Bizim forumda öyle mühendisler var ki uçak bekliyorum ben
Bu aralar biraz yoğunum ama ilgineceğim konuyla.
Ben yaptım da beton olduğu için uçamıyor.
Benimki uçtu da geri dönmeyi unuttu herhalde. Dünya çevresinde bir turu tamamlamasını bekliyorum.
bu 4lü paketteki birim fiyat tekli alıma göre uygun olsa 24 fln olur bence.
Şimdi düşündüm de, Özlem yapsa lövyeye örgüden kılıf, kokpitte dantel örtüler, çiçekler …
uygun fiyata koli kargolamayla ilgili bazı yöntemler varmış. fikir verebilecek olan var mı ?
Selamlar dolap.com var. @furkvnozdemir le küçük bir alışverişimiz oldu. İzmir’den İstanbul’a çelik fermenter gönderdi bana oldukça uyguna. Bir inceleyin isterseniz.
Normal. Çok karşılaştım. Onun için kalibre edilemeyen ölçme cihazlarına pek yüz vermemek lazım. Birkaç ay önce aldığım şu termometre resmen 5 derece geriden geliyor. Ucuz olduğu için değişimle uğraşmadım. Yerine gelecek olanın da ne kadar doğru göstereceğinden emin olamadım.
Ucuz ürünlerde kalibre edilebilirliğin bile faydası sınırlı tabii. Bir sıcaklıkta yapılan kalibrasyon, o noktadan uzak sıcaklıklardaki ölçümün doğruluğunu garantilemiyor. 0°C’de kalibre edilmiş termometre, mayşeleme sıcaklıklarında ±2°C farklı gösteriyor olabilir. O durumu da, şu ucuz etin yahnisinde tattım.
Öndeki 19c göstereni 30 tlye almıştım. Bira malzemesi sitelerinin çoğunda olan standart termometre.
Buna güvenmediğim için diğerini aldım. Bunun da sanırım kaynatmada göreceğiz doğruluğunu.
Merhabalar,bugün bir çılgınlık edip Paulaner,Schneider,Gara Guzu,Torch, 3 Kafadar derken 650 liralık çeşitli türlerde bira aldım.Merak ettigim bunların hangilerinde canlı maya bulunabilir? Daha önce maya devşirme deneyip başarılı olanlar var mıdır acaba bu biralardan? Ve hangileri uğraşmaya deger sizce?
Bende son dönemde aldığım 40 şişe schneider biradan toplayabilirmiyim diye düşünmüştüm. Dönem dönem deneyenler olmuş şişeden maya toplamayı ama çok verimli sonuç alınmadığını duydum. Aldığınız biralardaki mayaların eşdeğerlerini piyasada bulabilirsiniz bence. Belki schneider iştah kabartıyor ama dediğim gibi deneyenler pek tatmin olmamış. Afiyetle için bence
Shneiderden toplayan arkadaslar oldu evet.Elimde yeterince maya var ama özel bir maya yakalanabilir mi merak ettim.Mesela shneider hangi mayadır acaba? Wyeast 3068 den farklı mıdır ?
Gayet güzel maya topladık schneider den, hiç sıkıntı yok. O mayaları kullanan arkadaşlarımız da var. 3068 ile farklı mayalar, 3068 direkt muz veriyor, schneider de karanfil baskın.
Öyle çok da uğraştırmıyor ama en yeni tarihli 2 şişeyi seçip diplerini dökmeden tek şişede toplamanızı öneririm.
Bu arada schneider wlp351 ile eşdeğer.
Teşekkür ederim,denemekte fayda var.