Tekrar merhaba. @anon79215167 hocam selamlar. Emrivaki olmaz tabii ki seve seve anlatırım fakat reklam vererek işi başka boyuta taşımız oluruz, bunun için de hazırlık yapmam gerekir, sunum yapabilmek için. En önemlisi içmiyorken karşınıza çıkmam gerekir . Şu an bu beni zorlar, zorlamasının da yanında keyfi yaptığım bir işi başka boyuta getirmek istemediğim için bundan hoşlanmayabilirim.
Göbeklitepe konusunda da eğer yeterli veri olsaydı Dogfishhead çoktan B.C 10000: Shamantouch gibi bir adla çoktan çıkarmış olurdu . Biramı yudumlarken sohbet sırasında diğer “kafa yapıcı” maddelerin tarihsel etkisi üzerine yani aslında keyfi olmayan şekilde tüketilen biranın asıl amacı üzerine konuşabiliriz. Tabii yaptıkları “kötü biranın” nasıl yapıldığına kaynaklardan bildiğim kadarıyla değinebilirim ama bu konuda en muazzam kaynakların Mısır’da olduğunu ayrıca belirtmek isterim.
Dediğim gibi bunu sunum haline getirmek ayrı bir iş olacaktır. Belki o konuşmalarımızın sonucunda “ya bunu daha detaylı sunum gibi yapsak mı?” sonucu çıkarsa çalışıp karşınıza çıkabilirim.
Sevgili @Baltazar buraya uzun zaman sonra yazdım belki bu arada taşınmışsınızdır. Bu işten anlayan birileriyle karşılıklı oturmayı çok ister ve keyif alırım. Size özel mesaj da yazacağım. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum, çok yardımcı olduğunuza da tekrar vurgu yapmak isterim.
Selam Ufuk ben İzmir’den, 2013 yılında başladığım evde bira yapma serüveninde inişli çıkışlı zamanlarım oldu ki o zamanlar TR de kit bile yoktu herşeyi yurtdışından getirtiyordum.
2014 yılında belki de TR nin ilk evde bira yapanlar buluşmasına katılan 8 kişiden biriyim ki katılanlar arasında Fermantasyonmarketin kurucusu Sema hanım, Butik bira kurucusu Taylan falan da vardı.
Tam tahıl ile başladığım bu serüvende arada kitlerle devam etmek zorunda kalsam da uzun bir süredir tam tahılla devam ediyorum.
Tütün teknolojisi mühendisiyim uluslarası bir tütün firmasında üretim sorumlusuyum.
Uzun zamandır foruma üye olmama rağmen bu başlığı nedense gözden kaçırmışım.
Adım Recai İkinci. 46 yaşındayım, turizm işi ve eğlence sektörüyle uzun yıllar uğraştıktan sonra emekli oldum. İstanbul Şile’de yaşıyorum. Bir kaç hobiyle ciddi anlamda haşır neşirim. Bunların arasında son zamanlarda ağır basanlar ahşap ve plastik temelli ölçekli her türlü deniz, hava ve kara araçları modelciliği ve ev biracılığı.
17 yıllık İznik yaşantısının ardından yaklaşık bir ay önce Datça’ya taşındım. Taşınma sürecinden dolayı en sevdiğim hobiler olan bira, şarap, peynir, salça, sirke vs yapmaya uzunca bir süredir devam edemiyorum ve ne yazık ki bir süre daha bu bekleme durumu devam edecek. Şimdilik bir düzine kedi ve köpeğimizle yerleşmeye çalışıyoruz.
Yolu bu tarafa düşüp de sohbet muhabbet arayan dostlara duyurulur…