En Son Ne Aldık?

Bende ayak arıyorum , baktıkça baktım ama nafile😀

2 Beğeni

Tabure ikeadan alınma, birebir oturuyor. Baktım internetten linki için ama artık satılmıyor sanırım :frowning:

ürün aşağıdaki. ikea trde kalmamış ;

https://www.ikea.com/nl/en/p/frosta-stool-birch-plywood-24286205/

1 Beğeni

Ben de ilk iş ona baktım. Gelir ama. Standart Ikea ürünlerinden. Ikea Türkiye açıldığından beri bir kayboldu, bir geldi.

Şahsımın evinde iki adet mevcut. Her işe yarıyor. Fakat kazan sehpası olarak kullanmadan önce dingildek ayakları sağlam hale getirmek için boy ayarlaması yapmakta fayda var. Bir de, üstündeki vernik çok dayanıklı değil. Yat verniği gibi suya dayanıklı birşey sürmek lazım. Bendekilerden bir tanesi saksı altlığı olarak kullanılırken kaçınılmaz sona ulaştı, yüzeyi biraz bozuldu. Hayatının kalanına süngerli müngerli deri kaplı tabure olarak devam ediyor.

1 Beğeni

Ayaktan kastınız kazan altına koymak içinse, elimde 2 adet mevcut bir ürün var.
2 mm. sac kalınlığı, 35 cm. çap, 8 cm. yükseklik, siyah renk elektrostatik fırın boya.

6 Beğeni

merhabalar, nasıl çıktı bu kit. Merak başa bela. Almamak için zor tutuyorum kendimi.

Beni de cezbetti aldım işte. Ancak şişeye yeni aldım daha bir kaç günlük. Rengi amber olacaktı. Bana biraz açık geldi dolum yaparken bilemiyorum… Bekleyip göreceğiz doğru yolu sezeceğiz.

Ülkede 3 yıldır fiyatı artmayan tek şey…

Butik bira’dan 10 kilo maris otter…

8 Beğeni

Haklısınız, fiyat bana da ucuz geldi ve bende aldım, dün elime ulaştı. Paketinde gayet güzel duruyor. Valla henüz taze malt ile bir kaç senelik beklemiş malt ile yapılanlar arasında ne kadar lezzet farkı olur bilmediğim ve henüz çeşitli reçeteleri deneme aşamasında olan biri olduğum için fiyatı tam istediğim şekildeydi. Bir iki hafta içinde bir kısmı ile Pumking ale yapmayı düşünüyorum.

Valla tazeliğinden çok emin değilim ama geçen gün yemlik arpanın kilosunu 5 liradan aldım. Hitit malt 15 liraya malt satıyor…

Hiç değilse adı maris otter dedim…

1 Beğeni

Bende aldım valla hala güvelenmediyse bende güvelensin dedim :slight_smile:

1 Beğeni

Bende dusunuyorum almayi,kullandiginizda yorumlarinizi beklerim :slight_smile:

Aliexpresten kırılmadan geldiler

15 Beğeni

Yine aliexpresten

17 Beğeni

Kalibrasyonu sırasında distile su kullanmanızı tavsiye ederim, ilk musluk suyu kullandım hidrometreden farklı sonuçlar gösterdi

2 Beğeni

Bir arkadaşın bahçesinden 100 kilodan fazla yıkık dökük elma topladım, artık gelsin cider’lar sirkeler :slight_smile:

6 Beğeni

Ben de bu sene baya elma sirkesi yaptım ve harika oldu. Ben elmaları katı meyve sıkacağı ile suyunu çıkarttım. Önce maya ekledim yaklaşık bir hafta sonra falan da sirke anası ekledim.

3 Beğeni

Ben de bu sefer öyle yapmayı düşünüyorum bakalım umarım sıkabilirim.

1 Beğeni

Süreci kısalttın yani :slight_smile:
Suyunu çıkarıp yapınca kesinlikle daha iyi oluyor. Benim sirkeler azalmış yalnız. Sirke anaları sirkeyle mi besleniyor acaba?

1 Beğeni

500kg’den fazla döküntü elmayı meysu’ya verdik :slight_smile:
Ağcın tepesinde kalmasın diye en sonunda silkeleyip indirmiştim. Kışın dayanacak bir elma değil, o yüzden başka seçenek yok. Bir önceki yıl da köyde komşulara filan dağıtmışlardı ama 500kg küçük köyde dağıtmakla bitmiyor.

cider yanlış hatırlamıyorsam 2018’de yapmıştım. Çok da kötü olmadı ama severek içeceğim birşey değil.

1 Beğeni