Bende merak edip aradım ama yurtdışı ticari bir örneğe rastlamadım, sanki bu isim yerli, belki BB gibi isim kendileri verip ürettirip getirmişlerdir.
Nasıl bu mayalar? Tecrübe ettiniz mi daha önce?
Stoğumda o kadar çok maya var ki, deneme fırsatım hiç olmayacak sanırım ![]()
Deneyen birinden geri dönüş alırsam veya denenmiş bir bira içersem bilgi veririm.
AEB maya yapmakla uğraşacak değil ya, birinden alıp paketlemiştir diyecektim, demeye kalmadan sitelerinde şu dokümanı buldum:
Ben sipariş verdim birahouse dan. Maya olarak da alman lager varmış onu istedim. Ama kitlerde aksaklık var sanırım 1 hafta oldu kargolama olmadı hala
Tablo kendi mayalarının diğer markalarda hangisine tekabül ettiğini eşdeğer veya alternatif olarak gösteriyor.
Yeri gelmişken sorayım; Novalager (Newlager) pek hoşuma giden bir maya değil.Diamond ya da 34/70 gibi mayaları temin ettiğiniz bir satıcı var mı?
Fermentis W-34/70, US-05, S-04 Mayaları 500 gr. paket ile alıp 10’ar gr.lık vakumlamıştım, hala kullanmaya devam ediyorum. Çoğu özel çeşitler ülkede yoksa tek yol yurtdışından temin edip bavula atmak.
W-34/70 şu an sanırım sadece burada var, 500 gr. tükenmiş, 10 gr. mevcut.
İçeriklerini ve sonuçlarını bilmesemde başka alternatif lager seçenekleri;
Erken karar vermiş olabilirim. O tabloda bir iki kveik hariç bütün mayaların Lallemand karşılığını görünce hemen o izlenim uyandı. Biraz da önyargı var tabii. Birçok firma müşterilerine lojistik kolaylık sağlamak için ürün gamına kendi üretmediklerini de koyabiliyorlar, bunu yapmışken ürünü kendi markaları ile paketletebiliyorlar.
Ama meğer tam tersi imiş. Mesela Bestmalz AEB mayalarının distribütörlüğünü yapar hale gelmiş.
yurt dışından parça getirten arkadaşların bilgisine
Geldi mi sipariş deneme fırsatı buldunuz mu
İçiyorum şu an. Ben il dışına çıktığım için fg 996 falandı. Sıcaklık da yüksekti ama tekrar alıp kurar mıyım kurarım. Biraz tatlılık var ve fg çok düştüğü için şerbetçi otu falan pek yok. Ama içimi keyifli baya. Pale ale deneyecektim ama firmada üretim sıkıntısı var daha düzen oturmamış. İlerde tekrar kurup denemeyi düşünüyorum.
Fg 996 mı? Bira mayasıyla yani csacc ceevezea ile olacak iş değil bu
996 diyor ve tatlı diyor çelişki yok mu ?
Basınçlı fermantasyon yaptım arkadaşlar. Sıcaklık da yüksek olduğu için o değere düştü. İspindelin bana verdiği değer bu yanılgı payı var elbet. Zamanla fıçıda 14 gün oldu şeker falan kalmadı.
Bence başka bir cihazla ölçüm yapın, sıcaklıkla alakası yok fg nin. Sadece çabuk fermentasyonun çabuk bitmesine etkisi olur. Ayrıca Onur’un dediği gibi tatlı ve 996 oldukça çelişkili.
Çelişkinin alası var, @menegin in dediği gibi ölçümle de alakası olabilir, brut ipa bile 996 lara inmiyor , brettsiz pek olacak iş değil onda da tatlılık almak iökansız ph 3.5-4 lere düşer ve de
Çok büyük ihtimalle Ispindel’ın kalibrasyonu kaçmış. Yeniden kalibre etmekte fayda var.
Biraburada whatsapp hesabına 2 kasım ve 8 kasım tarihlerinde mesaj attım kimse dönüş yapmıyor. 22 yılından beri 58.000 TL’lik alışveriş yapmış biri olarak destek almak istiyorum. Sorularımın cevaplanmasını istiyorum haklı olarak. @hozkan.