Fermantasyonun Bitmesi İçin FG Kaç Olmalı?

Değer düşük gibi görünüyor. Suyu fazla koymadıysanız, iyice karıştırdıysanız yanlış yapılan bir şey yok.

1 Beğeni

Peki bu değerin dusuk olmasinin bana ne gibi bir dezavantaji olabilir? Ciddi bir tadim farki yaratir mi? Malt ozunu kaynar suda beklettigim
halde cok akiskan degildi ama bir 2-3 dakika kadar karistirdim ozutu kaynar su ile.
@menegin

düşük alkollü bir biranız olur. tahminen %3,5

1 Beğeni

Alkol disinda gazlanmaya, tada (eksi, aci) gibi bir etkisi olur mu peki bu durumun? Bir de yogunluk ne kadara dustugu zaman siselemeye gecmeliyim bu konuda bir fikir edinebilir miyiz

Malt özünü eklemeden mi 1032 çıktı, öyleyse normal değilse iyice karıştırın derim mayaları atmadıysanız ya da fermentasyon başlamadıysa

Malt ozuyle birlikte 1032 cikti. bi 10 dakika kadar kaynar suda beklettim malt ozunu fakat doktugum zaman bekledigim akiskanligi yakalamamisti. Sanirim malt ozu cok homojen karismadi uzun sure karistirmama ragmen. Biranin tadina etkisi cok ciddi olmaz umarim. Beklentimi ona gore ayarlayayim.

hem malt özü hem de kiti ekleyip 1032 almanız çok ilginç. sadece kiti ekleyip hiç şeker veya malt özü koymasanız anca bu kadar çıkardı. kit biraları 1005lere kadar iniyordu yanlış hatırlamıyorsam. acaba ölçümde bir sıkıntı olabilir mi, hidrometre suda 1000 gösteriyor mu ?

1 Beğeni

998 gosteriyor suda. Sanirim hafif bir yanilma payi var. Ben malt ozunu cok akiskan hale getirip iyi karistiramamis olabilirim. Aldigim sitenin destegi de bunu soyledi zaten. Biradan test aldigim zaman o aldigim testi tekrar siseye doldurmali miyim?

hayır tabii ki, o riske değer mi?

2 Beğeni

Saf suyla mı ölçtünüz 998 i

Evet, saf suyla olctum

Fermantasyon basladi mi emin degilim. Hava kilidinde hareketlilik yok. Fakat kaiser kopugu denilen kopukler olustu. 4 gun oldu. Ne yapmami onerirsiniz. 15. gunde mi olcumu yapayim? Cunku bu yogunlugun dusuk olmasi kafami bayagi karistirdi.

1 Beğeni

Heyecanınızı anlıyorum ama, bence öncelikle sabırlı olun :slight_smile:

1 Beğeni

Krausen doğru kelime, benim tavsiyem aradığınız tüm soruların cevabı forumumuzda mevcut, okumanız yönünde ve evet sakin olun , 16 ve 19. Günlerde ölçüm alın aynı çıkarsa iki gün cold crash sonrası şişeleyin

2 Beğeni