Brewer’s Gold da var elimde ama ben de ondan pek emin olamadım aromaya etkisi olur mu diye yüzden aynı soydan hoşuma giden Perle yazdım.
Aşağıdaki reçeteyi kaynatmayı düşünüyorum.
Fakat elimde uygun maya olarak sadece 1084 var. O da çoğaltmadan alındı fotodaki gibi 2.5 senedir tüp içinde +4 derecede bekliyor. Sizce hayır gelir mi? Mutasyona uğramış mıdır? Canlı mı değil mi diye kontrol edip çoğaltmaya değer mi? Ne dersiniz?
Cascade 60 dkde yazık olur. Bence onu hopstand veya dryhopa alabilirsiniz.
90dk kaynatmak bu reçete için gereksiz ayrıca otların sıralaması doğru değil
Dogru sırayı alabilir miyim? Teşekkürler.
Mayalar 4haftadan sonra canlılığının %50 sini yitiriyor.Ki sizin maya miktarınız bir hayli az görünüyor ve süre bence +4 derece için fazlasıyla uzun.Sağlam kaldıklarını çok zannetmiyorum:/
Bilgi için teşekkürler, Ben de öyle düşünmüştüm. Piyasada İngiliz maya sadece S-04 veya muadilleri var. Mecbur S-04 alacağım artık.
Amerika stili bira yapacaksanız saaz anlamsız olmuş o arada. Elinizde hangi ottan ne kadar var bilmiyorum ama başlangıçta acılık otu, cascade ile flame out veya dry hop daha mantıklı olur .
Saaza gerek yok bu reçetede hatta willamenteye de, yerlerine ikame amerikan otları tavsiye ederim
Melanoidine gerek var mı
Aslında çok gerek yok. Fakat elimde açık 220 gr kadar var. Karameli desteklemek için kullanmak istedim. Çok abes kaçar dersen çıkarıp amberi ve münihi artırabilirim.
Abes diye bir şey yok yav bu işte, british strong ale, alman melanoidine gerek yok bence sadece, yani decoction yerine kullanılan bir malt üşenenler için aynı zamanda fg yi de yükseltir, tercih tabi ama ben kullanmazdım, 220 gram neticede, afaki bir fark da yaratmaz ama bir alman birasına saklardım ben
Çıkartırım abi o zaman, alman birası hiç yapmadım ama yaparım bir ara
Şöyle bir şey yapayım diyorum ama. Elimde olan malzemeler aşağıda ekleme çıkarma tavsiyeniz olabilir mi?
wayermann carapils 1.6 kg
wayermann melanoidin 0,2 kg
wayermann pilsen 41 kg
wayermann pale ale 25 kg
muntons maris otter 5 kg
wayermann caramunich1 1.87 kg
wayermann munich1 1.667 kg
wayermann viyana 1 kg
wayermann bugday 2 kg
diy pilsen 4 kg
pirinç kabuğu 1kg
brewer’s gold 150gr %9-%11.5
centennial 50gr %10
chinook 100gr %11.3
cascade 200gr %6
citra 100gr %13.4
simcoe 100gr %12.6
magnum 92 gr %13.9
amarillo 100 gr
hallertauer mittelfrüh 100 gr
aroma 50 gr
hallertauer mittelfrüh 25 gr
biradaş lallemand ale 12gr
biraburada US-05 10gr
biraburada S-04 10gr
vinomarket wb-06 10gr
butik bira bb-35 ale 11,5gr
butik bira bb-07 lager 11,5gr
Bence Amerikan maya daha iyi olabilir.
Bunun hemen ardindan bir APA yapayim dedim. Ayni malt tabani citra ve cascade ile. Onu us-05 ile yaparim diye dusundum aslinda.
Hepsini US 05 ile yapabilirsiniz.
English ipa için ingiliz otları olması lazım, bu aipaya kaynış
Otların menşei nedir dikkat etmedim açıkçası. maya s-04 ipadır düz mantığıyla hareket ettim. O zaman buna apa deyip us-05 kullansam daha iyi sanırım. Öneriler için teşekkürler.