Sohbet Muhabbet

Duble ipaymış

4 Beğeni

Lezzetlidir mutlaka. Bu adamların yaptığı bütün biraları lezzetli buldum. Köprü serisi dahil. Ama artık bunun fiyatı el yakıyordur garanti.

Acaba T harfini çekice benzetip etiketin orasına burasına gizlenmiş orak arayan aklıevvel var mıdır?

1 Beğeni

işte çekiç
image

işte orak :smiley:
image

3 Beğeni

Kaloride 1.liği kimselere kaptırmayız maşallah

9 Beğeni

Cl ve ml arasında fark var lakin

5 Beğeni

30ml bira icecek değiliz ya :wink:

Esasında alkolün kalori değeri 1gr’da 7kcal’dır, nereden ve nasıl geldiği önemli değil, her zaman 7’dir. İçeceklerin içerisindeki diğer maddeler fark oluşturuyor. Viski, tekila, vodka, vs gibi içecekler neredeyse saf etil alkol ve su karışımıdır. Bira ve şarap bunlardan farklı.

Bira haricinde birşey içeceğim zaman aldığım alkolün tahmini kaç gram etil alkol ve kaç biraya denk deldiğini kafamda kabaca hesaplarım. Ne kadar içmem gerektiğini ve nerede durmam gerektiğini az çok kestiririm. Bazen de 7 ile çarpıp kalorisini de hesaplarım :scream:

8 Beğeni

Bir kısım rakıcı arkadaşlarıma birayı sevdirdim. Zamanla daha hafif içki diye biraya ağırlık vermeye başladılar. Ama bir baktım, üç, dört, bazen beş şişe götürüyorlar bir akşam boyunca. O zaman yüzdeler üzerinden aldıkları toplam etil alkol miktarını hesaplattım kendilerine. Neyse, mühendis çocuklar, akılları yattı biranın alkol yüzdesi az diye şişe şişe içip de oh bu akşamı rakı içmeden atlattık diye sevinmenin yersizliğine.

3 Beğeni

Hiç dikkatimi çekmemiş valla, bir anda en hafif olduk :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Kırılmamış maltlarınızı hangi koşullarda ve ne kadar sürelerde saklıyorsunuz ?

10 litrelik pet şişede, ağzı kapalı, serin yerde. Süre konusunda bilgim yok.

5 Beğeni

Açılmış olanları tekrar vakumluyorum ve mutfakta güneş görmeyen bir yerde saklıyorum

1 Beğeni

Paketiyle (açılmış olanları iyice kapatıp) kuru, karanlık bir yerde saklıyorum.

6 yıldır tam tahıl yapıyorum, böcek, güve kurtçuk vs olmadığı takdirde (hiç bir maltımda yaşamadım bu durumu ki yaşadığım yer yazın rutubetli olur) SKT falan anlamam kullanırım…

6 Beğeni

Güzel uygulamaları kopyalayacağım o yüzden kamu oyu araştırması yapıyorum :smiley:

Çok iyi bir uygulama, sanırım hiç aklıma gelmezdi, hem de oldukça ekonomik bir çözüm…

1 Beğeni

10 litrelik pet şişelere nasıl dolduruyorsun? 5 litreliği kesip huni falan mı yaptın?

2 Beğeni

Kapaklı kovada. Hava almıyor.

1 Beğeni

Yok, büyükçe huni aldım gidip. :slight_smile: Aklıma gelse dediğin gibi yapardım ama.

2 Beğeni

Önce bu işe özel plastik kaplar alayım diye planlamıştım, üst üste konulabilecek şekilde yerleştirmek için ama çok pahalıydılar. Eh, su da alıyorduk zaten… Bir tür geri dönüşüm gibi de oldu.

Sanırım 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve çok stok tutuyor olmasam da herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca boş petin ağırlığını bildiğimiz zaman içindeki maltın ağırlığını ölçmek de kolay oluyor.

5 Beğeni

Ben de içme suyunu 1,5 lt petlerde alıyorum. Hep çöpe gidiyor onlar.
Şu an senin yönteme çok yakınım abi :slight_smile:

1 Beğeni

Ben ikeadan aldığım poşet kilitlerini kullanıyorum açılmış ambalajların iyice havasını aldıktan sonra.

8 Beğeni