Az zamlı, az enflasyonlu, çok sağlıklı, çok biralı bir yıl olsun
Herkese mutlu, sağlıklı yıllar dilerim. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte bir süredir yoktum fakat şimdi eve çıkmamla baya rahatladım.
Ayrıca belirtmek isterim, 3 Kafadar’da fabrikada işe girdim, 1 ay oldu. Bu hobiyi daha fazla sevmemde, benimsememde ve öğrenmemde forumun, sizlerin de katkısı oldukça büyük. Bu yüzden teşekkürü borç bilirim. Mutlu yıllar olsun herkese.
Biraburada serbetciotu mixleri cikartmis, %10-12 aa’li karisimlar 100gr 80 TL gibi, Acaba hangi otlar vardir, kaynamadaki kullanim yerleri nelerdir merak ettim
Umarım her zaman çok mutlu olur, sevdiğiniz bir işi uzun yıllar keyifle yaparsınız.
Size de çok güzel bir yıl geliyordur umarım.
Tebrik ederim, görevinde başarılar.
Vasıfsız elemana ihtiyaç var mı acaba? Beni de alsalar keşke.
Sen çok içersin olmaz o iş.
Abi bi dur, işime taş koyma
Malesef temennim tutmadı. Elektrik doğalgaz fln zam yağıyor.
Bazı arkadaşlar malt fiyatlarından şikayet etmiş forumda, bundan sonraki fiyat artışı ve alkollü içkilerdeki fiyat artışlarından sonra, bu fiyatlar bile kaymak gelecek. Saygılarımla.
sohbet diye yazdım, sohbetin akışı böyle değildi ama, yine de yazmak istedim.
Kombiyi kıstım, evdekilere üşüyorsanız bir kazak daha giyin dedim… Baştakilere kızınca da sinirden ateş basıyor o da iyi yöntem valla…
Ufaklık olmasa bende kısıcam ama benim asıl korkum elektirkten. %127 nedir ya.
Kaşıkla verip tencereyle alıyorlar…
Bizim üşümediğimiz yerde ufaklıklar da üşümez, endişeye mahal yok. Onlar da bizim gibi hümın biing, eğer doğuştan gelen özel bir rahatsızlıkları yoksa farklı muameleye de gerek yok.
Ben alıştırdım bizim kızı oda sıcaklığı 20 C üstüne çıkınca çok sıcak bunaldım diyor
Bizim ev de 22-23c civarı. 5 aylık bebek için iyi bu. Ama mevzu bu değil, bu ayarda bile 300tller ödemek zoruma gidiyor. Şimdi son zamla 400e yakınsayacak.
Elektrik tarafında 5kw altı kullanıyorsanız %52 zam var. Zaten evden çalışıyoruz diye 200e yakın elektrik geliyordu, şimdi 300 gelecek. Evde sabit çalışan bilgisayarla buzdolabı var. Tv açılmaz bizde. Bunu nası kıscaz.
ÖTV’ye gelen %47 zamın etiket fiyatına yansıması %60-%70 olur herhalde. Bira 25TL’yi geçer.
(Genelde Türkiyede bira hep 2 dolar civarındaydı. 2021 temmuz zammını es geçmişlerdi, yine o 2 bandına dönecek ama alım gücü çok azaldı)
PS: silmiyorum ama düzeltme yapayım. Şu an 18TL olarak gözüküyormuş biranın fiyatı. Bence bütün zincirde bir artışla 20yi geçer.
Sanırım artık mekanda rakı açtırmak yürek isteyecek. Çoğu küçük işletme de bu işten zarar görür.