Kargo ücretsiz idi ama. Muadillerinin içinde fiyatı en düşüklerden biriydi, sonradan fark ettim kargonun da ücretsiz olduğunu.
Tamam ya tamam!
Özür dilerim.
İade ediyorum.
Buzdolabı için termostat gönderin bana.
Kargo ücretsiz idi ama. Muadillerinin içinde fiyatı en düşüklerden biriydi, sonradan fark ettim kargonun da ücretsiz olduğunu.
Tamam ya tamam!
Özür dilerim.
İade ediyorum.
Buzdolabı için termostat gönderin bana.
Aliexpress’ten geçtiğimiz günlerde şöyle bir parti ıvır zıvır aldım.
Listeye birkaç tane de o-ring dahildi fakat siparişi verirken toplam verginin anormal yüksek olduğunu gördüm. Biraz inceleyince bunun o-ringlerden kaynaklandığını tespit ettim ve listeden çıkardım.
Aliexpress’in bizim gümrük vergisi mevzuatına ne kadar hakim olduğunu bilmiyorum ama bazı ürünlerde vergi çok şişkin oluyor demek ki. Sipariş verirken VAT satırına göz atmakta fayda var.
Yukarıdaki parçaların bir kısmını da dahil ederek Cornelius fıçıya bir thermowell sallandırmak kısmet olacak inşallah. Gerçi o kadar adaptörle mübareğin boyu epey kısalacak ama sanırım 16 litrelik sıvının içine yeteri kadar dalmış olur.
Güle güle kullanın. Neden bu kadar manşon ve redüksiyon kullanıyorsunuz?
Dişi 19/32’den dişi 1/2’ye tek bir adaptör bulamadım.
Fıçı 19/32M → 19/32F / 5/8M → 5/8F / 1/2M → 1/2F manşon → 1/2M Thermowell.
İMES’e gidip yaptırsam kaça malolurdu bilemiyorum.
İhtiyaç kalmadığında şişe ile yolunu ne kadar kolay ayırabildiğine bakar.
Şu sıralarda Frederiklerle uğraşıyorum da, etiket denince biraz buruk hisler uyanıyor ruhumda.
Ben de en az sizin kadar çıkmayan etiketlerden şikayetçiyim. Bu etiketler iz bırakmadan kolay çıkarılabilen etiketler.
Örnek bir uygulama
Bazı kırtasiyelerde yazıcı kâğıdı olarak da benzer bir malzeme bulunabiliyor. Çektikçe esneme eğilimi olan vinyl benzeri bir malzeme. Ben de birkaç kez kullandım, kullandıktan sonra çıkarmak falan çok kolay oluyor.
Çok şık. Tanımlayıcı bilgi olarak sadece kapağa sabit gümüş kalemle parti numarasını yazan biri olarak aklım çelinmedi değil. Neyse. Biraz bekleyince geçer herhalde.
ne kadar zor bu etiketi çıkarması. Ben en son pes etmiştim.
Benim için ilk başta önemliydi.
Zamanla önemini yitiren bir detay haline geldi.
Aslında hala enerjim var uğraşmaya da işlerin ters gittiği bir senaryoda etiketli biraların satılan bir şey olarak değerlendirilmesi ihtimali biraz soğumama neden oldu.
Bir de tembellik tabii ki.
Ben ıslak havluya sarıp bekletiyorum bir müddet sonra kolaylıkla çıkıyorlar. Tabi bu yöntem plastikimsi olmayan etiketlerde işe yarıyor. 3kafadarın kullandığı tip etiketlerde işe yaramıyor maalesef.
Ben bir ara fermantasyon markette brewfarm urunu olarak satilan 25 gramlik irish mosslardan almistim. Jet 30da kaynatma basina 5 gram olarak kullandim. Genel olarak memnun kaldim diyebilirim. Kullanmayinca etkisi gozle gorulur bicimde netti. Su an 25 gramlik ayni urun 100 TL olmus Porsiyona 20 lira vermek koyar abi simdi. 20 liraya 30 gram cascade alinir.
Whirfloc deneyeyim diyorum, yada bu 100 grami 80 lira olan deniz yosunu diye satilanlar da verimli olur mu? fiyati baya uygunmus. Kalitesi nasildir acaba?
Laktoz bira mayası tarafından sindirilemeyen bir şeker türü dolayısıyla biranızın FG’si yüksek bitecek, gövdeli olacak. Milkshake ipadaki milkshake kısmını laktoz oluşturacak.
Ya bende bu ne diye görünce takıldım. Normal ipayı becermiş gibi yurtdışı popüler olan milkshake ipa yapmış tazemayşe denen yer. Şaka gibi
Belki güzel çıkar. Bence yapan arkadaş test için birer şişe göndersin bize
Whirfloc tableti ben daha verimli buldum. Bundan sonra onu kullanırım hep.
Deniz kadayıfı diye satılıyor aktarda 100 gr. 40 TL. Dün aldım ancak henüz kullanmadım. Irish Moss ile tipi aynı zaten Irish Moss uda deniz kadayıdı diye satıyorlar. Umarım aynı şeydir.