Şaraplık Üzümden Kültür Mayasıyla Adım Adım Şarap Yapımı

Hiç şüphe yok ki bizim de temennimiz bu sevgili dostum.
Kayahan ne demişti? “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz!”
Afiyet olsun şimdiden.

12 Beğeni

Şarabımız mayalanmanın üzerinden tam 7 gün sonra 990-995 aralığına geldi. Bu süreçte genelde 22 derece civarında tuttum.

Güzelce sıktıktan sonra 7,5 kg cibreden yaklaşık 6,5 lt şarap elde ettim. 1,5 lt pette olan aktarım kayıplarını yerine koymak için yedek oldu bana.

Şimdilik hava kilidine alıp yarına kadar çökelmeyi bekleyeceğim. Daha sonra ilk aktarımı ve %10luk pmsyi ekleyip 1-2 ay kendisini unutacağız.

3 Beğeni

Pms i 0.1 Gr/lt oranında mi kullanıyorsunuz?

20 litreye 1 gr üzerinden oranlıyorum.

1 Beğeni

Bu sene yapmıcaktım kg 5tl olunca dayanamayıp 50kg aldım çok çalışmak lazım çok :man_facepalming:

3 Beğeni

Kilosu 5 lira olan üzümün cinsi ne acaba?

5tl iyi bulmuşsunuz.

Ben öküzgözü alacağım, fiyatını sormadım ama 7-10tl arasında gidiyormuş.

İyimser bir tahmin bahsettiğiniz.
Öküzgözü bağ teslimi 15 TL fiyat geldi bugün.
Haldi, nakliyeydi, 18-19 TL minimum.
Ankara teslimi Şiraz aldım ben, 24,85 TL.

1 Beğeni

1 Beğeni

Belki de çok ketumsunuz ama cinsini bilmiyorsunuz diye tahmin ediyorum…
Ölçüp yoğunluğun kaç çıktığına bakmayı ihmal etmeyin lütfen.
Kolay gelsin.

Hocam bilsem cinsini yazarım ölçümünde resmini koyucam 1096 1100 arası çıktı ilk ölçüm

3 Beğeni

E bu 5 liralık üzümden biz neden bulamıyoruz

İzmir den isteyen varsa ulaşsın bana 1 şişe komisyon ücretiyle haftasonu temin edebilirsiniz yarın alırsınız üzümü

05331502001 benim numara

Yuh olaya bak. 5 tllik üzümden 1100 og çıkmış. Önümüzdeki 1-2 gün içinde istanbul’a yolunuz düşer mi :smiley:

1 Beğeni

Ben bu sene 22 tl’den daha ucuza şaraplık üzüm bulamadım.

Fotoğrafa bakılırsa sofralık kokulu üzüme benziyor ama tadmadan bilemeyiz, eğer tahmin doğruysa gürcü/meyve şaraplarına benzer bir şey ortaya çıkar.

1 Beğeni

Biz de İzmir’de bu sene 20+2 (patlatma)22 TL’den cabernet sauvignon aldık. Öyle ucuz bir üzüm karşımıza çıkmadı OG’de 1.080 civarıydı).

1 Beğeni

Kavacık köyünde her sezon en ucuz fiyatları bulabilirsiniz gezmek içinde güzel bir köy👍

3 Beğeni

bugun izmir efemçukuru koyunden 60 kg alfons aldim. 5 tlden. brix olcnedim henuz ama dun alanlar 1100 oldugunu söylüyor. pazartesi patlatacagim. isteyen olursa iletişim bilgilerini paylasirim.

1 Beğeni

1100 OG ölçülen üzümler varsa ve 5 liradan alınabiliyorsa, önümüzdeki sene için Ankara’ya minimum 10 ton kadar alabiliriz.

2 Beğeni