yapmaya çalıştım diyelim, içip yorumlamayı düşünen arkadaşlar var diye duyum almıştım ama sanırım asılsızmış.
O söylentileri ben de duydum ama dedikodu belli ki…
Kabaktı abi kesin. Barleywine ayrı bir yerde duruyor.
Ne güzel herkeste barleywine var
barleywinesizler klübü açabiliriz
Sadece ikimiz olabiliriz
o kadar barleywinesiziz yani.
Hiç grape ale yok ama bende
Eli kulağında. Bugün yarın elinde olur
Sende mi yok? Sayende tekel bayiine gitmeye başladım.
Grape alesizler klubü açılamadan kendini feshetti. Keşke bi yiğit çıksa barleywinesizler klübünü de böyle dağıtsa.
Ben içici değil stokçu ve ihaleciyim. Ve ben geldiğimde kendi biralarımı getirdim. Yani zaten yoktu senin biran. Ya da bana öyle söyledin
Aboooo kavgada söylenmezz
@Msk barleywine.
Bu adam arada güzel bira yapıyordu işte
Şakası bir yana. Görünüm hoş, fotoğrafta tam belli olmasada berrak, bjcp de stilde görünüm için ne diyorsa aynen öyle. 1020 bitmesine rağmen aman aman tatlı bir bitişli gelmedi bana malt çok dengeli güzel. Gazlanma stile uygun, ısırmıyor ve belki bir tık daha az bile olabilirdi. Ama burada barleywine içenlerin gazına gelip erken açmışız zira yüksek abv ben buradayım diyor bariz bir şekilde. En az temiz bir 3 ayı daha var bence.
Eline sağlık beğendim.
Afiyet olsun
Bendeki chill haze olmuştu ama hızlı soğutma kaynaklı da olabilir.
@Msk Barley Wine
Havanın soğumaya başladığı şu günlerde epeydir aklımda olan ve beklettiğim bu keyifli birayı deneme şansım oldu. İlk defa içtiğim bir çeşit ve kıyaslama şansım yok. Ekmek , bisküvit aromalarını aldığım, hafif karamelize ve meyvemsi tatları barındıran çok lezzetli bir bira olmuş. Eline sağlık
Bu akşamın ev “birası” tadım notları sevgili @augurs tarafından hazırlanan bal likörü / şarabına dair.
Şimdi bu konuda ne söyleyebilirim hiç bilmiyorum çünkü ilk kez mead tüketiyorum.
Bu durumda yapacak çok bir şey yok, mecbur güvenilir bir kaynağa, BCJP’ye danışacağız.
İlk konu tatlılık… BCJP mead’ın sek, yarı tatlı ya da tatlı olabileceğini belirtmiş. Benim içtiğim tatlı. Bal aromasını alıyorum ancak genizde ne olduğunu anlamdıramadığım ve sevip sevmediğim konusunda henüz karar veremediğim bir tat var. Kokusu ve burundaki hissiyatı çok güzel.
İkinci konu karbonizasyon. Diğer başlıklarda olduğu üzere, burada da BCJP epey geniş bir spektrumun kabul edilebilir olduğunu söylüyor (anladığım kadarıyla bu inekler de benim gibi bilmiyorlar, laf salatasına getirmişler.) @augurs’un mead’ında gaz yok. Biraz gazlı olsa nasıl olurdu diye merak etmeden edemiyorum.
Bir diğer konu mead’in sertliği. Ben alkolün kendini epey hissettirdiğini düşünüyorum. Sert ve aromatik. Sanırım 2 şişe tüketmek insanı zorlar. Yanlış anlaşılmasın, keyifli bir içimi var.
Buğulu bir görüntüsü var. BCJP sert ve tatlı meadların aromayı daha çok hissettireceğini yazmış, hak vermeden geçemedim.
Reçeteyi paylaşmalısın bence.
Hocam zahmet ve masraf etmiş göndermişsin, çok teşekkür ederim. Pazar akşamıma farklı ve yeni bir keyif kattı.
İyi ki varsın.
Not: Fotoğraf için teşekkürler @Baltazar
Nedenini anlayamadım eğer ortada iyi bir editing yoksa
Cuma akşamı demiştin ya, sen neden artık fotoğraf çekmiyorsun diye… Onun gazına geldim ve bu şekilde beni dürttüğün için minnettar oldum.
Ben zaten ya gaza getiren ya da mixerlik yapan tarafım