aynı siteye girip tekrar baktım ; indirimler bitmiş ve 5 kg malta 24 tl kargo çıkıyor. yapmayın böyle ufak hesaplar…
320 liraya 25kg pilsen malt aldım bir saat sonra 410 lira oldu.
Viromarkete yazdım dün. Bir saat önce 320 den satılan malt neden 410 oldu diye. Efendim stoklar bir önceki gün yenilendi. Fiyatları da yeni güncelleyebildik diyorlar. Peki madem stok yenilendi ise fiyatlar güncellemeden neden satışa açıyorsunuz da bazılarımız ucuz alıyor bazılarımız pahalı almak zorunda kalıyor diyorum. Yapabilecek bişey yok diyorlar. İyi madem ben de bundan sonra ne sizden mal alırım ne de yakınlarıma almalarını tavsiye ederim dedim. Siz bilirsiniz dediler.
Evet dün yapılan çok yanlıştı bana göre. Ne oldu da bir saatin içerisinde %28 zam geldi? Kur farkı desen önce sattıklarını zararına mı satıyorlardı?
Bir de sallamaz sallamaz cevap veriyor sahtekarlar. 25 kiloluk çuvallar daha önce vinomarkette yoktu. Stokta ilk göründüğünde da fiyat 320 idi. Yani fiyatların eski kalıp da sonradan güncellenmesi olayı yalan. Hem hangi işletme ilk önce stoğu girip de sonradan fiyatları günceller ki. Baktılar 320 den kapış kapış gidiyor. Fiyat yükseltip daha fazla kar etme peşine düştüler. Kendim, abim, çok yakın iki arkadaşım bu siteden zaman zaman alışveriş yapıyorduk. Özellikle onlar sürekli kit ve şarap ürünleri alıyordu. Onları da örgütledim. Artık bunlardan alışveriş yapmıycaz. Maksat tarafımız belli olsun.
Sanırım bunlar biraz satışı hızlandırmak istediler. Kısa süreli bir indirim yapalım dediler ama bir anda yüklenilince apar topar indirimi kaldırdılar.
Bu çok sorun değil bence, önceden bilgilendirip yapsalar daha şık olurdu tabi. Hatta stok sınırı da koyabilirlerdi. 16-17 Şubata özel maltlarda %20 indirim (500 kg ile sınırlı) deseler kim ne diyebilirdi ki.
Ben indirim dönemi kargo ücretini arttırıp, normal fiyata geçince kargo fiyatını ucuzlatmalarına takıldım asıl.
Kusura bakma hocam ama bunlar hiç hoş hareketler değil.
Abi iş bilmezlik bunlar. Biraz marketing bilgisi olsa yapmazlar zaten böyle şeyler. Yoksa her firma indirimlerini deklare etmeden sonlandırabilir veya fahiş olmadığı süre artış yapabilir. Fiyat onlara ait. Ama sonucu müşteri memnuniyetsizliği.
Haklı olduğunuz taraflar var elbette ama durum şu;
Benim 20.01.2022 de yaptığım alışverişte 5 kg weyermann buğday maltı 65 tl idi. Hatta o zaman baktığımda 1 kg weyermann 15, thracian maltta 15 tl idi. Ben 7 kg weyermann aldım 250 ye tamamlamak için.
Dün vm sitesine girdiğimde yeni ürünlerin gelmiş olduğunu gördüm hatta arkadaşlara da attım fiyat çok uygun diye. Sami tett tarihinin 14.01 olduğunu belirten fotoğrafı attı.
Ben de kendileri ile yazıştım ve henüz güncellemediklerini belirttiler.
Bu süre zarfında alanlar aldı. Hatta şimdi siteye bakın weyermann buğday maltı yine 65 tl gözüküyor. Hataları şu, önce stok girip sonra diğer güncellemeleri yaptılar.
Tüketici haklı diyebilirsiniz elbette ama onların açısından da bakmak lazım. Eğer uygun fiyata alanların ürünlerini vermeyip fiyat arttı deseler kesin haksızlar derim, ama bu durumda anlayışlı olmak gerekir.
hahah o zaman kesin bunlar eski stoğu temizleyeyim derken yeni maliyetli malı düşük fiyattan sattılar. baya sıkıntı olmuştur arka planda
bende resimlerdeki eski tarih ve kargo fiyatına takılıp almamıştım. fırsatmış meğer
Yok yok, farkına varmamışlardır. Ellerinde diğer maltlar yoktu çünkü. Sadece varsa buğday vardır. Bir de eskiden beri duran Best malt vardı 2 çeşit.
o zaman stoğa 5 kglik buğday maltı girince 64,90dan satarlar yine
bu arada ben mayaland diye bir siteden 55 tlye aldım 5 kg thracian buğdayı. şu an 51 tl olmuş.
Bu vinomarket ten her şey beklenir. Ben de ipa kiti almıştım yanında dryhop için citra gönderildiği yazıyordu. Ürün elime geçtiğinde citra yerine brewers gold gönderdiklerini gördüm. Sorduğumda ellerinde citra kalmadığı, muadil ürün olarak benzer alfa asit oranı ve aynı aroma profiline sahip brewers gold yolladıklarını söylemişlerdi.
Seninki daha iyiymiş
Brewers gold ve citra
Engin abi diyelim eski fiyatlar kaldı. Yeni mal stoğa sokulacaksa ilk önce fiyatlar güncellenir sonra stok açılır. Hem hangi işletme güncellemeyi unutup eski fiyattan mal satıp zarar etme gafletinde bulunurki şu günümüz ekonomik şartlarında.
Benim bunlara güvenmemek için referanslarımdan birisi de eski alışverişlerim. Son alışverişimde 2 adet fıçı sipariş etmiştim. Hem canlı sohbetten hem sipariş notları bölümünden şunu özellilikle belirttim. “Bir önceki fıçı siparişimde gelen fıçılar sıkıntılı çıktı geri göndermek zorunda kaldım. Bu siparişimde lütfen sıkıntılı fıçı yollamayın…” , “yolladığımız fıçıların basınç testleri ve temizlikleri titizlikle yapılıyor hiç merak etmeyin” şeklinde bir cevap… Sonuç: Gelen fıçıların içinde pekmezleşmiş kola artığı ve hava tahliye valfleri kırık geldi. Birininde mengenesindeki papuçlar yoktu tabi telefon et bir sürü laf sayıştır problemi çözdür falan… Ez cümle bunlarda ticaret ahlakı gerçekten yok.
Ben tamamen bu olayla ilgili yazdım. Özer in yaşadığı b.g-citra olayını yaşasam “alın biranıza siz koyun” der iade ederdim.
Bunun dışında ben bir çok şey duydum, çok amatör firma bunlar. Dediğim gibi, benim yorumum bu olay özelinde.
Bende 2 adet fıçı aldım bunlardan ,test yaptıkları falan filan hikaye bir tanesi bildiğin şelale gibi kaciriyordu ,neyse kargo parasini bana ödetip geri aldılar yenisini gönderdiler ,yeni gönderdikleri de darbe almış hafif altta yamukluk var ama kaçırmıyor diye birde italyan yapımı kaliteli eski cola fıçısı diye kusuru görmezden geldim.Hic bir yerde olmayan bir şey olursa belki bir daha alışveriş yaparım diğer türlü işim olmaz artık bunlarla.