Herkes’e geçmiş olsun, çok üzülerek izliyoruz görüntüleri.
Ben sabah konuştum Cenk ile ama bölgede genel olarak telefon ve internet problemi var.
2023 yılında denetimsiz binaları geçtim hastanesi, havalimanı, yolları yıkılan bir ülkede yaşamayı hiçbirimiz hak etmiyoruz… geçmiş olsun, başımız sağolsun
Herkese geçmiş olsun. Büyük bir afet, umarım daha fazla kayıp olmaz.
Telefon hatları yeni geldi iyiyiz şükür ama şehir dümdüz
Geçmişler olsun arkadaşlar. Çok üzgünüz , yardım toplayıp göndermek üzere , bağlı olduğumuz muhtarlıklarımız -belediyemiz vasıtası ile çalışmaktan başka elimizden bişey gelmiyor. Sabırlar , kolaylıklar diliyorum…
Çok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun acınız acımızdır
Öncelikle deprem bölgesinde olan arkadaşlara büyük geçmiş olsun dilerim. Bir arkadaşıma gelmiş bu görsel, yardım amacıyla almak istiyorlar, bu markayı hiç duymamıştım. Deprem bolgesindeki arkadaşlar bilir belki. Dolandırıcılık olmasın istiyorlar.
Hayır dolandırıcılık değil, ortaklarını tanıyorum. Konuştum ve satış varmış.
Arkadaşlar merhabalar
Deprem felaketiyle karşı karşıya kalan Antiochs Brewery depremde zarar görmeyen elinde kalan stok biraları için bir kampanya hazırladı.
Hem biralarını denememiş, hem de kendilerine destek olman isteyenler için her 4 çeşitten de bir miktar mevcutmuş. Bunlar elden çıktıktan sonra ancak yeni üretime başlayabilecekler.
4 çeşit biradan (pilsner, pale ale, blond ale, buğday) istediğiniz adetlerde kendi koli içeriğinizi yapabilirsiniz. Koli içi 24 adet olmalıdır. Kargo dahil 1.100₺, adrese teslim
Ortak alımda yapılabilir, birleşerek bir kaç kişi bir koli de hazırlayabilir. Belirttiğiniz adrese kargo gönderilir.
İrtibat için sevgili Zeki Arusoğluna mesaj atabilirsiniz
Dostlar merhaba, maltlarimi hep kirilmis aliyordum lakin busefer wayermann stokladim ve degirmenim yok… Bilare alırım diye diye 5 sene salladım, şimdi 2000-3000 tl ye satıyor siteler…
Neyse epey dolandim, 200 tl ye hashas ogutucu vs diye bi urun satiliyor piyasada… cikisi ayarlanabiliyor, kirma islemi icin ugrastirici ama F/P gorunuyor… Varmi bundan kullanan? yorumlarda malt kıranlarada rastladım bu sebeple danısayım istedim…
Bu olmazsa diğer alternatifler 600-700tl lerden başlıyor maalesef…alt tarafı kıracağım malt ayda 10kg zaten…
Üstteki haznenin küçüklüğü dışında bir sorun olacağını zannetmiyorum onun için de bir çözüm bulunur elbet. Bu tip değirmen kullanan arkadaşlarımız var forumda.
Edit:üstteki değirmenin öğütme mekanizması malt kırmak için çok uygun değil, alttaki değirmen daha sağlıklı sonuç verecektir.
Fotoğrafı nereden aldınız bilmiyorum ama cevabı orada var zaten; zaman ve emek kaybı. Hem çok uğraşırsınız, hem unlaşır, unlaşınca da tıkanma ve yanma sorunları yaşarsınız.
Malt değirmeni almanızda fayda var, o kadar para ayıramam derseniz ilk mesajda alttaki fotoğrafta görünen ürün daha uygun olacaktır. Ama önünde sonunda zorlanıp malt değirmeni alma girişiminiz olur düşüncesindeyim.
Malti hep hitit ve kedikoyden kirilmis alinca dusunmemistim mevzuyu, smdi butikten alinca kirik gelmeyeceginin jetonu cok gec dustu .D ilk 200 liralik degirmen kemeraltinda karsima cikinca bi heyecanlandim ama acı gercek tamda haftasonu bira yaparim derken yuzume tokat gibi carpiyor
Ben bi vinomarket ve gida carsisina ugrayayim gec olmadan
Buarada kahve ogutme makinamin icini actim… Kullanilamama sebebi ogutucu boslugunun 1-8 kademelerinde limitlenmesi… Modifiye edip istedigim araliga getirebilirsem cok guzel motorlu malt ogutucum olacak umitliyim
Hocam fayda-zarar hesabınızı kendiniz yapacaksınız. Kavuz kahve çekirdeğinden daha sert olduğu için tchibo öğütücü zarar görecektir. Bu yüzden öğütücüden vazgeçmek ya da vazgeçmemek tercihini siz yapmak zorundasınız.
Burası forum, deneyimlerimizi paylaşıyoruz ve bu doğrultuda önceliğimiz ve amacımız insanları yanlışa yönlendirmemek.
Daha önce bu tür denemeler yapıldı ve öğütücüleri bozulanlar oldu. Siz deneyip denemenizi paylaşırsanız insanlar bundan faydalanacaktır. Önceden olmaz demek sadece olmayacak duaya amin demek olur. Ben sağlam tarafta durmaya çalışıyorum.
Öğütülmemiş taneler görünüyor gibi. Hobiyi devam ettirirseniz malt değirmeni almakta yarar var. Devam etmeyecek olursanız da ikinci el olarak rahatlıkla satabilirsiniz.
Size katılıyorum, evdeki karabiber yada kahve makinası öğütücüsünü uygun hale getirsek bile bu iş öğütücünün motorunu tozlardan dolayı yakacak, ağızlar çelik metal vs değilse ezilecektir. Yinede bu deneyler sayesinde öğütücü mantığını anlamış oldum… Gıda çarşısından bitane değirmen aldım internette görmediklerimden…Sonuçları onunla paylaşırım
Merhaba…
İthal mayalar yurtdışında sadece internet sitelerinde mi satılıyor yoksa satın alınabilecek yerler var mı acaba??
Teşekkürler…