Sohbet Muhabbet

Aslında tam tersi, küçük balığı manyetik karıştırıcı daha iyi tutuyor ve kolay bırakmıyor. Küçük balık büyük hacimlerde zorlanacağı ve girdap daha az olacağı için daha büyük balıklar tercih ediliyor. Ben küçük balıkla daha iyi verim aldığımı söyleyebilirim.
Manyetik karıştırıcı ile maya çoğaltmada bira yapımındaki gibi ilk oksijen önemli. İlk 1 saat daha hızlı devirde çalıştırarak bol oksijen almasını sağladıktan sonra düşük devirde devam etmek önemli. Ne zaman dönme zorlaşmaya başlıyorsa o zaman hız ayarı arttırılmalı. Tekrar dönme kolaylaşıp krausen söndüğünde de zaten işlem de bitiyor. Bu şekilde normal oda sıcaklıklarında 48 saat civarında işlem tamamlanıyor. Tabii ki mayşe ve maya miktarı da en önemli etken.

5 Beğeni

Bende dümen şeklinde olandan da var. Döndüğünde erlenin içinde tufan çıkarıyor. Ama ne yazık ki sürekli dönüşünü bir türlü tutturamadım.

IMG_5687

2 Beğeni


Daha önce bu kupa bardağı denemiştim 330cl olduğu için az geliyordu ama iş gördü.

3 Beğeni

Teşekkürler cevap için. Krausenin sönmesini beklemem gerekiyor o zaman işlemi bitirmek için. 24 saat olmadı henüz durum bu

3 Beğeni

krausen söndü

2 Beğeni

Ali meydan köyüne gidip geliyor musun? Oradaki fırından biberli ekmek siparişi verebiliyor muyuz :slight_smile:

Abi benim ev meydan köyüne 2 km uzaklıkta. Hergün oradayım. Bizimkiler tandırı yakınca yaptırıyorum valla :sweat_smile: fırın da zaten teyzemlerin. Harcını ben evde kafama göre yapıp onlara veriyorum.

Yaptırırım yine ama sana nasıl ulaştıracam :smiling_face:

Yok maalesef Bizim aklımızdaki fikrimizdeki oranın biberli ekmeği.

Valla kalite her yıl düştü, aklında mı halen senin?

Valla hemen yaptırır paketleme yaparım fakat yolda ekşir iyi bir ambalaj ve dondurma yapılırsa gelir mesafe fazla değilse harika olur ya da bu sene bir buluşma daha yapalım :sweat_smile::sweat_smile: çok harika olur

Biberli ekmek hazırlatacaksak iki tane de ben isterim.

Yapan değişti çünkü, o fırın iyi yapıyor.

3 saatte biberli ekmek ekşimez :wink:

Baş tacı abi yaparız :hugs:

1 Beğeni

Sen Gazianteptesin değil mi abi? :sweat_smile: Yetişir ozaman. Hangi fırın olduğunu söyleyin hemen giderim oraya

1 Beğeni

Merhaba bu cider kitini deneyen var mı arkadaşlar?

Öncelikle kusura bakmayın, doğru başlığa sorup sormadığımdan emin değilim.:sweat_smile: ortalama olarak Türkiye’de erişebileceğimiz en hızlı fermantasyonu sağlayan maya hangisidir? Yaz bitmeden bira tamamlamam gerekiyor.:sweat_smile: kveik mayalar haricinde soruyorum çünkü sorunumun müsebbipi zaten o lanet mayalar.

Hocam cider kitiyle alakalı başlık yok malesef yöneticilerde yeni başlık açma dediler Nasıl bir forum anlamadım labirent gibi onu buraya yazma yeni başlık açma felan neyi nereye soracağımı şaşırdım :joy:

Öyle bir maya yok, ya da ben duymadım. Hızlı çalışmasını sağlayan başka etkenler var, basınç altında fermentasyon, daha fazla maya, ya da yüksek sıcaklıklarda çalışma gibi. Bir ara oyl 200 efsanesi vardı mesela, ama aslolan 29⁰C lerde sorun çıkarmamasıydı. Kveiklerin meşhur olmasının sebebi de oydu, 35⁰C lerde çalışmasıydı.

Başlık açılmasına karşı çıkan yok, aynı sorunun bir kaç yerde sorulmasına ya da hiç araştırma yapmadan konu açılmasına karşı çıkılıyor. Sonuçta burası bir forum, herkes bilgisi ya da deneyimledikleri ölçüsünde yardımcı olabiliyor. Siz bir soru sorduğunuzda karşınızda yanıtlayacak bir yapay zeka yok. O kiti kullanan birisi varsa zaten cevap yazacaktır. Kullanan yoksa nasıl bir yorum bekliyorsunuz?

Yukarıdaki arama tuşuna basıp arattığımda;


31 adet cider ile ilgili sonuç buldum.
Kiti kullananı görmedim, bunun için sizden özür dileriz. Daha önce gerek hazır elma suyuyla gerekse katı meyve preslerinden yapılan elma suları ile cider yapanlar oldu. Ama siz bu kiti alıp deneyimleyip sonuçları burada yazabilirsiniz, ya da beğenmediğiniz forumu bırakabilirsiniz. Ama elde olan bu maalesef.

5 Beğeni