Sohbet Muhabbet

Bak ajandaya uymadı, açarım bir stand diyordum :grinning:

1 Beğeni

Karşı ödemeli olur dersen ortaya karışık yapıyım bişeyler :grinning:

2 Beğeni

Kargo işlerinden hiç hazzetmiyorum, sana afiyet şeker bal olsun.
Çok teşekkürler.
Tadımda görüşürüz. :slight_smile:

1 Beğeni

Hem ithal biralar hem de 15,50tl nasıl oldu bu iş :slight_smile: resmen 3-4 sene önceki fiyatlar. Kur böyleyken yerli biralar 25tl iken nasıl bu fiyata alabildiniz? özel değilse bilmek isterim. Afiyet olsun…

2 Beğeni

son kullanma tarihi çok yakın olan biraları satıyor böyle metro.
denk gelirseniz sizde alabilirsiniz.

5 Beğeni

Ben de haftasonu dark weisbier ve bir çeşit daha buldum, neydiğini hatırlamıyorum bile :slight_smile:

Kız arkadaşımın dublinde parkta gezerken yolunu şaşırıp guiness fabrikasını bulması :joy:

İşin garibi dublin merkezde kilkenny bulamadı.

14 Beğeni

Başka bir başlık altında ilerlemiş kedi maması muhabbetini buradan sürdüreyim.

Büyükada’da bir bahçe dolusu kedi gün boyu maav maav diye mama dileniyor. Kuru mamanın en ucuzunun bile torbası olmuş bilmem kaç lira. Var mıdır mayşe posasından bir medet ummanın neticesi?

Gerçi bu kadar kedibakar/birayapar var forumda, yolu olsaydı konuşulurdu diyeceğim ama belki eski forumda konuşulmuştur, tüketilmiştir konu.

2 Beğeni

Mayşe posasından sanırım en güzeli tavuklar için yem oluyor, benim kendi açımdan verdiğim yerde bu şekilde kullanılıyor. Bir de çoğumuz kedi ve köpeklere az tahıllı mama alırken tam tahıl’dan mama yapmak ilerisi için sağlık sorunlarına neden de olabilir. Kedi köpek için evde ucuz yollu bir üretim ne yazık ki yok. Eğer çok kalabalık bir aileniz var ise yani ortalama 6-7 kişiye devamlı evde yemek pişiyor ise köpek ve kedi için arta kalanlar ile sağlıklı ve kısmen ekononmik bir çözüm olabilir ama 2-3 kişiye yemek pişen bir evde kedi ve köpek için mama hazırlamaya çalışmak baş edilecek boyutta olmayacak, çok daha pahalı olacak. Bu konuyu geçenlerde bizim vet ile evde mama hazırlamak daha ekonomik olur mu diye konuşmuştuk, eskiden olsa evet ama şu andaki fiyatlar ile devamlılığı olacak şekilde, sağlıklı ve ekonomik olarak evde mama üretmenin mümkün olmadığını söyledi, evet son zamlar ile çok pahalı ama yine de en olabilir durum hala kuru mama.

2 Beğeni

Sanırım eski forumda da paylaşmıştım bunu. Bu tarif bana hala çok mantıklı görünüyor. Yani kgsi 20 tlye satılan mamalar da var tabi ama bana hayvancıkları zehirliyormuşuz gibi geliyor. Kim bilir neler var onların içinde.

Hani asıl mamanın yerini almasa da posa ziyanının önüne geçmek için ve de genel mama masrafını azaltmak için uygun bir karışım yapılabilir mi diye merak ediyorum.

Sonuçta karbonhidratı epey azalmış, bol lifli ve bol proteinli bir gıda. İnsana bile faydası var.

Gerçi bu kış bahçe nüfusunda epey azalma oldu. FIP illeti yedi tane genç hayvanı toprağa gömdü.

Bu konuda yıllar önce kaydettiğim bir @ers tarifi mevcut. Konu ödül mamasıydı ama daha ufak kareler keserek mama olarak tükettirmeyi denemek mümkün olabilir. Kendisi daha iyi aydınlatır.

"Bira yapımında kullandığınız tahıldan 4 fincan, 2 yumurta, yarım fincan şeker, tatlandırıcı vs. eklenmemiş fıstık ezmesi ve yarım fincandan biraz fazla rondoda iyice çekilmiş tatlı kabak.

Bütün bu malzemeyi iyice karıştırıp yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yaydıktan sonra porsiyonlara kesiyor ve 180 dereceye ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişiriyoruz. 30 dk sonunda fırından çıkarıp kestiğimiz yerlerden parçalara ayırıyor ve bu kez iki tepsiye aralıklı dizip 110 derecede iyice kuruyup takır takır olana kadar 2 ila 3 saat pişiriyoruz."

1 Beğeni

Sokak hayvanları için belki biradan çıkan posayı işleyip vermek olabilir, ama ne yazık ki evde beslediğimiz özellikle az tahıllı ve gluteni düşük mama tercih ederek beslediğimiz hayvanlara böyle mama verir isek sağlık açısından sorunlara yol açabiliriz. Bu nedenle evde beslediğimiz gözümüz gibi baktığımız arkadaşlarımız için iyi düşünmek ve mümkün ise veterinere danışarak vermek lazım diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Hmm. Gluten problem olabilir.

Adadaki veterinerlere bir sordurayım. Gerçi mayşe posasına akıl erdirmeleri zor olabilir ve ezbere bir cevap verebilirler ama belki de eğitimlerinden gelen bir bilgi vardır.

1 Beğeni

Hocam öncelikle dışarıdaki dostlarımızı düşünen herkesin fikrine ve emeğine sağlık diyeyim petshop işi yapıyorum (hayvan satışım yok) biraz mama konusuna ilgiliyim. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Şimdi söz konusu aç bir kedi veya köpek ise ekmek makarna bile tercih etmesekte kesinlikle bir çözümdür. Şimdi konu malttan çıktığı için köpeklerin ve kedilerin genel olarak bitkisel proteine ihtiyacı yok hatta gluten ve benzeri ürünler alerjen olabiliyor iyi mamaların üzerinde hayvansal protein oranları bu yuzden yaziyor ve az tahilli ibaresi bulunuyor. Bu karısımlara da sebze eklerken dikkatli olmaliyiz keza her sebze kedi ve kopekler icin uygun degil. Ton balıgı vs eklerken yag miktarinda da dikkatli olunmali. Eger degerlendirme konusunda kararlıysak içine nispeten uygun olan tavuk ciğeri ve taşlık hayvansal protein degerini arttıracak ürünler ekleyebiliriz. Bu ürünleri kurutmakta zorunda degiliz kurutmak icin firinlamak gerekiyor buda besin degerlerinin azalmasina sebebiyet verebilir ama bakteri vs dis etkenlere yonelik bir hareket yapacaksak dondurup daha sonra cozdurebiliriz. Ekonomik mamalarda bazen çözüm olabilir burada artılara eksilere bakmak gerek mamalar ekonomikte olsa içlerinde belirli miktarlarda vitamin ve mineral bulunur burada maliyet fayda analizi yapabilirsiniz. Netice olarak boyle bir karisim yapacaksak en iyi oneri taşlık veya tavuk ciğeri eklemek olur diye düşünüyorum. Yardım edebilecegim bisey olursa özel mesaj dahil yazabilirsiniz. Tekrar sokaktaki dostlarımız adına teşekkür ederim.

10 Beğeni

Daha bir veterinere sordurup cevap alamadım ama mayşe posasının bu iş için kullanımının pek doğru olamayacağına kanaat getirdim. Internet üzerinde de bol bol köpek bisküvisi tarifi var ama hiç kedi maması tarifi yok. Eğer kullanılabileceğine dair bir bilgiye denk gelirsem paylaşırım. Fakat şimdilik büyük ölçüde çöpe gidecek gibi görünüyor. Bir arkadaşım taş gibi Alman ekmekleri yapmayı pek seviyor. Belki kilo kilo ona veririm ama onun da küflendirmeden kullanabileceğinin bir garantisi yok.

3 Beğeni

Aynen, ekmek yapmak için de fazlaca beklemeden kullanmak gerekiyor. Keşke etrafınızda kümesi olanlar olsa, tabi şehir ortamında zor, biz şehir dışında yaşadığımız için daha rahat bu kişilere erişiyoruz, olmadı domuzlara yem oluyor :slight_smile:

1 Beğeni

Ben toprak alana, ağaç diplerine fln döküyorum, kuşlar yemezse en azından gübre olur belki.

1 Beğeni

Tarifi bilmiyorum ama ben tavuklara verirken kediler posayı koyduğum kovanın içine giriyorlar, baya iştahlılar posa için.

Güzel bir tarif olsa keşke kediler için…

1 Beğeni

Eşi hamile olan bir arkadaşımız var ise üzülürüm valla, eriğin şu andaki satış fiyatını bilmeyin daha iyi :see_no_evil:

https://www.instagram.com/p/CbxdLoZgUrt/?utm_medium=copy_link

4 Beğeni