Reçetem Olur Musun?

125 ibu bira yapmak istediğinize emin misiniz?

3 Beğeni

Ek olarak, 60dk 50dk ve 40dk şerbetçi otu eklemesi de birbirine çok yakın sanki.

2 Beğeni

Ben olsam Hitit malt kullanmazdım.
Mayşeleme sadece 67C 60dk olarak görünüyor bu malt ve bu mayşeleme programı ile pek verim alacağınızı düşünmüyorum.
Şerbetçi otu ekleme kademeleri de düzenlenmeli bence. dry hop, whirlpool vs yok sanırım? Ayrıca 125 Ibu baya bi yüksek.
Tavsiyem reçetenizi daha profesyonel bir reçete programında stile göre düzenlemeniz.

1 Beğeni

Kaynamanın başında eklenen şerbetciotları acılığı arttırmak için kullanılıyor diye biliyorum.
Kaynamanın başında fazla bitter olmaması için az ekledim.
Yaklaşık 200 gram otun büyük çoğunluğu son 15 dakika Aroma profili için. Belki yanlış bir uygulama yapmış olabilirim.

Sizce çok mu bitter olacak ? bilgilendirme için teşekkürler

Çok haklısın. hitit malt ilk kez deniyorum. 1045 i yakaladım diye şimdilik seviniyorum.

Yeni bir program buldum Grainfather şimdi orada tekrar düzenleyeceğim.
Desteğin için teşekkürler

1 Beğeni

Düzenlenmiş son hali

1 Beğeni

Ben senin gibi ilk başladığımda böyle acı ibusu yüksek bir bira yapmıştım. İçilmiyor. Zaten bitiş 1008. Baya kuru bir bira olacak. Daha dolgun bir bitiş olsa belki acılık ile başa çıkabilir bira ama yüksek bir dolgunluk olması lazım. Şu an imkansız. Bence sen o kadar şerbetçiotu kullanma. Bence ibuyu 30 falan yap. Kaynatmada kullanacağın otları 4te1 oranında düşür. İbu 30lara gelir. Dryhopa aynen devam et. Zebil olmasın emeklerin diye söylüyorum.

3 Beğeni

Kaynatmanın sonunda ekliyorsun ama alfa asitleri yüksek otlar bunlar. Acılık çok yüksek çıkıyor o yüzden.

2 Beğeni

Buradan döndürmek istesek mesela. Ne yapmali?

Şuan fermenterde 1. Gün.
Salliyorum malt özü ekleyip ikinci bir fermantasyon
denenebilir mi?
Veya elimde bolca kurutulmus dilim hindistan cevizi ve mango var eklenebilirr mi?

Elindeki fermenterdeki birayı 2ye ayıracaksın. 27lt 1045og şerbetçi otsuz mayşeyi 2ye ayırdığın bira dökeceksin. Tabi bunu yaparken dikkatli olmak lazım. Oksidasyon ve kontamine olmaması için. Böyle yaparsan ibu yarı yarıya düşer ama 54lt birayı ne yaparsın bilemem. Yada meyvesuyu falan ile acılığını kırar içersin belki.

1 Beğeni

Boşa telaşa gerek yok bence . Tahminimce o kadar acı olmayacak. Daha once 230 gram citra ve magnum kullanmistim. Zombi dust clone ipa icin. Bu 30 gram daha az.

Her zaman iki ayri fermenter kullaniyorum. maya karakterlerini gözlemlemek icin ikisinde de ayri mayalar kullandim Partilerden birini cornelius a aktarirken pilsner sade malt özü ekleyip ikinci bir fermantasyon baslatabilirim.

Tam tahil bira hobisine girişmemin en büyük sebeblerinden biri de bu deneysel çalışmalardan aldığım keyif ve ibu su yuksek biralar.

Sonuclari mutlaka paylaşacağım. Teşekkürler

4 Beğeni

Zehir ipa v2 :))))))

3 Beğeni

108 ibu’yu geçerek, 128 ibu ile forumun yeni ibu lideri.

Bekliyoruz. :beers:

5 Beğeni

Double ipa için bile 100 ibu üst limit ve orada da og alt limiti 1065 , içini çok zor bir bira olacak, yine de bu işlerde yanlış diye bir şey yok, deneyimlerle öğrenilecek

5 Beğeni

Fermenterlerin bulunduğu oda yakima vadisi gibi kokuyor. heryer buram buram şerbetçiotu :upside_down_face: :slightly_smiling_face:

Sanırm tek bir çıkış yolu kaldı onu deneyeceğim.1.5 kg sade malt özünü fermentere ekleyim og yi yükseltmeyi düşünüyorum bakalım. Ortalama 1071 Og gibi oluyor .

Şimdi geldik diğer meseleye, Elimde yine Hitit malttan 5 kg buğday maltı var onu da bugünlerde değerlendirmek istiyorum. Daha önce hiç buğday birası deneyimlemedim. Sağdan soldan araştırarak şu şekilde bir reçete hazırladım. Maya konusunda fazlaca bilgi var desteğinizi bekliyorum . teşekkürler

Yarı yarıya buğday ve pilsner yeterli
Step mash güzel oluyor
Decoccion hoş duruyor

3 Beğeni

maya konuusnda düşünceleriniz nedir?

1.5 kg maltözü ile 6.8 alkollü çok yüksek acılıklı bir bira olur, 1.5 kg maltözünü 8 litre su ile seyreltip eklerseniz hem acılık biraz daha azalır, hem de hem de alkol 5.3 civarında olur.

3 Beğeni

Süper bir bilgi :smiling_face_with_three_hearts: mutlaka deneyeceğim

1 Beğeni