerine hemen yenisini gönderdiler .İş yerimizi taşıyoruz dediler.Ondan gecikme vs olmuş olabilir.

Ege malttan 1 kez ürün aldım, gönderilen maya çalışmadı, muhattap bulamadım.
Vinomarketten eskiden sıklıkla alışveriş yapardım ve oldukça memnundum, bir önceki siparişimde de küçük bir sorun olmuştu sanırım yine kargo ile alakalı, son alışverişimde de 1 hafta boyunca kargo yapılmadı, en sonunda site üzerinden siparişimi iptal ettim (uzun süre ulşamya çalıştıktan sonra), ertesi gün çıkartalım mı diye ulaşılmıştı.

Tabi ki insanlar işini gücünü bırakıp benim telefonlarıma baksınlar gibi bir talebim asla yok ancak, e-posta veya whatsapp yoluyla attığım 1 mesaja 2-3 gün içerisinde “stok yok, bekliyoruz” ne bilim “kargoda sorun var, gecikecek” vs gibi mesajlar da yazılabilir diye düşünüyorum. Ama karşıdan hiçbir cevap alamayınca ben direk iletişimi kestim.

3 Beğeni

Bira house a yeni ğrünler gelmiş. Başlangıç setimi oradan almıştım, hey gidi

1 Beğeni

Sitedeki mayalar AEB isimli, İtalya’da olan bir firmanın mayalarıymış. Taze mayşelerin eklentisiyle beraber ortalama OG’leri 1040-45 arası dendi. Mayşeleri deneyince kit kısmına yazacağım.

Fiyatlar taze mayşeye göre çok iyi ama 1kg şeker veya dekstroz eklemesi kitle aynı yoğunluk gibi .Çok bir şey beklemeden yapılırsa gün kurtarır gibi görünüyor.

Punkit ne ki?