Sohbet Muhabbet

Ne kadar çok vinozede varmış meğer…

2 Beğeni

Benim de aldığım fıçılardan birinin bal lock kırıktı söylediğimde özellikle değişim ve iade olmadığını belirttiler

2 Beğeni

Benim iki fıçı alışverişimde de sorunu çözmüşlerdi. İade gidenler(fıçı kapakları) için de kargo parası vermemiştim. Tabi ikinci siparişte bayağı bir laf duydular benden. Üstüne basa basa sorunlu fıçı yollamayın demiştim çünkü.

@kronus ben de özellikle ikinci alışverişimdeki fıçıları hem italya üretim oldukları için hem de kozmetikleri düzgün olduğu için geri yollamadım. İlk satış partilerine denk gelmiş olmalıyım ki fıçılar kozmetik olarak temiz geldi. Ama hava valfleri kırıktı ve birinin mengene papuçları yoktu o ayrı tabi. Onu da bağır çağır yenilerini yolladılar.

2 Beğeni

Bir çoğunuz biliyordur, üniversitelerden online ücretsiz dersler alabiliyorsunuz. Ben de Harvard’da Food fermentation: The science of cooking with microbes derslerine başladım. Sertifika istersem 143dolar vermem gerekiyor ki, hiç gerek yok. Dersler video ve quizler şeklinde gidiyor.

14 Beğeni

Bu kurslar gerçekten iyi oluyor. Geçen sene edx den ku leuven’in beerx kursunu bitirmiştim ben de. Hatta sertifikayı almak isterseniz de bir mektup yazıp maddi indirim de alabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

6 Beğeni

selamlar. bir site vardı aynı tip maltların tüm satıcılardaki fiyatlarını fln gösteriyordu. bir türlü adresi hatırlayamıyorum. bilen var mıdır ?

Evdebirayap dı sanırım.

oraya baktım da bulamadım

Onun için fiyatların sabit kalması lazım değil mi?

fiyatların sabit kalmasına gerek yok. sadece düzenli olarak fiyatların taranması gerekiyor. boş zamanı olan birisi için çok zor bir program değil esasında.

Boş zamanı bulunca bira yapıyoruz :slight_smile:

4 Beğeni

akakçe, cimri tarzı siteler gibi düşün abi. sürekli girip elle fiyat düzeltmiyor, bir kere linkledikten sonra uygulama her gün onun yerine güncellemeyi yapıyor.

https://www.market.evdebirayap.com/

Sayfa buydu ama kaldırılmış.Yanlış hatırlamıyorsam site sahibi arkadaş tek tek siteleri gezip derliyordu fiyatları ama bu ortamda baş edilmeyecek hale gelmiştir :slight_smile:

1 Beğeni

eyw. demek ondan bulamıyorum siteyi :slight_smile:
tek tek yazmak da ayrı saçmaymış.

Tek tek yazmıyordu @emreturkis ama sitelerde yer alan ürünlerin adresleri sürekli değişiyordu ve stabil bir şekilde veri alması mümkün olmuyordu diye hatırlıyorum.

Teker teker siteleri gezip, ürünleri derleyip fiyatları takip ediyordum ama kimse bana otomasyonla veri sağlayamayınca bi yerden sonra kaldırılamaz bir iş yüküne dönüştü ve bıraktım açıkcası. Yoksa güzel bir kaynak olacaktı. Bir cengaver çıkıp da bir crawler yazarsa süper olur :slight_smile:

9 Beğeni

Emrah yapacak o işi :slight_smile:

2 Beğeni

Aaa süper o zaman.
Yakın zamanda oraya buraya bakma işkencesi bitmiş olacak desene @EmrU!

1 Beğeni

abi hemen kodlama öğrenip yapıyorum

3 Beğeni

peki şu an 10-15 kg malt alıyor olsanız nereyi tercih edersiniz.