Henüz alamadım ama 2 gün sonra çıktığında alacağım ve aramızda oyunları sevmese bile bunu oynayacak birileri olduğunu düşünüyorum. Nitekim bir bira yapma oyunu yapmak istediğimiz bir birayı simülasyon sayesinde bir ön deneme yapabileceğiz. heyecanla bekliyorum. Keyifli olacaktır.
Aradan çok zaman geçti, bilgi vermek istedim, ben 30 Mart’da bahsettiğim gibi m05 mead mayası ile mead denemesi yaptım, arkadaşım ise şarap mayası ile yaptı. İkisi arasında ciddi bir fark var. Arkadaşımın şarap mayası ile yaptığı bana sizdeki kadar keskin ve içilemez olmamakla birlikte benimki ile kıyasladığımda bir parça sert ve belki biraz acı/dry?? geldi. Mead nasıl olur fikrim yok, ama bu gün şişelediğim (6 ay civarı damacana da bekledi) ise gayet rahat içilebilir-keskin olmayan bir tadı vardı, şişede biraz bekledikten sonra daha rahat yorum yapılabilinir. Bence m05 mead mayası var ise şarap veya şampanya mayalarını kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Hitit malt’tan 4.1kg’lık malt özü aldım. Şu anda 220TL. Uzun zamandır şeker kullanıyordum kitlerimde, fiyat da iyi olunca değişiklik olsun dedim. Yanında 4 gramlık sığır jelatinini de hediye ediyorlar. Şerbetçiotu kokusu burnuma çok fazla geldi kovaya döktüğümde, kitlerde bu kokuyu alamazdım. Yaklaşık 1-1,5 litre fazla olduğudan kitlere göre oldukça sıvı gibi. İşin ilginci geçen ayın 26sında kurmuştum Hitit malttan maya da satın almama rağmen(yerli maya olduğunu yabancı mayaların çoğaltılmadığını söylediler bu konu hakkında bilgisi olan vardır belki) daha hâlâ fermantasyon bitmedi, hava kilidinden dakikada 1 kabarcık çıkıyor. Şimdilik Hititmalt’ın mayası hakkında yapabileceğim tek yorum işini çok yavaş yaptığı. Kitlerin yanında gelen uyduruk mayalar dahi bu hava şartlarında işini çoktan bitirirdi. Bu arada sığır jelatinini kesin kullanmanız gerekiyor. Ben kovayı açtığımda yüzeyde o kadar şerbetçiotunu görünce şaşırdım.
“Yerli üretim” kitlerin yanında gelen sizin uyduruk dediğiniz tüm mayalar orjinal fermentisten bölünme. Diğerlerinin ne idiği belirsiz.
Hidrometre ile ölçüm aldınız mı ?
Ne kadar ithaldir bilemiyorum ancak B.M den Belçika Blonde Ale kitini aldım. Bunlar menşei Fin diyor. İlk gelen fin lager kitlerini kurdum güzeldi…
O kitten bende de var.
Şimdi özellikle baktım. Kutunun kendi etiketi çok uyduruk ve detaylı bilgi yok. Sadece product of Finland yazıyor. Üretici firma vs detayları yok.
Altında sticker olarak basılan Türkçe etikette de menşei Finlandiya yazıyor ama paketleme Izmir diyor.
Paketleme İzmir nedir? Ekstrakt olarak mı geldi bu? Finlandiyadan gelen ssdece malttır diye düşünüyorum. Yani kit esasında İzmir uretimi.
Olabilir evet yıllarca ithal kitlerden bira yaptım göz aşinalığı bile oluyor yani kutularda… Bunda var bir işlerde işte neyse güzel çıkıyor biraları ama
Evet geçen hafta bitmemişti ama biraz önce ölçtüm ki zaten hava kilidi de durdu artık bitti denebilir. Yine de Hititmalt mayasının çok yavaş çalıştığını düşünüyorum.
Hititmalttan daha önce alışveriş yapanlaradan biri de benim.
- mayasını beğenmiştim. Hatta hem ale hem de pilsner maya aldım. Bence bunların da kuru mayası bölmedir. Yaş maya ise bilmiyorum.
- maltlardan pale ale olanı sevdim, pilsneri beğenmedim.
- şerbetçi otu hatırladığım kadarı ile standart.
- şeker gerektirmeyen kitlerden de denedim. Bir daha kesinlikle almam.
Pompa almak istiyorum tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı ahali?
Bi ara konuşulmuştu hatırladığım kadarıyla ve alanlar da memnundu. Ben aynısını yani aşağıdaki ürünü aldım, yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve sanırım ekipmanlar arasında en memnun kaldığım alet bu. Ben tavsiye ederim, kaldıysa tam tahıl ekipman’ da satıyordu.
US $41.60 20%OFF | 304 stainless head Magnetic Pump 15R , Homebrew,Food Grade High Temperature Resisting 140C beer Magnetic Drive Pump Home Brew
https://a.aliexpress.com/_EvsL6Id
Aliexpressten mi almıştın?, dün alıp iptal ettim bunu günrükte takılabilir diye, nakliye ücretiyle 1750 tl ye geliyor fiyatı bu arada
Bir ara kedikoyde vardı, manyetik fırçasız pompa. Bulabilirsen olabilir ya da arma marketteki paslanmaz pompalara bakabilirsin. @CeyhunMisir o tip pompalardan kullanıyor hatırladığım kadari ile.
Eğer yurt dışından alacaksan dişli standardı BSP olanlardan almak lazım, linkteki gibi NPT olanlardan olmasın.
Evet gönderdiğim linkteki ürünü aldım AliExpres’ den. Sorun yaşamadım, direkt geçti gümrükten. Fiyat konusunda yorum yapamıyorum, piyasa nedir hiç bilemedim.
Abi yanlış bilmiyorsam Avrupa dışından gelen ürünlerin kargo hariç fiyatı 100 euro altında olduğunda bir problem olmuyor. Sadece %30 vergi alıyorlar. Aliexpress’e güvenmiyorsan biraz daha pahalı olur ama gümrük ve kargo bedeli dahil amazon.com’dan da alabilirsin. Bu arada ben de bu pompayı kullanıyorum ve çok memnunum.
Pompa makina için mi bu arada? Makine için değilse bu öneriler gereksiz biraz.
Bu hoprocket için, jet 30 un kendi motoru yetmedi, tıkandı vs, o yüzden harici ve güçlü bir pompa gerekti
Bir de bu var