Şart değil de birasız bir arkadaşa yardım edip sevap puanı kazanma şansı diyelim ![]()
Malumunuz üzre; ismimden belli yaptığım iş. Araç kullanırken trafiğe konsantre olmak gerekiyor. İlk fırsatta detayları yazacağım. Anlayışınıza sığınarak selam ve sevgilerimi sunuyorum.
Merhaba arkadaşlar. Ulaş ben Antalya’dan. Öğretmenim ve 3 yıldır tam tahıl bira yapmaya çalışıyorum. Zafer doğan in makinesini kullanıyorum. Güzel bir hobi edindiğimi düşünüyorum ve hele de mahsül beklenildiği gibi çıkınca iyiki bu işe girmişim hissini yaşayarak diğer kaynatmayi iple çekiyorum ![]()
![]()
Aramıza hoşgeldin Ulaş
Antalydaki sayımız artıyor
Hoşbuldum hocam. Teşekkürler
Foruma yeni geldim. Umarım canlı bir forumdur burası.
yaklaşık 2 yıla yakın süredir evde bira yapıyorum. Çok fazla yerim olmadığı için kit birası yapıyorum şimdilik. Hazır kitleri mayalıyorum, son 3-4 seferimde ekstradan dryhop yöntemi ile mayalama bittikten sonra torba içinde şerbetçiotu ekleyip 3 gün bekletip öyle şişeledim, gayet güzel oldu. Şu an kovada 16. gününde Butik Bira İPA kiti var, yarın şerbetçiotu ekleyip cuma günü gibi şişelemeye niyetliyim.
RAPT PILL cihazını almıştım elektronik cihar kurcalamayı severim diye, gayet güzel iş görüyor, örnek alıp ölçmeye gerek kalmadı, 2 saatte bir veri gönderiyor, ben de kovanın yanına gitmeye gerek kalmadan bilgisayarımdan durumu izleyebiliyorum.
son kitim 1.046 ile başladı şu anda 1.007 oldu, dün de 1.008 olmuştu, artık mayalanma iyice bitti kabul ettim, yarın dry-hop zamanı.
Öncelikle hoşgeldiniz.
Canlılık dönemsel olarak değişse de en hareketsiz sezondayız denebilir.
Genel olarak forumda tam tahılla ilgili daha fazla kaynak bulunabiliyor. Aslında kitlerle bir çok değişik denemelerin yapıldığını yabancı forumlarda görüyorum. Bizde hava kilidinin çalışmamasıyla decoction yapımını tamamlayanlar arasındaki arkadaşlar nedense foruma pek uğramıyor
Forumu şenlendirecek olanlar üyeler aslında.
Tekrar hoşgeldiniz…
Bence deşifre edelim
@Gulendam @ers @Msk @magunay @Sehirkackini @Ozerrock @Apo_Cinar @Homemaltster @Taxym @Alpayc ilk aklıma gelenler ,bu arada
İzevbirden arkadaşlar, bizim ekip her yarışma ve organizasyonunuza destek veriyoruz ama sizleri buralarda pek göremiyoruz, başkana da ileteyim @BiraMann
Teşekkür ederim.
Artık bu sosyal medya devrinde forumların pek canlılığı kalmadı ama yine de bir forum var olması güzel. Çoğu forum 3-5 kişi ile dönüyor. Buna yapacak bir şey yok. Arada fırsat buldukça yazarım.
Ben kovadaki dün 1.007 graviteye geldi 17. günde, 50gr golding şerbetçiotunu küçük bir tencerede yarım litre su kaynattım, 80 dereceye soğutunca şerbetçiotunu torba ile içine atıp 3 saat beklettim, oda sıcaklığına gelince kovaya torba ile şerbetçiotunu ve tenceredeki suyu döktüm kovayı kapattım. bakalım, cuma günü şişelemeyi planlıyorum.
@espressodelisi hosgeldiniz.
@Durul hocam
Şahsım adına , hemen hergün foruma bakınıyorum. Eski gönderileri okumaya çalışıyorum ama çoğu zaman kendimi sorulara cevap verecek yetkinlikte görmediğimden geri planda kalıyorum. Yaz tatili bitimiyle birlikte , kaynatma sezonunu kısa zamanda açarak deneyimi mi paylaşma sözüm olsun.
Uğur.
Kendi adıma güncelleme yapayım yaklaşık 2 sene süren iş değişikliği (hayvan satmayan petshopumuzu üzülerek kapattık ve okuduğum bölümle ilgili olan dijital pazarlama işine geçtim) ile ilgili süreçlerden sonra gerçekten burnout olmaya çok yakın bir dönem geçiriyorum tabiki bu yoğun dönemde neredeyse hiç bira yapamadım ama artık hobime geri dönmek istiyorum tabiki ilk iş tam tahıl planlamaları ve ekipman araştırmaları başladı. Sonra da foruma tekrar merhaba deme zamanı geldi.