İçtiğim hiç bir biraya benzemiyor. Beyaz şarap nüansı aldım ben bu birada. Yeşil elmayı damağımda gezdirir gibi hissettim. Meyvemsi gibi ama değil gibi gidiyor geliyor. Asidik bir yanı var. Masal gibi bira. Tamami ile berraklaştırılıp önüme konsa beyaz şarap diye inanırım. Eşime tattırdım oda şarap gibi dedi bu bira için.
7.3 alkol ama asla hissedilmiyor. O alkol yakıcılığı, sıcaklığı ve acılığı asla yok. Gazlılık düşük orta. Köpük dayanımı yok belki stilin içindede böyle bir gereklilik yoktur.
Bira ile pek bir şey yemeyi tercih etmiyorum ama bu bira ile et yemekleri ve peynirleri tercih ederim eşlikçi olarak.
Ellerine sağlık abi.
Meşe fıçı parçacıkları kullandın mı abi bu birada?
Birada citra ve mosaic burunda değil ama damakta hissediliyor. Gövde olarak düşük bir bira ve bunun etkisi ile ibu damakta buruk ve acı bir tat bırakıyor. Rahatsız edici bir düzeyde ve değil arasında bu acılık ama az olmalıydı. Baharatlı notalar var birada. Spirluna ve matcadan muhtemelen. Renk, koku, tat olarak alışılmışın dışında ama şerbetçi otları damakta citrus olarak gerçekten kendimi hissettiriyor. Vegan bir bira . Alışılmışın dışında deneysel.
Kötü bir bira demiyorum çünkü damağı geliştirmek için böyle tadımlar yapılmasına inanıyorum.
Damakta reyhan dans ediyor. Reyhanlı salata severim ve eşimede taktırdım kendisi reyhanın çok hissedildiğini söyledi. Keşke daha tatlı bir bira olsaydı dediğini ekledi ama daha fazla şeker yakışırmıydı bu biraya bilemiyorum. Bunu dışında ikimizde karabiber algıladık bu birada. Ben ayrıca anasonlu gibi hissettim. Rakı birası yada bira rakısı gibi. Bu birayı içerken eğlendik gerçekten. Gazlılığı iyiydi. Renk olarak fotoğrafta gözükmesede mordu. Bu birayı yine yemek eşlikçisi olarak düşünüyorum. Alternatif bir bira. Üst üste içilecek bir bira değil ama Gurme bir bira olmuş.
@augurs Uğur’dan Oud Bruin.
Umarım erken açmamışımdır
Öncelikle şunu net söylemeliyim: harika bir bira olmuş. Bizim için ölçüt olmasa da, bu biranın katıldığı herhangi bir yarışmada üst derece almaması bana göre neredeyse imkânsız.
İlk dolduruşta berrak bir görüntü, orta seviyede gazlanma ve güzel bir köpük oluşumu var. İlk yudumda ekşi meyve karakteri net şekilde geliyor, hemen ardından damakta oluşan tatlılıkla çok dengeli bir yapı ortaya çıkıyor. Alkol oranını (ABV) bilmiyorum ama alkol hissiyatı kesinlikle yok.
Bira adeta bir meyve şöleni. Ben çok çok başarılı buldum.
Eline sağlık, tekrar tebrikler
Abi beğenmene sevindim. Bu arada bu bira gelişmeye devam etti. Ben yarışmaya yolladığımdaki tat profili ile şu andaki tat arasında ekşilik olarak inanılmaz fark var. Daha önce tatlı-ekşi bir karakteri vardı. Şu anda ekşilik ciddi olarak baskın geliyor.
Afiyet olsun
@menegin birası olan Mango Gose Tat profili olarak bol bol ekşilik, limon ve tuz aldım. Köpük az da olsa bitene kadar eşlik etti. Gazlılık çok iyiydi, bu türe yüksek gazlılığı çok yakıştırdım. Ellerine sağlık @menegin
Meyvemsilik ön planda. Burunda ve damakta elmamsı notalar alıyorum. Burunda ekşi meyve kokusu var ama bozukluktan kaynaklı değil. Hafif kavruk ve ekmeksi notalar var. Acılık dilimde sürekli hakim. Köpük sürekli eşlik ediyor. Sek. Alkol varlığını belli ediyor ama koku olarak değil. Karbonasyon orta yüksek gibi geldi bana. Berraklık yok çünkü nüklesyon vardı. Dip tortusundan kaynaklanıyor sanırım.
Bu birayı içerken damağımda hissettiklerim duvel ve @menegin in yolladığı biere de garde yi içerkenki hissettiklerimle benzer geldi bana. Ortak bir noktaları var burunda ve damakta. Zaten hepsi belgian 24 25 kategorisinde.
Bu birayı ben bol etli tencerede pişmiş bir yemek ile beraber tüketirdim. Kemikli kuzu etli kuru fasülye ile bence gayet güzel gider. Sulu olmayacak ama böyle kıvamlı olacak. suyu çektirilmiş.
Damakta güçlü. Karmaşık. İçerken maltın baskınlığı, kuru meyveler, hafif floral, tatlı bitiş, karamel, karmakarışık oluyor. Zaten güzelliği burada. Ben şu meyve bu meyve diyemiyorum. Köpük kalıcı değil. Karbonasyon düşük geldi bana.
Belgian pale aleden sonra kapağı korkarak pıstlattım yavaşça açtım ama hiç köpürme olmadı.
Durul abi reçetene baktım FG 1010 gözüküyor ama bira hem nasıl bu kadar tatlı ve alkol hissedilmiyor? Böyle yüksek alkollü bir kaç denemem oldu. Belgian Dark Strong Ale yapmıştım ve sen 1 sene falan bekle demiştin hatırladığım kadarı ile ve beklemiştim ama hem alkolünün yüksek olması hemde bitişinin yüksek olması nedeni ile içmemiştim. Lager ile seyreltip içiyordum birayı yarı yarıya . Ancak o bira ile bunun damaktaki hissiyatında benzerlikler var ama benimkinde denge yoktu.
Fg gerçekten 1010 mu?
Güzel bira. Final birası. Bitişte içilecek biralardan. Tatlı yanında gider.
Afiyet olsun , fg hatta 1008 og 1065 7.5 abv, bu bira yarışmaya gidecek @augurs da içmişti @menegin de de var üçlü dubbel tadımı yapmasını ve tadım notlarını bekliyoruz
Pilgrim şerbetçiotu kullandım meyvemsi ve tropik aromalar oradan gelir, ibu 25 aslında orta bir acılığa sahip ama nükleasyon işi değiştiriyor, o da sana denk gelmiş og 1053 fg 1012 5.4 abv li bir bira şişede 149 günlük şu an, alkol sertliğinin gitmiş olması lazım ki orta abv li bira zaten, afiyetler
Güzel bira @menegin üçlü tadımı bekliyorum, Antep’e yakında bir kargo yollayacağım, şöyle içinde zarf var mı yok mı diye bir bakıp ona göre yorum yapar inşallah
Resmen evde hazine buldum. Sanirim 2 yildir bende. @menegin nin orval birasini yudumluyorum. Bu çok güzel bir bira, biradan gelen çiçeksi tatlar harika, ben garip bir şekilde bu çiçeksi tatlari aldım. Gazlanma harika, sanirim tam sitilinde. Bu bira uçuyor. Ve Engin bu işi biliyor, eline sağlık.
Bu arada petit orval. Ekşilik yok ve ben daha mutlu
@Durul un bjcp dışı Belgian Table birası. İlk yudumu aldıktan sonra tam yemek eşlikçisiymiş diye düşünüp yemek sayılmıyacak yemeklerin olmasını bekledim. Yemek öncesinde tattığımda direkt bal, kraker ve bisküvi aromaları ve tadı aldım. 2.2 alkollü demişti zaten kendisi ama hiç düşük alkollü biralara benzemiyor. Sertifika almadan yapmsk lazım bu biralardan ya da kaçak yoldan yapabilecek insanlar tanıyorum. Her neyse, içimi çok çok keyifli, bu türe göre gayet gövdeli, güzel bir bira. Ellerine sağlık
Yalnız sonrasında reçeteye bakınca bu kadar ş.otu nereye gitmiş diye düşünmeden edemedim.
Ayrıca table deyince niye aklıma masa gelmediyse… Zaten sofra birasıymış