Haftalık Tüketimlerimiz, Rutinlerimiz

İşte bu örnek vaka diyor ki, içki bir kişiyi şişmanlatmıyor aksine o kişi zayıflıyor ise DNA 'da bir bir gen yurtdışından transfer olmuş demektir :slight_smile: Bende su içsem kilo alıyorum :smiling_imp:, kilo verme kısmına hayran kaldım :clap:

2 Beğeni

Benim kemiklerim İtalyan ondan olabilir😉

1 Beğeni

Bi bitmediniz, :smiley:
Arkadaş ben yazınca mı aklınıza geliyor?

3 Beğeni

Tek başına yüklenme , seni düşündüğümden

Ayrıca bu forum müdavimlerinden çok iyi biralar gelebileceğini düşünüyorum

3 Beğeni

Yirmi kere maşallah diyelim.

1 Beğeni

Paylaşmak güzeldir :sweat_smile:

1 Beğeni

Yok hocam gelmiyor…:grinning:

1 Beğeni

Buarada ben vücut ne kadar istiyorsa veriyorum,3 e 5 e bakmıyorum. Bir de en fazla akşaaaamdaaaan akşama içiyorum . Afiyet olsun

11 Beğeni

Konu yavaş yavaş ivme kazandı, ciddi içiciler ön plana çıkmaya başladı. Ben günlük bir 330ml ya da bir 500ml’lik tüketimimin lafını etmekten çekinmeye başladım.

6 Beğeni

Ben de iş dönüşü(genelde gece 1)uykuluk diyebileceğim 2-3 duble votka veya bira, izin günleri balık yapıyorsam 35 lik rakı. Balık yoksa 4-5 bira şeklinde gidiyorum. Genelde boşum yok. Kilo konusuna dikkat ediyorum çünkü bel fıtığından dolayı 80 kilo üzerine çıkarsam ağrılarım şiddetleniyor. Kapanma döneminde 5 ay evdeydim. Bu süreçte 2 ay ketojenik diyet uyguladık eşimle beraber. O dönemde 77 kiloya indim ve koruyorum durumu. Beslenmemden ekmek, hamurişi ve tatlıyı tamamen çıkardım. Makarna, pilav gibi besinleri haftada 1 günden fazla tüketmiyorum. Bu tamamen tercih meselesi, alkolü kısacağıma beslenmeyi kısmış durumdayım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diler, tüketilmeyen biralarınızı memnuniyetle kabul ederim😃

11 Beğeni

Hala ciddi bir içici olsam da üniversitede daha beterdim, 28 tombul efes içmişliğim var, 15 ten aşağı içmezdim, 100 lük rakı içmişliğim var ortalama 70 lik içerdim, tabi o zmn nitelikten ziyade nicelikti, iş güç başlayınca ve ev yapımı birayla tanışınca içme kalitemi arttırıp içme miktarlarımı azalttım, yaş ilerledikçe daha da azalacaktır.

10 Beğeni

images

12 Beğeni

Son iki yıldır ortalama 10 lt / hafta olarak devam ediyorum.
:smirk:

3 Beğeni

Bobo sen çık çık 10 lt 20 bira

3 Beğeni

Hesaplayıp da yazdım…

2 Beğeni

Konunun başlarındaki yorumları okurken kendimi yanlız hissetsemde, sonlara doğru ortam kalabalıklaştı :grinning: Benimde son dönemde üzerine yoğunlaştığım bir durum.
Ayda bir yada iki gün boş geçerse iyi. Ağzını bulaştırdınmıda üç biradan aşağı kalmıyor. 4-5 bira içerim genelde. Haftada bir 35 lik rakı, 15 de bir 3-4 duble viski ve ayda bir şişe şarap diyebilirim. Bazı geceler sınırı nasıl aşıyorsam, ertesi gün ızdırabından kurtaran tek şey kaldığım yerden devam etmek oluyor.
Kilo kontrolümü beslenme düzenimle kontrol altında tutabiliyorum. Eşlikçileri çok sevsemde, kontrolü kaybedecek derecede değil.
Sadece viski,rakı,şarap vs içsem bu kadar sık içeceğimi düşünmüyorum. İş bira olunca, alkolden bağımsız tadından dolayı çok içiyorum. Yani çakır keyif olayım, kafam güzel olsun diye içtiğim nadirdir. Tadı benzer alkolsüz bira yapsalar başka bişey içmem :grinning: Bu sebeple yüksek abv li biralar yapmamaya çalışıyorum. Hatta stilin dışına çıksa bile abv oranlarını düşürmek gibi bir niyetimde var.
Tabi bu formül, daha az içmeyi düşünmediğim anlamına gelmiyor. Eskiden iyi hoştuda, artık yoruyor. Ertesi günün kalitesi baya baya düşüyor. Uyku kalitesi vs derken vücuda verdiği harabiyet hissedilir derecelere geldi. Ramazan aylarında oruç tutarım, diyetime de dikkat ederim. Bir ayın sonunda min 5 kilo vereriyorum. Karaciğer filan ancak toparlanıyor.
Günün sonunda uygulamaya çalışacağım şey haftaiçi cuma hariç evde içmemek (dışarda zaten çok içmiyorum) ve totalde tüketimi yarı yarıya düşürmek.

13 Beğeni

Fıçı sistemi olup da fazla abartmayanlar grubuna dahil edeyim ben de kendimi. Genellikle 33 lük bardaklarla takılırım. Benim mesai mevhumum nöbet sistemi olduğundan sıradan mesailer gibi her hafta sonu boş olmayabiliyorum ya da hafta içinde boşluklarım da olabiliyor. İçkinin her türlüsünü içerim. Ama yalnızken distile içki alışkanlığım hiç yok. Evde varsa bile haftalarca dolapta bekleyen rakı, votka, viskilerim olmuştur. Ortam varsa içerim. Birayı ise her türlü içiyorum. Ama yazımın başında belirttiğim gibi genellikle 33 lük bardaklarda ve üst üste olmayacak şekilde haftanın 3 ya da 4 günü 2 şer bardak şeklinde diyebilirim. Kabataslak toparlarsam aylık 10 litre civarı bira. Hemen hemen 19 litre bir fıçıyı iki ayda tüketmek oluyor bu da. Tabi eve misafir gelmişse/biz gitmişsek ya da dışarıda arkadaşlarla toplanmışsam doz artabiliyor haliyle ve distile de işin içine giriyor. Ama genel olarak tüketim miktarımdan memnunum. Bu arada tuhaf bir meze alışkanlığım vardır. İçkinin yanında(özellikle biranın) meze aramam. Bardağa doldurur öylece içerim. Evde, cips, kuruyemiş varsa bile getirip yemem. Ama birisi yanıma meze getirmişse içmeyi bırakır mezeyi yemeye başlarım. Bu yüzden ortamlarda mezeleri benden uzağa koyarlar :grimacing:

17 Beğeni

Ortamdarda mezeler uzak dursun… sesli güldüm varolun😊

3 Beğeni

Bir yanlışlık olabilir mi? Ben de gazını az bulduğum fıçılara gaz takviyesi yapıyorum. Ama ne kadar güçlü gaz verirsem vereyim berrak bira bozulmuyor. Aksine basınç sıvıdan daha ağır olan maddeleri dibe yapıştırıyor. Bunu fermentere basınç verince dryhop için attığım şotların bir süre sonra dibe çakılmasından gözlemliyorum. Sıvıda asılı hiç ot kalmıyor. Aynı şekilde tortu da dibe mıhlanıp kalıyor. Sizin fıçıda bir kaçak varsa ve gaz verince içerde bir hareketlenme yaratıp dibi kaldırıyor olabilir mi acaba🤔 Fıçı sallanınca şişedeki gibi dip kalkıyor yalnız orası net.

2 Beğeni