En Son Ne Aldık?

Diğer sitelerde de orijinal maya yok gibi. Neredeyse hepsi açık mayayı pakete ya da tüpe koyup satıyor. Kargo parası da olmuş 30 lira aradığın herşeyi bir sitede bulmakta zor. Ayrı ayrı sitelerden almaktansa mecbur alıyoruz güvenip.

2 Beğeni

Lager mayadan ben de memnun kalmadım.

2 Beğeni

Umarım dediğiniz gibi seneye daha güzel olur. Ne kolay ulaşıyormuşuz bazı şeylere. Ne değerli şeymiş aslında.

3 Beğeni

Son yaptığım çek pilsener de butik lager maya kullandım hızlı fermente oldu ama bulanık bir görünümle şişeledim. Pek memnun kalmadım. Ege maltta lalbrew in lager mayasını satıyor onu almayı düşünüyorum. Türkiyede nerden güzel lager maya alınır siz nerden hangi mayaları alıyorsunuz?

3 Beğeni

Butik ale hızlı, bulanık ve sanki ot acılığını bir tık fazla hissettiren bir maya gibi.
Butik buğday idare eder, wb-06 ya yakın geldi bana.

Bu mayalar çin malı angel yeast olabilir mi acaba …

https://en.angelyeast.com

Biradas sitesinde satılan angel yeast marka lager mayayı kullanan arkadaşlar ve yurtdışı videolarda beğeniyorlar…

1 Beğeni

Angel Yeast’i geçen kış, yurtdışı sitelerde, ucuz olduğu için fark etmiştim, yine geçen kış yorum ve inceleme aramak ile geçirdim ama çok fazla yorum bulamadım, Çin’de esas/ilk işi ekmek mayası üretmek olan bir firmanın daha sonra bira mayası işine girmesi ile ortaya çıkmış diye okumuştum, sanırım bir de rusya da fabrikaları var. Ucuz diye çok fazla elim gitmişti, bir ay önce tekrar yorum aradım, bu sefer biraz daha çok olumlu yorum gördüm ama hala fazla yorum bulamadım, ben kötü bir maya olmadığına inanıyorum, özellikle CN36 olan mayayı içlerinde sevmiştim, çok geniş bir kullanım alanı vardı.

2 Beğeni

Angel mayalar ile ilgili bir kaç videoları var …

2 Beğeni

Görmezmiyim bu maya için Çin forum sitelerine kadar inmiştim, bu zaten son dönemde en kolay bulunan neredeyse tek video sanırım belki daha yeniler yayınlanmaya başlamıştır, benim bir sorunum var ki ben bir ürün almadan saatlerce bakıp araştırmasını severim :sweat_smile:, ilk baktığımda video da yoktu, forumlarda yazan yazılar hatta çin deki ev bira yapımcılarının yorumlarına kadar inmiştim, bu maya cidden çok ucuz olduğu için alıp yıllarca ekonomi yapmayı düşünmüştüm :slight_smile: Bir de bazen video’lara yada yazanlara da hiç güven olmuyor, ufacık bir sponsorluk ödemesi ile insan oğlu her şeyi yazıp söyleyebiliyor :slight_smile: Bu kurların yükselmesi devam ettikçe ve elimde maya bitmesine doğru ben eninde sonunda en beğendiğim CN35 isimli mayayı getirteceğim bir gün

2 Beğeni

Merhaba Arkadaşlar. Şöyle bol şotlu gümbür gümbür kaynayan bir IPA yada APA yapayım diyorum. Elimde pek şot yok alacağım ancak nereden alacağım konusunda tereddütlerim var. Daha önce butikbira’dan aldığım hallertau mittelfruh şottan memnum kalmadım pek, aroması kokusu tatmin etmedi. Daha öncede bb’nin şotlarından şikayet vardı diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Şöyle taze bol aromalı şotları nereden alabilirim? Bu konuda tavsiyesi olan var mı?

https://www.fermantasyonmarket.com/ adresine bir göz atabilirsiniz.

1 Beğeni

Aman. İyi bir şey değil. Ben tedavi ihtiyacı gösterecek mertebeye geldim korkarım. Bir de üstüne pintilik binince cehennem azabı oluyor.

Bir tek bileme taşı almak için geçtiğimiz iki hafta boyunca harcadığım mesaiye bakınca dehşete düşüyorum. Hala da karar verip alabilmiş değilim. Bazen fazla polemiğe girmeden alıp geçmeyi bilmek lazım.

2 Beğeni

Butik ürünlerinden hiç sorun yaşamadım ama Kediköy ve Biraburada otları daha taze.

3 Beğeni

Bu maya dan aldım bakalım nasıl çıkacak deneyelim. Teşekkür ederim başka öneri varsa lager maya ile ilgili açığız :slight_smile:

1 Beğeni

abi o hastalık bende de vardı. çocuk olunca geçti otomatik olarak :slight_smile:
şimdi bişeye karar vermek için sadece dakikalarım var. öyle araştırmak falan geçti gitti.

1 Beğeni

En son bunu aldım Rusya’dan Ukrayna’ya oradan da bana gelecek 10 güne

7 Beğeni

Ne kadara mal oldu? 150 dolar sanırım Rusya fiyatı. Ben de Nisan ayı başında Rusya’dan gelen arkadaşlara getirtmeyi planlıyorum. Hatta almak isteyen olursa 3 4 tane getirtebilirim. Fazlaca gelen olacak o tarihte.

Savaş olmasa 840 tl ye mal olacaktı şu anda ukraynaya kargo yok, luhansk veya donetskte adrese gönderilecek oradan gidilip alınacak dolayısıyla 2 katına 1600 tl ye falan mal olacak

1 Beğeni

Selam arkadaşlar ,Bu Mayısta başladığım evde bira işinde nihai hedefim biraz işi öğrendikten sonra en kısa sürede tam tahıla geçebilmekti.( İlk içtiğim tam tahıl biradan zehiri almıştım ve ne içsem tatmin edemezdi.) Önce kit ile şişeleyerek , sonra fıçılayarak biraz biraz bilgi sahibi oldum. Öncelikle bu uygulamada emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bilgi alınabilecek inanın daha iyi bir platform yok… Bu işi son derece ciddiye alan titiz arkadaşların hakkı ödenmez… Sonuç : kendimi (A1 düzeyinde :grin:) biracı hissetmeye başlayınca artık şu jet 30 u alayım dedim. Butikmatikten verdiğim siparişim bugün elime ulaştı. Fiyat bilgisi de paylaşayım. Jet30 kazan,+ Serpantin+ Süzgeç + Malt değirmeni =9.068 TL.

22 Beğeni

Güle güle kullanın. Köpüğünüz bol olsun

2 Beğeni