gozdawa polonyalı bir kit üreticisi. bir ara ben de almanyadan getirtecek olmuştum kitlerini ama ingiliz forum sitelerini okuyunca pek övülmediğini görmüştüm. mayaları hakkında fikrim yok.
arkadaşım italya’ya gidecek oradan maya getirtebileceğim yerler var mı? bilgisi olan var mı?
Şu patlıcandan aldım, a101 marka bile 16 lira, pınar vs 20 olmuş. Almışken 10 tane aldım her akşam yapıyorum yoğurtla falan, neyse asıl diyeceğim; 10 ayrı kutuda paketleyip göndermiş amazon başka siparişlerim de var, 20 koli falan gelecek geldiğinde…
GELİYORLAR!!!
Annemlere kahve, ucuz shot bardağı baharat falan da aldım belki birilerinin işine yarar donanımhaberciler stokları bitirmeden prime day olayında
Yine zam gelecek alkole. Bende bir jübile misali ayıptır söylemesi 5 kasa Perge aldım geçtim. Severek içtiğim biradır. Son zamanlarda Bremen de çok aldım oda güzel ama bence Perge daha iyi ondan…
Hepsini de ayrı kargo aracı getirse mahallede kargo konvoyu yaparsın. Süper ya
bir iki ay önce bim’den dandik bir kahve almıştım 250 gr 25 tlye. ne makinede ne de french pressde içebildim. ben de soğuk demleme yaptım. mükemmel oldu. yazın içine buz atıp atıp içiyorum. bununda sanki öyle bir gideri var gibi göründü bana.
Muhtemelen muadili, bizimkilere anearobik denettim “bu ne ya meyve suyu gibi” dediler. O zamandan beri böyle kahvelerden alıyorum severek içiyorlar
bu şu an literatürüme girdi. TRde yok di mi bunlar henüz ?
Kumtel airfryer aldım, sanırım piyasanın en ucuzu an itibarı ile.Uzun dönem sağlamlığı nasıl olur bilmiyorum ama fonksiyon olarak aynı hacimli daha pahalı markalardan farkı yok. bir seferde rahat 2 kişilik porsiyon pişirebiliyor. bir yemek sürecinde 4 kişiyi iki fasıla ile de doyurabilirsiniz ama daha fazlası olmaz gibi. Zaten yüksek kapasite için Phlips airfryer XXL modeli tavsiye ediliyor oda 5000 tl üstünden başlıyor.
Bunu geçen hafta BİM’de görmüştüm. (Bimci olduğum iyice ortaya çıkıyor alkjdsf)
5,5 litre, 1500w, 1399 tl
Kullananlar da baya memnun. Böyle bir fiyata bu kapasitede başka marka bir cihaz almak mümkün değil zaten.
Ben de BİM’den aldım zaten Bayramda bol bol denedik. Online sitelerde 1650 civarı. BİM’de 1400 olması ve peşin fiyata 9 taksit oldukça uygundu. Yalnız kapasitesi 5.5 yazsa da pişirme sepeti kapasitesi 3,9 lt olduğu yazıyor.
Yanlış yazmışım zaten anaerobik, kahve çekirdeği toplandıktan sonra 8-16 saat fermantasyona bırakılıyor, onu havasız ortamda yaparlarsa anaerobik fermantasyon olmuş oluyor. Kağıt üzerinde inanılmaz farklı gözükmede de genelde iyi çekirdeklere özene bezene yapıldığından sonuç da baya keyifli oluyor. Montag getirip kavurmuştu (el mirador) almıştım.
bu yeni trend olur o zaman önümüzdeki dönemde. fermantasyon fln diyince daha bi ısındım ben buna
Ne zamandır aklımdaydı, burda yorumu da görünce demin ben de aldım bir tane, akşama deneyeceğim
Bir de aynı gün bundan aldım.
Duyson’dan daha memnunum. Evde bir de xiomi 3h var hava temizleyici olarak. Neden derseniz benim kız alerjik astım, ev tozu ve polene karşı önlem.
Ben de alerjiler yüzünden iki xiaomi çalıştırıyorum, evde halı yok, perdeler 2-3 ayda bir yıkanır, koltukların üstünde hep örtü vardır sık yıkansın toz tutmasın diye. Bunlara ek çamaşır kurutma makinesi yaz kış kullanıyorum tozu havı topluyor, bir de robot süpürge. Atakların %80 önüne geçtim bu şekilde. Deterjan yumuşatcı kokusu bile rahatsız ediyor, şunu kullanıyorum, öneririm;
Teşekkürler,dediklerinin aynısı bizim ev içinde geçerli.
Tabi aslında en son ne aldık başlığı özellikle bira veya fermentasyonla ilgili şeyler için açılmıştı, yoksa ben bugün biberli lor peyniri aldım mesela, rakı yanına harika meze oluyor, falan,bunlara girersek sonu gelmez, bu açıdan gidelim derim arkadaşlar….sohbet muhabbet kısmında paylaşmak bunları daha doğru olur kanaatindeyim.
Fıçıya alırken hem tortudan hem torbasız atılan dryhop şotlarından kurtulurum diyerek filtre aldım. Mash baya sıkı, muhtemelen sonlara doğru tıkanacak ama göreceğiz.