Oradan Buradan Taşınanlar

Tencere tava kullanılmasını destekleyen demiştim ama onda bir kötü niyet yok. Dediğim gibi bende tencere tava kullanıyorum. Ben aslında sizin yobaz demenizi ironik buldum, onu anlatmaya çalışıyordum.

Bu işin yobazı. Yani ev bıracılığından bahsettim. Yobazlık… Israrla birşeyi savundu, bira makinesi kullananları ilah kullanmayanları da kötü gösterdi diye kullandım. Kötü bir niyetim yoktu. Ya da argo kelime kullanmadım.

Bu ne snopluk yaw :smiley: . Gayet saygılı, seviyeli bir fikir beyanı var katılsakta katılmasakta. Parmak gösterip tüü kaka demeye, olayı da büyütmeye gerek yok.

3 Beğeni

Cevap direk muhatap mesaja verilmediğinde hatlar karışabiliyor. Sıkıntı yok aslında bende bazen genel gidişatı kaçırabiliyorum. Aslında arkadaşın şerbetçiotu yetiştirmesi olayını merak etmiştim tam akşamın başında o konu hakkında birşeyler yazacaktım ki iş tencere, tavaya döndü :rofl:

2 Beğeni

Konu ne uzamış.
İster tencere ister makine farketmez, kim kendi zamanını ve kas gücünü nasıl tüketmek isterse onu seçsin, tek söyleyeceğim yeter ki ekmek mayasından bira, nohuttan şarap, yabani şot falan kimseye referans olmasın. Forumdakilerin öncelikli amacı ucuz yollu kafa yapmaktan çok öte bir yerde. Bir kaç yerde cümleler geçmiş, değinmeden geçmek istemedim.

6 Beğeni

Fg nin kaçla biteceği mayşeleme sıcaklığı ve mayayla alakalıdır, dry hopun fg ile bir alakası yoktur, kova içindeki oksijen dediğiniz şerbetçi otlarının çözünürken çıkarttığı kabarcıklar anladığım kadarıyla, değişik yaklaşımlarınız var ki bazılarına katılmak gerçekten imkansız.

1 Beğeni

Yukarıdaki ifadelerin hangisi size sert geldi?

1 Beğeni

Doğrucu davut olmayalım mı, yanlış olduğu kesin yaklaşımlarınn doğru ve kesinmiş gibi gösterilmesine yorum yapmayalım mı, bunları söyleyince dilimiz sert mi oluyor, karşı karşıya konuşuluyor olsa böyle gelmeyecek ama yazınca böyle algılanıyor o da insanların birbirini tanımamasından, böyle giderse kısmı sizin kişisel yorumunuz tabi ama biz forumumuz da binlerce kişiyle dolsun, on yüzbin baloncuk çıkmıyor dakikada şu kadar baloncuk çıkıyor tarzı konuları konuşmak istemiyoruz zaten, bilgiye dayalı paylaşımlar, reçeteler , sorunlar vb yazılsın çizilsin istiyoruz, nicelikten ziyade nitelik peşindeyiz yani, yararlanmak isteyen herkese de açık bu platform.Yaşın ilerlemiş olmasının alakasını da kuramadım ayrıca

8 Beğeni

Ben de mi Davut’um? Ama hani ben gençtim?

Ben de burada @menegin‘ e katılıyorum. Biz sözlük yapmalıyız. ( mecmua demiyorum artık bakınız)

4 Beğeni

huysuz ihtiyarlar yerine kondunuz hadi bakalım :smiley:

3 Beğeni

Açık fermantasyon için bizim fermantasyon kovaları değil de aslında sığ ve geniş kaplar gerekiyor ve üzeri asla bezle bile kapatılmaması lazım, bizim kovalarda da olur da amaçlanan hedefe uygun şekilde bu fermantasyonunu denemek lazım. İster kapalı, ister açık, ister üzeri örtülü her şekilde bira oluyor zaten, önemli olan bu uygulama ile hedefimiz ne olmalı. Valla bir de yukarıda birayı kevgir ile karıştırdığınızı okudum, asla ama asla biranızı karıştırıp içine oksijen ilavesi yapmamanızı ben değil bütün bira kitapları yazar. Bir de şerbetçi otunu da bu şekilde havalandırmak da aslında şerbetçi otunun aromasını biraya daha fazla vermiş olmuyorsunuz, aksine birayı havalandırarak dryhop esnasında biraya geçecek aromayı azaltıyorsunuz, birada kalmasını istediğiniz yağlar gaz çıkışı ile havaya karışıyor.

6 Beğeni

Valla ben yaşlanmışım…
Polemiğe girecek enerjiyi bile bulamadım kendimde.
Bay doğru ile yanlış İsmail diye bir şey var mıydı, hani İkinci Cihan Harbi’nin hemen ardından Netflix’e gelmişti?
Bi dakka bi dakka, Erol Evgin’in söylediği şarkı mıydı yoksa?
Amaan boş ver… Çevre Dostu AVM ödülü verilen Gordiyon’un yeri de elma bahçesiydi eskiden.

@Baltazar, benden duymuş olma ama bi çalışma var.

6 Beğeni

Aaa abi yaşıyormuşsun sen :slight_smile: Tabi ihtiyarlık zor, yağmurlar falan, dizler ağrıyordur şimdi :slight_smile:

2 Beğeni

Ya sor ma Uğurcuğum…
Battaniye örtüyorum.

Bu arada, aklıma gelmişken şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, o heykel orijinali değil. Orijinali bir müzede duruyor.

3 Beğeni

Ay ne güzel diyeceklerime tercüman oldun. Ben @BoBo cismini uzun süredir görmedim. Bence yapay zeka olabilir.
Eğer vücut sahibi ve kireçlenme-romatizma varsa tanıdığım romatolog var Yardımcı olurum

3 Beğeni

Özelden görüşelim.
Yapay zeka taktırmak için çalışmalarımız devam ediyor ama yeni teknoloji, pahalı biraz.
E o kadar yılın emeği, üç beş kuruş geçecek ele, insan kolay kolay harcayamıyor.
Tıbba hürmetimiz her daim var.

1 Beğeni

Z kuşağı mı desem Y mi desem hocam bir nefes alıver :sweat_smile:

1 Beğeni

Neyse ki o “yaşlılar” olmasa, bu forumun da olmayacağı iyi biliniyor :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Üslupta ne var arkadaş bi söyle de öğrenelim bu YAŞ” tan sonra, senin atıp tutmana yol vermemek yanlışını söylemek üslupsuzluksa boşuna arama bu forumda üslup bulamazsın!!!

1 Beğeni

Sevgili arkadaşım seni tanımam, aynı zamanda Durul ile de 1-1 tanışmışlığım yok. Senin de fazlası ile alıngan olduğunu söyleyebilirim, sende dikkat edersen yorumları algıladığn şekli ile saldırgan bir üslup kullanıyorsun. Durul bir yorum yaptı, senin yorumunu belki beğenmedi, ama kişisel bir saldırı, ağır bir dil,hakaret vs görmüyorum, eleştir yaptı. Eleştiri sen fazla mı acaba üzerine alıyorsun diye düşünüyorum. Bazen uzatmak değil, durmasını bilmek lazım. Bir de sanki bir durum olmuş da 10’larca kişiyi soğutup forumda uzaklaştırmış gibi bir cümle sanki gereksiz bir savunma şekli oldu. Bence bir bira içi biraz ara ver bu konuya…

4 Beğeni