Çöp derken geri dönüşüme demek istedin, değil mi?
Gerçi bizde çöplerden de toplandığı için çok sorun değil.
Bu arada, şişeyi geri dönüşüm kumbarasına atmadan önde iki bacak arasında sıkıştırıp kapağını kapatırsanız çok daha az yer kaplarlar…
abi maalesef bizim burada öyle bir imkan yok. yani bildiğin geri dönüşebilecekleri ayrı atabileceğin bir çöp yok. bende şişeleri biriktirip ayrı çöp poşetine koyuyorum zaten çekçekciler alıyor onları.
Eğer bulunduğunuz yer merkeze çok uzak bir nokta da değil ise Belediyenize yapacağınız başvuru ile atık toplama ile ilgili düşünüğünüz kumbaraları talep edebiliyorsunuz, bu talepleri genelde ciddiye alıyorlar. Biz İzmir’de oturuyoruz, bulunduğumuz yer yerleşim yeri dışı, talebimiz sonucunda bizim site önüne bile getirdiler, ancak daha sonra yolun uzak ve masraflı olduğunu söyleyerek 5-6 ay sonra geri aldılar. Sizde böyle bir ulaşım sorunu yok ise gelip yakınınıza bir yere geri dönüşüm kumbaralarından bırakabilirler. İnsanların kullanmaya başlaması biraz zaman alıyor ama bir süre sonra kullanan sayısı çoğalıyor.
Bira lobisi haberlerde bira kelimesi kullansınlar diye bunlara para ödüyor herhalde.
Aynen… Okudum, tam olarak anlatamamış.
Şeker pancarından fermantasyon ile etil alkol elde edip benzine alternatif olarak kullanılması benim bildiğim Brazilyada uzun zamandan beri var. Yani ev yapımı alkol ile araba çalıştırıyorlar.
Bu makale daha çok metan hakkında. CO2 ve H2 fermente ediliyormuş… Hidrojeni üretmek için bir enerji zaten harcanıyor, yani bedava gelen birşey değil. Sonra hidrojen doğada tek başına bulunmaz, olmayan birşey ile fermantasyon nasıl oluyor? Burası eksik.
Bu arada 2 ekleme yapacağım:
-
AB Rus gazına alternatif olarak ısı pompalarını deniyor. Isı pompası = Klima, klimayı ters çevirirseniz soğutma yerine ısıtma yapar. İngltere ve Hollandada yeni evlerde zorunlu sanırım.
-
Hidrojenli arabalar Türkiyede pek konuşulmaz ama elektrikli araçların yerini hidrojenli arabalar alabilir. Batı Avrupada hidrojen satan yakıt istasyonları mevcut. Yeni nesil araba rekabeti elektrikli arabalar ve hidrojenli arabalar arasında olacak. Uzmanlara göre ikisinin de şansı %50.
Bu dünyanın yaşanabilir bir yer olması tek şekilde mümkün bence: Daha az tüketmek.
Ve tabii nüfus planlaması.
Bir VHS-Betamax rekabeti daha yaşayacağız yani
Öyle diye diye tersine evrim oldu. Şimdi onun sonuçlarını yaşıyoruz.
Yakıt olarak hidrojenin ağır vasıta taşımacılığında kullanılması düşünülüyor.
Tüpraş önümüzdeki 10 yıllık dönemde hidrojen yakıtı için yatırıma başlayacağını duyurdu.
Diğer yandan enerjideki yeşil dönüşümle ilgili önemli sıkıntılardan biri maliyetlerden dolayı (kullanılan lityum, nikel, bakır vs dolayısı ile) geçişte yaşanacak sıkıntılar. Sonuçta bunlar da doğal kaynaklar ve maliyetleri yüksek, dolayısı ile yeşile geçiş süreci, pandemiyi falan unutturan dünyanın yepyeni sorunu olan enflasyonu daha da azdırmak için birebir.
Dünyanın zengin azınlığı yeşil enerjiye geçmek için maliyetlere katlanabilecek güce sahip olsa da çoğunluk yine eski usul enerjiye muhtaç kalacak.
Çare @BoBo nun dediği gibi nüfus planlaması.
Ankara içinde bira şişesi temin edebileceğim bir yer veya kişi var mı? Kova mayalanmada son 1 haftam kaldı kendi ev civarımda bulamadım şişe satan yer. (mamakta oturuyorum)
selam
bu tarz gönderileri sohbet muhabbet başlığın a yazarsanız daha iyi olur. konu kirliliği oluşmamış olur.
En kolayı Tekel bayiilerine sormanız.
Ücreti karşılığında almak istediğinizi de vurgulayın ama.
Daha erken söylemiş olsaydınız biriktirirdim size ama çok uzak yerlerde oturuyoruz.
Ne biberi onlar acaba
Carolina reaper
Habanero
Jalapeno
Cayanne( Arnavut biberi)
Ekilmeyi bekleyen 3 burun köy biberi var.
Hani bana, hani bana
Carolina reaper tohum olarak yok maalesef ama diğerlerinden göndereyim pazartesi. Viyol istersen 48li göndereyim ya da pet bardağa ekersin.
Mustafa yollayacak sağolsun, sen sendekilerden yollarsan sevinirim.
Tohumlar kargoda muhtemelen Pazartesi günü size ulaşır.
Merak ettiğim bir konu var arkadaşlar, Schneider’in tap 1,2 4,6,7 tüm biraları aynı maya mı? 1 ve 2 yi denedim harika biralar, lager gibi weisse olmuş.Bunlardan maya devşireceğim tüm türleri aynı maya mıdır bilen var mı?
Aynı işlemi müsait zamanda bende yapacağım.
Evet hepsi aynı mayaymış.