En Son Ne Aldık?

Korkudan koyduğum yeri açıp bakamıyorum bile

Belki @Baltazar da vardır, kongreye gelirken getirir falan diye umudum var :face_with_peeking_eye:

Bu sıra hiç bir esnafa gücümüz yetmiyor. Zaten yaptırsam hazırından daha pahallı olurdu.

Tübikok Pazaryeri’nden. Link ve satıcıyı atarım, direkt görüşürsün.

1 Beğeni

Doğru söylüyorsun, maketine anca güç yeter.

Sevgili Gökay’dan @Piizman promax60 almıştım. İlk kaynatmamı aksaklıklar yüzünden bugün ancak yapabildim. Sanırım saat tutmamayı zaman takip etmemeyi çok sevdim. :grinning:

12 Beğeni

Daha önce saati niye tutuyordun onu anlamadım :slight_smile:

2 Beğeni

Abi stc ve enda pıd’de otomatik mayşeleme olmadığı için,yok ısı istediğin seviyeye geldi süreyi başlat,bitir yeni kademeye geç tekrar başlat. Zor geliyordu. Saat değil ama sürekli zaman tutmak zor geliyordu. Gerçi saat olarak da 1 saat vakit kazandım 5 saatte bitiyor. Bu çok rahatmış ya :grinning: hepsini yapıyor.

3 Beğeni

Merhaba biralarımı tencerede biab şeklinde yapıyorum epeydir ancak çok uzun sürmesi ve biraz daha profesyonelleşmek için makinaya geçmek istiyorum. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum şuan gördüğüm en güzel seçenek promax60 gibi.

2 Beğeni

Hocam promax60’ın artıları olduğu gibi bazı eksileri de var. Mesela 10-11kg malt kullandığında malt sepetini çıkarmak😀 ama tabi artıları çok daha fazla. Tek kaynatmayla iki kova ürün almak gerçekten mutlu ediyor insanı.

2 Beğeni

Caraskal kullanın. 20 karakter.

1 Beğeni

Peki, Jet30 ile kıyaslarsak hangisi tavsiye edilir, hangisi görece daha sorunsuz bir üründür? Pompa sorunları olabiliyormuş diye okumuştum forumda ama hangi makineydi emin olamadım.

2 Beğeni

Ben geçenlerde promax40 edindim. 27-28 litre ürünü fermentere sıkıntısız aktarabilirsiniz. Çalışmasında bir sorun yaşamadım gayet başarılı bir ürün. ilk yapışımda %75 verim elde ettim. Zaten aynı makina brauwland dan brew-monk diye satılıyor. Almanya’da ise Klarstein diye satılıyor.

6 Beğeni

Arkadaşın dediği gibi promax60 da yüksek malt miktarı ile çalışırsan sepeti sudan nasıl kaldıracağını düşünmek lazım, bazen ağırlık jet30 da bile inanılmaz zorlayabiliyor, daha yüksek hacimde tek başıma kaldıramayabilirim diye düşünmüştüm. Yüksek miktarda çalışmak için aslında garaj veya benzer bir yer gerekli, basit bir vinç yaparak risksiz kaldırmak en güzeli. Jet30 ile promax arasında kalite farkı sanki çok yok diye görüyorum, ama yakından incelemedim. Jet30’dan memnunum ama ilk kez alacak olsam promax40’ı Jet30’dan biraz daha fazla malt aldığı için tercih ederdim. Bu arada şu an itibariyle jet30 da stokda yok diye biliyorum.

6 Beğeni

Aslında aklıma geldi de evde mutfakta yapıyorum kaynatmayı yer olmadığı için oyüzden onu pas geçtim hocam. mutfağın tavanında bi delik istemiyim emin değilim. Ben isterim belki, ama istemeyen biri çıkar illa :grinning:

7 Beğeni

Aynı makine değil, öncelikle bunu belirteyim. Onlar jet ile aynı.

Breweast yerli ve tescilli bir markadır. Pro serisi yapılırken kontrol ünitesi ve birkaç parca ithal edilerek kullanilmıştır fakat geri kalan her şey yerli üretimdir. Yaşanacak herhangi bir problemde de tedarik edilen her üründe olduğu gibi karşınızda hep destek ve çözüm vardır.

Jet serisine göre artıları;

-Daha büyük hacim.
-Dahili yalıtım ceketi ile dış etkenlerden etkilenmeden, iç ısıyı dışarı kaçırmadan daha efektif ve stabil ısıda işlem yapma.
-Pompa emiş hattındaki yükseltme borusu sayesinde pompanın tıkanma ihtimalinin önüne geçme.
-Pompa dönüş ucundaki hareketli parça sayesinde whirlpool imkanı.

Sepetlerde 2 kademe vardır. Önce kaldırıp birinci kademede askıya alınır, süzülüp hafifleyince diğer askıya alınarak hepsi süzdürülür.

Ha birde Jet30 stok dışı, pro’lar çok sınırlı şekilde kalan son stoklar. :beers:

7 Beğeni

Aynen Butik’e sorduğumda bana “Jet 30 çok yakın süreçteki ithalat programlarımızda ne yazık ki yer almıyor. Bu nedenle net bir stoğa giriş tarihi paylaşamıyoruz” dendi.
Peki,

Derken bi daha gelmeyecek mi ki? :face_with_raised_eyebrow:

2 Beğeni

Çok açık konuşmak gerekirse kitçilerin fendi tam tahılcıları yeniyor, talep az malesef. Parayı ve emeği başka projelere bağlayıp çok daha fazla kazanmak mümkün.
Ürünü binbir zahmetle ortaya çıkar, para bağla, satılmasını bekle, beklerken hep kaybet durumu artık tad vermiyor.

7 Beğeni

Bu durum bence değişiyor, bira yapım işine kafadan tt ile başlayan neredeyse yok denecek kadar az, ama zamanla kitçiler tt ye kayıyorlar

Keşke değişse gerçekten, inan o söylediklerin o kadar az ki. Çoğunluğu ya geçmeye karar verip araştırmaya başlayınca “ben o kadar paraya x tane kit alırım” diyip devam ediyor, ya da kendim yaparım diyip derme çatma ekipmanlarla hayatı zehir edip geçtiğine geçeceğine pişman oluyor, daha fazla para harcayacak durumu olmayınca da birasız kalmamak için yine kite dönüyor :slight_smile:

2 Beğeni

Tam tahıla şu zihniyetle geçmek çok yanlış zaten, daha ucuza getiririm,para harcamayacak adam, nicelik yerine nitelik peşinde olmayan geçmesin zaten

1 Beğeni