En Son Ne Aldık?

Carrefour’da indirime girmişti çifti 14 TL

11 Beğeni

63 lira vergi ödemesiyle toplam 180 liraya mal oldu.

5 Beğeni

Ezme buğdayı nereden temin ediyorsunuz?

Ben akın tarımdan almıştım, ben alırken piyasaya göre yarı yarıydı fiyatı.

https://www.aklif.com/index.php?route=product/category&path=95

2 Beğeni

fiyatı çok uygun. ama min 5 kg satması üzdü :slight_smile:

1 Beğeni

İki witbier yapsanız bitti bile, 5g çok bir şey değil :upside_down_face:

1 Beğeni

Bu firmayı seneler önce öğrendim, fiyatları uygundu ve başka yerlerde o zamanlar bulamadığım bazı ürünleri de bunlarda buldum. Fakat yakın zamana kadar hiç alışveriş yapmadım. Her seferinde aklıma geldiklerinde ya neden ben bunlardan bir şey almadım ki daha diye kendime şaştım, her seferinde de 5kg alt sınırı sonradan hatırladım.

Geçenlerde gözümü karartıp 5kg çavdar ezmesi ve 5kg çavdar unu aldım. Ezmeyi sabahları yoğurda bulayıp afiyetle tüketiyorum ama un kumlu çıktı. Ya da her ne ise, yaptığım iki parti ekmekte de dişe çıtır çıtır gelir birşeyler var. Koyu renkli noktacıklar da hem unda hem de ekmekte seçiliyor.

Aklıbaşında bir tüketici olarak durumu kendilerine bildirmem gerekir ama tembellik engelini bir türlü aşamıyorum. İnşallah yarın bir mesaj döşenirim.

Bunun bir satıcıyı kötüleyici mesaj olmasını istemiyorum ama en azından bu sıralarda çavdar unlarından uzak durmak lazım.

3 Beğeni

Benim parti boyutlarım genelde 2,5 kg malt içerdiği için 5 kg çok fazla gelecek. Yoksa akın tarımda kargo ile beraber kg fiyatı 19 tlye geliyor.

Aşağıda bir satıcı buldum. Ürün içeriğinden emin olabilirsem (satıcıya yazdım) kg fiyatı kargoyla beraber 32 tlye alabiliyorum.
https://www.hepsiburada.com/akinsoy-beyaz-bugday-ezmesi-2-kg-p-HBCV0000044SHI?magaza=AKINSOY%20TAŞ%20DEĞİRMEN

Hafta sonu bir iki aktar fln dolaşcam. Bulabilirsem kgsinin 25den pahalı olacağını düşünmüyorum.

Bunlardan aldığım çavdar ezmesi de böcekliydi. :grinning: Komple döktüm.

Tahıl işlerinde titiz çalışan firma sayısı pek fazla değil galiba.

hocam düzgün çıkan firma var mı :smiley:

İnşallah benim şanssızlığımla sınırlıdır bu durumlar.

Ama market rafında bulduğumda bunların üç katı fiyatı civarındaparalr ödeyip aldığım Doğalsan vs ürünlerinde hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.

yanlış yapmışsınız, yazsaydınız yenisini gönderirlerdi.

Sabah ola hayrola. Yirmi karakterlik.

Zincir marketlerden aldığımız pirinçte de çıkmıştı. İtiraz etmeden hemen kabul ediyorlar zaten. (bazı zincir marketler de açılan paketleri bantlayıp kasada indirimli ürün diye satar)

Bence de bu tip durumlarda iade etmek lazım.

1 Beğeni

En son aldığım weissbier mayalarım… İlk kez farklı bir maya deneme heyecanı ile… Özellikle Gozdawa yı merak etmekteyim. Deneyen var mı acaba? :beers::v::beers:

12 Beğeni

Hocam maya çoğaltma konusunu bir okuyun derim, paranıza yazık aynı mayadan bir sürü almışsınız, bir de wb-06 gördüm, pek tavsiye etmiyorum o mayayı, gozdawa. mı yazıyor tam okuyamadım o markayı da ilk defa görüyorum

1 Beğeni

2 ay ekşiliği geçmemişti mendeburun. 2-3 ay şişede kondisyonlayabilecekseniz kullanın derim.

2 Beğeni

Kardeşim mayaları Münihten getirdi sağolsun. Bir weissbier müptelası olarak özellikle değişik çeşit (weiss) maya getirmesini istemiştim. Bu Gozdawa marka olan , craft biracıların orada yoğun kullandıkları bir maya imiş. Hepi topu 10 kit kurmuş biri olarak öğreneceğim çok şey var. (Bir ay sonrasında fıçıya da geçmeyi düşünüyorum. ) Maya çoğaltma işini de öğrenmek isterim. Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler…

1 Beğeni

Wb 06 olanı kullanmayayım o vakit. :pray::wave: