Bi zaman önce eski forumda böyle bir başlık vardı ve ben de çok keyif alıyordum çünkü bu forum sadece bira için değil. Altı üstü malt, su ve mayadan ibaret olan bir sıvı sayesinde koccaman bir göbeğe sahip olup bir sürü özel insan tanıdım ben.
Bir tür sosyal medya olayı söz konusu yani.
Evet, sen… Senden bahsediyorum…
Kimsin, neredersin, oralar buralar oraların oralar senin mi, sigortan yatıyor mu, oturduğun ev sana mı ait… Dökül hadi!
Yani o anladığınız anlamda değil de doğdum doğalı buradayım anlamında.
Editörlük hastalığına sahibim, gazete okuyamam, sinemada film izlerken altyazı düzeltirim, karşı cinsten -de -da eklerini yanlış yazdığı için ilgi göstermeyi bıraktığım insanlar olmuştur (yani çok eskiden)…
İkinci Cihan Harbi’nden hemen sonra gelmişim dünyaya, çalışmaktan fena hâlde sıkıldığım için EYT ikinci adım.
Uçakları çok seviyorum, fotoğraf çekmek bana en çok keyif veren şeylerden bir tanesi. Pek çoklarının aksine, bir iki sefer hariç, havada çok rahat hissediyorum kendimi ve direk uçuş yerine özellikle aktarmalı bilet almayı tercih ettiğim zamanlar oldu.
Bira konusunda çok hassas değilim, önüme geleni içiyorum. Bugüne kadar tek bir bira döktüm ama polonemiye girmek istemediğim için o biranın kimden geldiğini söylemeyeceğim.
Özetlemek gerekirse, türlü defolarım olsa da mümkün olabildiğince kâmil insan olmaya çalışan, hayvanlara asla kıyamayan, içinde bulunduğu koşulların düşündürdüğü entelektüelliğe sahip olmadan sahipmiş gibi yapmaya gayret ederek çalışan ve olabildiğince mütevazi olmaya çabalayan biriyim.
Yani özetin özetini yapmak gerekirse, mükemmelliğim hiç şüphe yok ki mütevaziliğimden geliyor.
@anon79215167 'nun bu başlığı açıldığı anda gördüğümde başlığa katkı sağlayacak eski forum üyelerinden önce yazacağım için biraz çekindim.
Ama bu forum “gönül veren herkesin” olduğunu bildiğim için yazmaya başlamalıyım dedim.
Senelerdir forumun sıkı (ama çok çok sıkı) bir okuruyum fakat gevşek bir yazarıyım. Gevşekliğim kişilikten değil, bildiğim konulara cevap
yetiştirmekte geç kalmaktan ya da bilmediğim bir hususta soruyu foruma ‘yahu şu neydi?’ diye sormadan önce acaba yazmışlar mı diye araştırmaya koyulduğumda forumda illa ki cevabını bulduğumdan pek yazar kısmında değilim. Ama kim nerede ne yapar başlığında bulunmazsam olmaz!
Kraft bira tutkusuna zaman zaman hem fiziken hem zihnen ara versem de bu tutku peşimi bırakmıyor. Hem kraft zevki hem kendin yap eğlencesi bu güzel
hobinin dünyasında beni tutkuyla tutmaya devam edecek gibi duruyor. Ne mutlu bana
Neyse, geleyim artık neredeyim ne yaparıma ; güzel vatanımızın güzide şehirlerinden birisi olan Sakarya’da bu hobiyi gururla taşıyanlardan biriyim, biyoloğum aynı zamanda sağlıkçıyım ve homebrew hobisiyle birlikte bir çok çocukça uğraşıyla da zor bir eşim.
Bu arada bardak sevgimin de bu başlıkta özellikle kayıtlara geçmesini isterim…
İşte o konuda çok kötü bir şansım var yukarıda değinsem mi bilemedim yazarken zaten. Ben isim yazdırma süresini kaçırdım hocam maalesef ve çok üzülüyorum buna.
Hatta ne gereksiz bir iş yapmışm diye düşünüp mesajımı yeniden düzenledim. E böyle yapınca sizin mesajı da düzenlemem gerekti @EmrU, affınıza sığınarak.
Şahsım İzmir’den katılmaktadır aranıza. Aslen Makine Mühendisi olup kamuda bakım onarım mühendisliği yapmaktayım bununla beraber fırsat buldukça makine tasarımı ve imalatı yapmaktayım. Ekibimle beraber devasa makineler yapıp kamuya ciddi karlar yaptırmışlığımız vardır.
Tuhaf şekilde elektrik, elektronik ve otomasyon sistemleri ile hobi seviyesinde ilgilenmekteyken bir adım ileri gidip yaptığım makinelerin otomasyon sitemlerini de kendim yapmaya başladım. Elektronik devre tasarımı, yazılım, elektronik kart imalatı falan hep ilgi alanıma giren şeyler.
Tabii ki bu mesleki avantajı bira ekipmanlarında değerlendirmesem olmazdı. Tam tahıl için aldığım 36 lt kazan modifikasyonu, rezistans ve vana bağlantıları, malt sepeti imalatı, malt değirmeni tasarımı ve imalatı, kollu şişe kapatıcı, karşıt basınçlı doldurucu imalatını kendim yaptım. Kaynatma kazanı için arduino ile PID kontrolllü sıcaklık ve zaman ayarlı bluetooth kontrollü otomasyon sistemim kendi imalatım. 36 litre kazan için ultrasonik hacim ölçer yaptıştım mesela kazanda ne kadar sıvı olduğunu net oalrak ölçmek için. Hatta ve hatta tam istediğim ölçülerde buzdolabı bulamadığımdan fermantasyon sıcaklık kontrolü ve fıçı soğutma için kendi soğutma dolabımı çıkma sebil kompresörü kullanarak kendim yaptım. DIY felsefesini sonuna kadar kullanıyorum, satın alacak maddi gücüm olsa da yapabileceğim her şeyi kendim yapmak bana çok büyük keyif veriyor.
Şu anda forumda çok katılımcı olamıyorum zira bira yapımına çok yeni başladım. İlk kitimi bu yıl nisan ayında ilk tam tahılı bu yıl mayıs ayında yaptım. Zamanla öğrendikçe, tecrübe ettikçe söyleyeceklerim anlatacaklarım olacaktır diye umuyorum. Şu anda ihtiyacı olanlara ekipman imalatı veya tasarımı konusunda fikir verebilirim, yönlendirebilirim. Şimdilik en çok bu konuda yardımcı olabilirim sanırım.
Yazdıklarınızı okurken bizim Derin ile (oğlumdur kendisi) çok iyi anlaşabileceğinizi düşünmeden edemedim. Elektronik yüksek lisans yapıyor hâlen ama üniversite bölüm seçerken makine ile elektronik arasında çok kararsızlık yaşamıştı ve şu anki mesleğinin yazılım tarafından çok ele gelen kısmıyla ilgili.
Hah işte. Helal. Bende de aynı fikir var, ama uygulama yok daha.
Laf aramızda, ben de makine mühendisiyim. Elektronik de ilgi alanımda. Kaçınılmaz bir şekilde Arduino’ya bulaşmışlığım var. Ama çok şey fikirde kalıyor artık.
Keyifli uğraşlar bunlar. İmalat olsun, elektronik olsun.
Benim şansım imalat ekipmanlarına sahibim. tornası, frezesi, abkantı, matkabı, kaynağı. Arkadaşlarla cesaret edip fiber lazer kesim makinesini de kendimiz yaptık. Türkiye’de tektir herhalde kendi lazerini kendi yapan. İmkan olunca bu tür fikirler uygulama şansı bulabiliyor. Yoksa zor tabi. Atıyorum malt değirmeni merdanesini tornacıya işletseniz sizden malt değirmeninin parasından daha fazla para ister. Bu tip sorunlar engel tabi fikirleri uygulamakta.
Öncelikle malaklı köpeğinin diyarı Aksaray’dan tüm dünyaya selamlar.
Forum da ne kadar çok makine mühendisi varmış ve ben de onlardan birisi olduğumu düşünüyorum.
Kendim ile ilgili detayları daha sonra yazmak üzere herkese selamlar.
Bir Ankaralı olup, yaşamının çeşitli evrelerinde İzmir, Mersin, İznik’ten yolu geçen (önümüzdeki yıl da bir değişiklik olabilir) bendeniz, yaklaşık 10 yıldır evde her türlü gıdasal denemeyi yapmaya çalışan bir yeme içme tutkunuyum.
Bolca müzik, kedi, köpek, tavuk vs hayatımın diğer parçaları. Tavuklar bahçeyi talan etmeden önce sebze meyve yeşillik yetiştirmekle de uğraşırdım
Efenim ben de İzmir şehrinden bir garip İzzetim. Hiçbir şeyin mühendisi olamamakla beraber bende de bir diy sevdası mevcut.
19 yıl medya sektöründe kameramanlik, jimmy jib operatörlüğü, teknik yönetmenlik ve yönetmenlik yaptım. Açlıktan ölmeden hemen önce de sektör değiştirerek Vodafone da saha kiralama sorumlusu olarak göreve başladım halen hobi olarak medya sektörü ile de ilgileniyorum.
Ayrıca kökenlerim Malatya ve Antep’e dayansa da şahsım bir Tokat fanatiğiyim