Ya ben bu forumun canlanmasından nasıl keyif aldığımı anlatamam. Özellikle de bu başlık altında yeni bir şeyler görmek beni gerçekten mutlu ediyor. Hakkımda sarf edilen güzel kelimeler için çok teşekkür ederim. En azından beni çekemeyen bazılarının gerçek yüzlerini göstermelerine vesile oldular.
İster her türlü detaya dikkat ediyor isterse de temel prensiplerin ötesine geçmemeyi yeğliyor olalım, hepimiz ortak bir ilgi alanı çerçevesinde bir araya gelmiş insanlarız ve bira basit bir bahaneden ibaret.
Temelini Butik Bira forumlarından alan bu forum sayesinde muhteşem insanlarla tanıştım ve bence en önemlisi de bu. Yukarıda göreceğiniz üzere o kadar da muhteşem olmayan bazı insanlar da çıktı karşımıza tabii ki ama neyse ki onlar elenip gittiler zaman içerisinde. Bazı kıl tüyler hâlâ ortalıkta dolanıyor (@Baltazar) ama onların da zamanı gelecek illa ki.
@OiS bu içki arkeolojisi meselesi ilginç. Emrivaki yapmak falan gibi bir niyetim yok tabii ki ama bir hafta organize olsak, bir Zoom toplantısında bilgilerinizi aktarmayı düşünür müsünüz? Şöyle Instagram’dan falan da reklam yaparız, sonrasında da sinir bozucu bir Kahoot yarışmasıyla geceyi taçlandırırız. Ne dersiniz?
Bu arada Antalya’dan ayrılma zamanı gelmiş bence… Çok geçmeden mekân değişikliği düşünseniz iyi olur derim…
Katkıda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkürler.
Van minüt, vaAan minüüt. Moderatöre idi tepkim.
Yahu başlığa göre yazmayan kitlenin, yeni gelen arkadaşlara kendilerini tanıtma gibi bir zahmete girmeme rahatlığı mı var ?
Siz kimsiniz yahu ? Neyin nesisiniz ? Nerden gelir, nereye gider, ne yaparsınız ?
Zemin kattayım ama atarım kendimi balkondan. Hayret birşey…
Nasıl kızdım ama. @Baltazar@menegin@Durul@ocho@Alpayc@Ozerrock@Jimyzet @erhana@EmrU
Eski forum yeni forum karışmış, yazmamış mıyım diye de baktım ama yazmamışım;
Durul Güven; Atatürk’ün ve cumhuriyetin ilk şehri, işçinin ve emekçinin başkenti, mottosu “yüz karası değil kömür karası” olan kestane balının @Baltazar diyorı Zonguldaklıyım ve Zonguldak’ta yaşıyorum, 1973 doğumlu bira sevdalısı aynı zamanda fermentasyonun diğer ürünleriyle de ilgilenen, iki kedi iki kız babası dişhekimi bir adamım, 2016 da kitle başlayan bu serüvenim 32 kit sonrası 2017 de bulldog brewer ile tanışıp tam tahıl ile devam etmekte, şu anda jet 30 ile biralarımı üretmekteyim, amacım bjcp deki tüm stilleri tam tahıl olrak yapmak şu ana kadar 101 çeşidini yapmışım, en sevdiğim stil açık ara fruit lambicler, sonrasında belgian sourlar, sonrasında belgian dark strong ale, doppeelbock, eisbock, barleywinelar, wee heavy ve neipalar.Yolu biradan geçen herkesle bir gün bir yerde yollarımızın kesişmesi dileğimle…
Doğöa büyüme Osmaniye’li 10 yıllık Manisalı 32 yıllık Süleyman. 10 yıllık okul öncesi öğretmeni, kendin yap meraklısı, bira serüvenine tam tahıl ve kendi kazanımı, kontrol ünitemi yaparak başlamış birisiyim. Forumdaki üstadlardan öğrendiklerim ile 5 kaynatma yaptım hepsi de beğenildi. Her seferinde burasını bilgi deryasına dönüştürenleri anmayı ihmal etmedim. Her gün mutlaka forumu açar yeni ne var diye bakınırım.
Bu arada ben yazmıştım. Read the forum dude… dedim ve forumu asıl okumayan benmişim…
Ben 37 yıllık Cenk. Baltalık aileden gelir… Balkan göçmeni olsak da soyumuzun Garamandan geldiği söylenir.
Baba tarafımın tr ikameti Kırklareli ile anne tarafımın Tekirdağ ile olsa da kütüğüm Bilecik’te…
Beyoğlu doğumluyum. Yeşilyurt ve Florya’da büyüdüm. Liseyi Kadıköy’de okudum. Üniversiteyi Kocamustafapaşada. Asistanlığımı Edirne’de, zorunlu hizmetimi Urfa’da. Sonrasında Balkesli oldum derken hanımköylü olmak istedim Hataya taşındım. Deprem sonrası Ankara’ya taşınmış olsam da şu anda Antalya’dan ev bakmaktayım. Bundan sonraki bir kaç yılımı Lara’da geçirmeyi planlıyorum.
Pandemi dönemi ucuz oluyor diye 5 kere kit yaptım. Hoşuma gidince tam tahıla başladım. Hatta ilk tam tahıl reçetemle hem de wb-06 mayayla izevbir buğday kategorisinde ikinci olmuştum ki başabaş olduğum weizenbocktu.
Daha sonraki yıllarda tek başına katıldığım kategoride üçüncü olmuşluğum bile vardır bundan bahsetmeyeceğim.
En sevdiklerim Belçika manastır biraları olsa da dışarıda taze fıçı lager içmeyi çok severim.
Forumumuz bakınız görüyorsunuz mihteşem demek isterdim. Ama aşırı fazla eksiklikleri ve aslında yolunda gitmeyen konular var. Neden konuşamayız neden hep suskunsunuz bilmem de bu aralar başım çok kalabalık ( bahsetmiştim ya şehir değişikliği vs) yeterince muhalefet yapamıyorum. Ama unutmamak lazım değişmeyen tek şey değişimin kendisi.
Ben diğer forumda yazmıştım diye hatırlıyorum o yüzden şeetmemişim.
İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum. Doğma büyüme buralıyım ama aslen Malatya’lıyım. Uzun zamandır gidemesem de memleketimi severim. Bir firmada satınalma işi ile iştigal ediyorum.
Hobiye bundan 3 ya da 4 sene önce facebookdaki bira yapım gruplarına denk gelip merak salmıştım. O aralar ithal biralara da merakım vardı ve damak yavaş yavaş efes-tuborg kuşatmasından kurtuluyordu. 3-4 kit yaptıktan sonra bir biab yapım videosu izledim, detayları araştırırken burayı buldum. İşte o an hayatım değişti
Sağolsunlar buradaki abilerimiz yardımı ile reçete yazmayı, süreçleri öğrendim. Maddi kaygılarla girdiğim iş zamanla hobiye dönüştü. Hala çok amatör düzeyde ve küçük partilerle üretim yapmaya devam ediyorum. Kalkayım bir bira açayım en iyisi
Merhaba bendeniz Çorum’da doğdum. Üniversiteyi Zonguldak da okudum. @cNoyd kardeşimle de orda tanıştık. Konservatuvar yaylı çalgılar yapımı bölümü mezunuyum. Kamuda müzik öğretmeniyim Mardin de görev yapıyorum.
Bira yapımına birkaç kit birası ile başladım. Ardından tam tahıl bira yapımını araştırırken bu forumla tanıştım. İnanılmaz şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Paylaşımlarınızı gıpta ile takip ediyorum.
Bendeniz doğma büyüme İzmirli, 1979 doğumlu, iki çocuk babası bir eytliyim. Hobiye biraya yapılan büyük zam sonrası butik biranın kitlerini keşfederek başladım. Butik biranın forumu ve sonrasında kurulan bizim forumu neredeyse bir yıl boyunca sadece okuyarak takip ettim ve sonrasında tam tahıla geçtim. Bu forum sayesinde çok özel insanlarla tanışıp güzel zamanlar geçirme fırsatı buldum. Alkol zamlarına tepki olarak başlayan süreç zamanla hobiye dönüştü ve bu forum sayesinde de özel bir topluluğun bir paydaşı oldum. İyiki bu forumu keşfetmişim.
Hiç öyle tevazu gösterme @menegin ne kadar iyi olduğunu aldığın ödüller gösteriyor zaten
Bir kaç sene önceki hızda bira yapmaya ve araştırmaya devam edemiyorum şu anki araf durumundan… Pek yakında başlığın “nereden” kısmına bir güncelleme yapmayı ve eski günlere dönmeyi bekliyorum, belki de yeni tadım mekanımız bizim teras olur kim bilir
Aaa, üzüldüm bak şimdi tanışabilirmişiz, Ceren Hocanız eşi Tayyar’dan (arkeolojide hoca) doğru arkadaşımdır. Gerçi Bursa’ya taşındılar.Ne zmn ayrıldınız şehirden.