Duruma göre başlarda bile tıkanabiliyor ![]()
Benim hanımı geçmişsiniz

Benim hanım da böyle nerede indirim var diye kontrol eder, ihtiyaç varsa da alınır.
Ne yalan söyleyeyim, bir şey alacağım zaman ben de fiyat karşılaştırması yaparım. Ama şu enflasyon ortamında internet siteleri ve büyük marketler fiyatı çok çabuk güncelliyor. Kıyıda köşede kalmış esnaf daha ucuz olabiliyor.
Merhabalar. Manyetik karıştırıcı kargom elime ulaştı yanında gelen Manyetik balık 7×20mm . 2lt lik bir erlenim var deneme yaptım fakat girdap oluşturma konusunda bana yetersiz gibi geldi. Mevcut kullandığınız manyetik balık ölçüleri nedir ? Kullandığınız ve memnun olduğunuz ölçüler ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim
2 lt için 7x35mm yeterli oluyor. Girdap makinenin gücüyle de alakalı bu arada.
2000 devir dönüş hızı, 2 lt karıştırma kapasitesi diye yazılmış ürün açıklama kısmında fiyatı uygun olduğu için tercih ettim uygun balığı bulup deneyeceğim anlaşılan teşekkür ederim bilgi için 
Gayet iş görüyor, bende de aynısından var ve 2 lt erlen ile çalışıyorum. Daha güçlü aletlerde gördüğüm girdaplar gibi yapamıyor ama işini eksiksiz yapıyor. Beklentiniz fazla olmasın, mayşe dönsün üstten girdabı görmeniz yeterli.
Nerden aldınız acaba? Bu ara ben de bakıyorum da.
Burdan aldım hocam.
Yalnız satıcılar tam kolpa işlerle iştigal ediyormuş, “Nano partikül” falan epey bir yarmışlar konuyu.
En son 250 şer gram kurutulmuş, lavanta, mersin,hibisküs ve papatya aldım, bakalım ne tür biralarda kullanılacaklar…
Şans perisi yanı başınızdaymış
, ürün sayfasında yorumlara baktım bir çok kişi ürün kırık çıktı diye yorum bırakmışlar…
Evet aynı yorumları ben de görmüştüm ama bu paketlemeye rağmen nasıl kırılmış inan anlamadım. Belki de adamlar zamanla geliştirmiştir.
Bu sorunu o firma adına ben çözdüm diyebilirim.
Öncelikle hidrometre biraz kalitesiz, o yüzden sarsıntılı taşıma anlarında kırılıyor. Benim de ilk siparişim kırık gelmişti ama f/p gayet iyi olduğundan tekrar sipariş verdim ve hidrometreyi kendi kutusu içerisinde sallanmayacak biçimde süngerler ile sıkıştırmalarını söyledim. Sağ olsunlar, o şekilde gönderdiler ve ürün sağlam biçimde elime ulaştı. Sanırım artık böyle yapıyorlar. Daha önceleri dış paketleme ne kadar güzel olursa olsun, hidrometre kendi kutusu içerisinde sıkışmadığından oldukça fazla sallanıyor ve tam boğum yerinden kırılıyordu. Artık sağlam gönderebiliyorlar. 
Bende bunu kullanıyorum. Bana gönderirlerken yeşil kutunun her iki ucuna sünger koymuşlardı. Sapasağlam gelmişti. Senin paket daha da iyi olmuş abi.
Iki uçta sünger de vardı. 
Arkadaşlar selamlar, ben bir adet fermzilla evlat edindim. Fakat fıçılamak yerine şişelemek istiyorum. Ekstra şuan için dolap vs ayıracak yerim boşluğum yok. Fakat şişeleme için olan ekipmanlar da çok pahalı. Biraz yanlış bir araştırma yapıp saçma bir konumdan bira yapımına başladım sanırım. Bu konu ile alakalı yaptığım araştırmalarda öncelikle bi co2 tüpüne, gaz regülatörüne ve co2 tüpünün çıkışına bir aparat ihtiyacım olacak sanırım. Daha fazla yanlış bir şeyler alarak kendimi bunaltmata istemiyorum. İlk bir kaç biramı kit ile yapıp sonrasında maltımı kendim yapmak istiyordum ama şuan gün geçtikçe geriye doğru gidiyorum. Sanırım benim geriye doğru gidişim biraz maddiyat kaynaklı olabilir ama yardım, fikir ve önerilere ihtiyacım var teşekkür ederim.
Siz bilirsiniz ama sıralama kit, tam tahıl, malt üretip bira yapmak diye giderse daha mantıklı olur.
Şişeleme için temin etmeniz gereken çok bir ekipman yok aslında. Hatta temel olarak kapak kapatıcıdan başka bir ekipmana da ihtiyacınız yok. Şişe temizliği için fıskiye, şişe ağacı vs gibi ekipmanlar işinizi çok kolaylaştırır ama zorunlu değil (en azından fıskiyeyi mutlaka almanızı öneririm, ucuz bişey zaten). Kapak kapatıcı olarak tek kollu yerli malı ucuz ürünlerden kullanıp verim almıştım.
Bunları fıçılama için temin etmeniz gerekiyor ve bunlar pahalı ![]()
Edit: fermzilla kısmına dikkat etmemişim. Bu fermentörü bilmiyorum. Yine de sıvı aktarma pompası ve dolum çubuğuyla şişeleme yapabileceğinizi düşünüyorum. Siz muhtemelen kapalı transfer için co2 tüpü vs istediniz. Başlangıç olarak bu şekilde şişeleyip daha sonra co2 ile şişeleme işine geçebilirsiniz diye düşünüyorum.
Uzun süredir denemek istediğim, bir türlü TR’ye neden gönderilmediğini anlamaya çalıştığım (sanırsam içindeki pil ile alakalı ama emin değilim) dijital hidrometreye ulaşabildim. İşin garip yanı aliexpress üzerinden amerikaya sipariş verdiğim zaman 55dolar olarak fiyatlandırdı. En uygun bu şekilde ulaşmak, amerikada gelen birisi varsa ondan rica edebilirsiniz. Kalibrasyonu tamamladım, bakalım doğru ve tutarlı ölçüm yapabilcek mi