Favori Biranız ve Reçetesi

Herkesin sürekli kaynattığı, favorisi olan bir bira vardır. Sürekli dolapda bir şişe bulunsun dediğiniz, azalınca strese girdiğiniz, hiç sıkılmadığınız o tür nedir. Hazır yazmışken reçetesini de eklersiniz :wink:

Benim için sanırım blonde ale oluyor o tür. Yapımı basit, bekledikce güzelleşen, yaz-kış içilebilen bir bira.

11 Beğeni

Başlığı görünce işte ihtiyacım olan başlık dedim. :blush:

1 Beğeni

Elbette kölsch

11 Beğeni

SMASH Cascade

9 Beğeni

Bjcp deki tüm stilleri yapıp tamamlamak üzereyim, yaptığım stili tekrar yapmadım hiç ama beğendiklerimi iş tamamlanınca tekrar yapacağım, aklıma ilk gelen philly sour maya ile yaptığım rye ipa, yakın zamanda araya sıkıştırıp tekrar yapacağım, aslında çok stil var beğendiğim, bayıldığım.

9 Beğeni

Bizim de favorimiz olmuştu :slight_smile:

4 Beğeni

Ben Dark Mild olarak tercihimi kullanayım…

Nedenleri şöyle,

Biraz kavrulmuş malt, pale malt ve karamel maltla yapabilirsiniz.
Alkol seviyesi 3,5 ABV civarındadır, bolca içilebilir.
Az ve sıradan şerbetçiotu ile yapılabilir, sadece acılık için kullanılır.
Özel bir maya istemez, herhangi bir İngiliz mayası veya nötr bir maya iş görür.
İsteğe bağlı olarak 30 dk kaynatma yapılabilir.

Benim son reçetem biraz kompleks olmuştu ama daha basit versiyonlarını da yapmıştım (30 dk kaynatma da dahil)

10 Beğeni

hocam top10 yapabilirsin o zaman :slight_smile:

Kölsch benim muhtemelen en çok tekrarladığım reçete. Ancak, yaptığım 5 reçeteden 3 tanesi istisnasız bulanık oldu. Step/infusion mash, buğday maltı ile, sadece arpa maltından, sadece tettnang kullanarak Hull melon kullanarak WL9029 ve 2565 denedim. 1 kez berrak oldu. Bir kez zamanla berraklaştı (12 haftadan sonra).

Bir tanesi dolapta dinleniyor. 10 hafta olmuştur. Renk hala sulu boza tadında.

5 Beğeni

55 dk mash süresini 30 dk deneyerek bir kaynatma nasıl olur?mayalar da çok cezbedici

Sürekli balkabağı birası yapma misyonunu yüklensem de, fıçıdan ve şişeden eksik etmediğim 2 çeşit a. pale ale ve belgian wit. Kölsh de çevredekilerden yoğun ilgi görüyor ama bekleyince meyvemsi tatlar oluşturduğu için maya yenilemesi yapmam lazım. Bir çok çavdar reçetem var, pek içmesem de 2 siyah bira derecem. Ama bu sıralar asıl favorim trapistler. Kısacası ne olursa onu içmeyi seviyorum :slight_smile:

8 Beğeni

4 fıçım var soğutmada. 3 tanesi 3B ile dolu olsun istiyorum. (Düz adam Sami) Referans tadım da Urkell değil. Budvar. 802 olmazsa olmaz gibi görünüyor. Birde Amerikan otlarına düşkünlüğüm var. 21 ve 22. aslında. Yüksek ABV’yi çok seviyorum. Ancak 7 ve üzeri ABV lerde 1,5 lt tüketim sonrasında baş ağrısı oluyor. 6.5 ABV civarında mutluyum. Dil dönüyor gecenin sonuna kadar :)))

Kölsch hırs oldu biraz. Dün baktım. 6 haftalık dinlenme sonrasında berraklaşmış. Ancak bariz bir sülfür tadı var. Diasetil rest süresini 5 gün tutmuştum. Belki bu süreyi arttırmam lazım. 10 Kasım’da Fruh’te olacağım. Referans tadı öğrenmek istiyorum.

7 Beğeni